1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma Läppärin tallennuskapasiteettiongelma!

Viestiketju Kannettavat tietokoneet -osiossa. Ketjun avasi villeke 07.04.2018.

 1. villeke

  villeke Member

  Liittynyt:
  19.09.2006
  Viestejä:
  62
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Vanha ystävälläni on Asus E403SA läppäri (64 bittinen WIN10 Home). Käyttis vie suurimmman osan kiinni integroidusta kovalevy-SSD:sta. Ja RAM-muistiakin on vain 2Gb.

  Nyt kone herjaa silloin tällöin tilanpuutteesta tehdessään automaattisia päivityksiä eikä hän ymmärrä varoitusilmoituksista hölkkäsen pölähtänyttä.

  Kun kovalevyä ei voi asentaa tai vaihtaa (ja samahan koskee RAMia) niin ainoa hätäkeino oli tökätä piirongin laatikosta löytynyt 32 GT Micro SD siihen kiinnni. (Se onkin isompi kuin itse kovalevy! :))

  No, nyt hänellä käydessni näin että kone kyllä tunnnistaa kylkeen tökätyn SD:n mutta en ole varma osaako WIN10 käyttää tätä tilaa tallennustilana (joko väliaikaisena tai peräti pysyvänä)? Ainakaan sinne ei ollut tallentunut mitään. Tämä seniori kyttää konetta VAIN Facebookiin ja pankkimaksuihinsa.

  Voisiko joku nyt kertoa ne temput miten WIN10 Homessa saa tuo micro SD:n "integroitua" systeemiin niin että kone mieltää sen ihan samanlaiseksi muistiksi kun sen alkuperäisen kovalevynkin???

  Vai toimiiko se automaattisesti kerran kun on tunnistanut SD:n (kuten on selvästi tehnyt). Minulla ei ole kokemusta WIN10 vaan pelkästään Win7:sta joten muutamaan googlauksen ja sähläämisen jälkeen olen sormi suussa. Valitettavasti en voi koko ajan testasta konetta (eli miten muisti siellä toimii) kun asutaan eri paikassa ja itse koneenkäyttäjä on ... iäkäs... eikä mitään tarkempia tietokonesteppejä voi etäohjatusta kertoa. Kerran voisin siellä käydä ja panna tämän asian kuntoon.

  Alleviivataan vielä että tämä kone on tuon senior citizenin "lifeline", todellakin! :)

  Villeke
   
 2.  
 3. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  6,551
  Kiitokset:
  670
  Pisteet:
  173
  Minullakaan ei ole kokemusta Win 10:stä, joten siinä suhteessa olemme tasoissa. Käyttöjärjestelmästä riippumatta muistikorttia voi käyttää lisätallennustilana omille tiedostoille, mutta ei käyttöjärjestelmälle.
  Muistikorttia ei saa toimimaan alkuperäisen kovalevyn tapaan eikä sitä voi käyttää lisätilana Windowsin päivityksessä. Sen sijaan USB-muistitikkua voi käyttää tilapäisenä lisätilana Windows 10:ä päivitettäessä. Tarkemmat kuvitetut ohjeet siihen löytyy englanniksi seuraavasta linkistä.
  https://answers.microsoft.com/en-us...-feature/d7cdba8b-c59b-4a23-86e2-6635a7e44489
   
 4. jons81

  jons81 Regular member

  Liittynyt:
  29.07.2010
  Viestejä:
  218
  Kiitokset:
  10
  Pisteet:
  28
  Jos tuo läppäri on alunperin tullut windows 8lla ja päivitetty windows 10ksi niin koneella saattaa majailla aika paljon backup tiedostoja windows 8 ajoista. Ne voi poistaa windowsin Disk clean-up työkalulla (oliskohan jotain siivoustyökalu suomeksi) ja sieltä clean-up system files (siivoa järjestelmätiedostoja). Näytti itsellänikin olevan 2,3Gt windows päivityksiä turhaa tilaa viemässä.

  Mitä noihin muistikortteihin ja usb muisteihin tulee niin ne hajoaa aika nopeasti jos niille rupeaa väliaikaistiedostoja tallentamaan. Ehkä parempi tapa olisi siirtää omat tiedostot muistikortille, mieluummin ehkä oikealle usb kovalevylle. Omista tiedostoista kannattaa pitää tallessa myös erillinen varmuuskopio että tärkeät tiedostot ei pääse häviämään.
   

Jaa tämä sivu