1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kysymys Langaton verkko Euroopassa

Viestiketju WLAN ja lähiverkot -osiossa. Ketjun avasi Maria2 02.02.2017.

 1. Maria2

  Maria2 Regular member

  Liittynyt:
  30.03.2005
  Viestejä:
  215
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Mistä tietää missä kohtaa on aina ilmainen langaton verkko esim Euroopan kylissä tai kaupungeissa tai lentokentillä? Miten se on merkattu? Tarviiko siihen sitten vielä jonkun salasanakoodin jotta sitä voi käyttää kuten esim joissain hotelleissa ja hotellin alueilla on ollut? Vai voiko esim kännykässä siinä paikassa vain napata wlan-merkin päälle ja alkaa käyttämään nettiä? Vai miten pitää toimia kännykän kanssa?Ettei tulisi yllätystä ja kallista laskua perässä.
   
 2.  
 3. Kasavuori

  Kasavuori Regular member

  Liittynyt:
  17.04.2006
  Viestejä:
  437
  Kiitokset:
  10
  Pisteet:
  28
  Noita ilmaisia wlan-verkkoja on kauppakaduilla ja -keskuksissa.Ilmoittavat kyllä jollain mainoksilla kirjautumiseen tarvittavat ohjeet. Aina ei tarvitse olla edes "salasanaa" vaan verkko on avoin. Silloin voi joutua kuitenkin avaamaan selaimella jonkun verkkosivun mainosten lukemiseksi.
  Verkko näkyy kun vaan laitat puhelimesta wlanin päälle. Suojatut erottuvat verkon nimen perässä olevalla lukko- tai salaustapamerkistä.
  Mitään omia tietoja ei pidä antaa, ei edes sähköpostiosoitetta, jotta verkkoa voisi käyttää. Muulla tavoin ei ole mahdollista verkonhaltijan selvittää verkkovierailijoitaan. Toki MAC-osoite jää sinne talteen, mutta mitenpä se Sinuun liitettäisiin, ainakaan jälkikäteen.
  Ja sitten varoituksen sana.
  Älä käytä mitään sellaista verkkopalvelua, jossa käyttäjätunnuksesi ja salasanasi siirtyy avoimesssa verkossa. Lähistöllä, samassa verkossa voi olla joku, joka nappaa ne itselleen. Huomioi, että puhelimesi sähköpostiohjelma käyttää samaaa verkkoa, vaikket itse sitä juuri silloin siihen tarkoitukseen käyttäisikään
  Jos mahdollista hanki joku VPN-palvelu, jolloin avoimessakin wlan-verkossa on turvallista surffata.
   

Jaa tämä sivu