1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kysymys Läppärin ja tv:n HDMI yhteys katkeaa

Viestiketju TV-out -ongelmat ja -keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Dreamer1 06.10.2014.

 1. Dreamer1

  Dreamer1 Newbie

  Liittynyt:
  06.10.2014
  Viestejä:
  3
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  Onko jostain asetuksesta kyse? Tarkempia mallikoodeja annan jos niitä tarvitaan...

  Kaksi läppäriä, HP ja Acer Aspire V (win8). Televisio Samsung. TÄRKEINTÄ olisi saada Acerin ja tv:n yhteys toimimaan. Ongelma on siis se että kuva ja ääni siirtyy ihan niinkuin pitääkin läppäristä telkkuun HDMI-piuhalla mutta Acerissa "yhteys" katkeaa viiden minuutin kuluttua eli läppäri jatkaa toimintaa yksinään MUTTA yhteys televisioon palaa välittömästi kun heilauttaa hiirtä. HP katkaisee yhteyden samalla tavalla mutta puolen tunnin jälkeen. On äärimmäisen ärsyttävää olla niin sanotusti heiluttamassa hiirtä koko ajan että Acerin ja tv:n yhteys pysyy.

  Acerin näyttökuva ei myöskään kokonaisuudessaan mahdu tv:n näytölle, reunat joka puolelta jäävät uupumaan. Onko siinäkin jostain asetuksesta kyse? Resoluutioita olen yrittänyt muokata.... Tosin ymmärrän jos koneet (Acer ja Samsung) eivät "ymmärrä" toisiaan kun heillä kuitenkin ikä eroa kymmenisen vuotta.
   
 2.  
 3. rick79

  rick79 Senior member

  Liittynyt:
  15.02.2009
  Viestejä:
  5,123
  Kiitokset:
  546
  Pisteet:
  173
  1. Se että kuva häviää tietyn ajan päästä johtuu jonkinlaisesta virranhallinnan/näytönhallinnan asetuksista. Eli kannattaa käydä läpi. Siellä luultavasti lukee sammuta näyttö/katkaise kuva, tjtn.. Kato myös ettei kyse ole siitä että sulla on näytönsäästäjä joka menee päälle

  2. Kun kuva ei mahdu tai näy näytöllä oikean kokoisena on kyse yleensä näyttöasetuksista löytyvästä skaalausasetuksista hoidettavissa. Tai sitten tv:ssä itsessään on esim. Hdmi1 varattu pc:lle jolloin vain se sisääntulo osaa skaalata automaattisesti kuvan oikein.
   
  Dreamer1 kiitti tästä.
 4. Dreamer1

  Dreamer1 Newbie

  Liittynyt:
  06.10.2014
  Viestejä:
  3
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  Kiitos vastauksesta. Ensimmäinen ongelma on ratkaistu, loistavaa! :)

  Mutta vaikuttaapi siltä että täytyy vaan tyytyä kikkailemaan tuon näyttöongelman kanssa. Yritin television kautta muokata sitä että miten läppärin kuva näkyy mutta sieltä kautta ei apuja löytynyt. Vaikka mitä asetuksia muutin niin läppärin kuvan reunoista puuttuu aina saman verran. Läppäristäkin yritin asetuksia muuttaa... tai ehkä en sitten löytänyt sitä oikeaa kohtaa. :(
   
 5. Dreamer1

  Dreamer1 Newbie

  Liittynyt:
  06.10.2014
  Viestejä:
  3
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  Ei ossoo ei. :( Vaikka kuinka yrittää...

  Oisko jollain antaa tarkempaa vinkkiä mistä tuo näyttöasetuksien skaalausasetus taimikäikinänytonkaan löytyy tuolta win8 käyttiksestä?
   

Jaa tämä sivu