1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Läppäriltä kuva televisioon

Viestiketju HD-kanavat -osiossa. Ketjun avasi htprst 02.09.2013.

 1. htprst

  htprst Member

  Liittynyt:
  19.07.2012
  Viestejä:
  22
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Eli olisi tarkoitus siirtää kuva läpppäriltä televisioon. Tarkoitus olisi lähinnä katsella urheilulähetyksiä sekä elokuvia. Ensin kokeilin liittää HDMI-kaapelilla kuva televisioon, mutta kuva pätki hiukan eikä täten ollen pystynyt katsomaan ollenkaan urheilua ja elokuvia isolta näytöltä. Eli onko vika kaapelissa ja onko noissa HDMI kaapeleissa jotain eroa. Kokeilin myös kahdella VGA kaapelilla. Molemmilla kaapeleilla ensimäiset kerrat toimi erinomaisesti, mutta muutaman kerran jälkeen kuva muuttui molemmilla kaapeleilla sinerteväksi ja jotkin värit näkyivät eri väreinä. Eli uskallanko ostaa uuden VGA johdon vai meneekö sekin heti muutaman kerran jälkeen tuollaiseksi vialliseksi joka muuttaa kuvan sinertäväksi? Läppärissä on vain HDMI ja VGA paikat.

  -Matias
   
 2.  
 3. Tiger25

  Tiger25 Active member

  Liittynyt:
  13.05.2011
  Viestejä:
  1,574
  Kiitokset:
  72
  Pisteet:
  78
  Hmm, loppuukohan läppäristä tehot kun pätkii? Minkälaisesta koneesta on kyse?

  Värivirhe viittaisi kaapelien huonoon kontaktiin, joten jos kuva menee huonoksi, kannattaa ensimmäiseksi kokeilla että kaapelit on varmasti kunnolla paikallaan. Kaapelien löysyys voi myös aiheuttaa pätkimistä ja muita näkyviä virheitä. Ongelma on varsin yleinen läppäreissä koska liittimissä ei usein ole ruuveja(yleisin VGA- ja DVI-liitännässä käytetty varmistin) tai muita kiinnikkeitä, jotka estäisivät kaapelien löystymisen.

  Myös näytönohjaimen ylikuumeneminen tai bugit toisto-ohjelmistoissa tai ajureissa saattavat aiheuttaa virheitä videotoistossa. Nämä ovat kuitenkin harvinaisempia kuin kaapelista johtuvat ongelmat.
   
 4. htprst

  htprst Member

  Liittynyt:
  19.07.2012
  Viestejä:
  22
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Ei pitäisi läppäristä tehot loppua. Läppärissä kyllä kuva näkyy hyvin, mutta tv-näyttössä kuva puuroutuu ja ei toimi sulavasti ja kuvaa on hankala katsoa varsinkin, jos alkaa jotain elokuvaa katsomaan. Läppäri on Asus N73SV.

  VGA kaapelia on kokeiltu jo niin moneen kertaan, että kaapeli on aivan varmasti kunnolla paikalla. VGA-kaapelilla kuva näkyy erinomaisesti, mutta kuva on sinertävä ja värejä on hankala erottaa ja esimerkiksi punainen näkyy mustana. Kannattaakohan käydä hakemassa uutta VGA-kaapelia, jos sillekkin käy samalla tavalla parin käyttökerran jälkeen, että kuva menee sinertäväksi kun jo kahdelle kaapelille käynyt niin?

  Mikähän tuossa HDMI-kaapelissa mahtaa olla, kun kuva ei toimi sulavasti? Onko huono kaapeli vai missä vika?
   
 5. sixties

  sixties Newbie

  Liittynyt:
  05.09.2013
  Viestejä:
  4
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  Itsekin katselin eilen kokeiluluontoisesti läppäriltä Ylen ohjelmia television kautta. Onhan kuva HDMI:n kautta huomattavasti heikompi kuin normaalikuva tai läppäristäkin katsottuna. Eikö HDMI pitäisi olla paras "kaapeli"? Läppäri on HP:n halpis.
   
 6. Tiger25

  Tiger25 Active member

  Liittynyt:
  13.05.2011
  Viestejä:
  1,574
  Kiitokset:
  72
  Pisteet:
  78
  HDMIn käyttö ei automaattisesti tarkoita kuvanlaadun paranemista. Kuvanlaatu riippuu myös siitä miten näytön asetukset on säädetty tietokoneessa.

  Kloonaamalla (läppärin työpöytä näkyy ulkoisessa näytössä samanlaisena kun se on tietokoneen näytöllä) ei useinkaan saada parasta kuvanlaatua koska kuva skaalataan (eli suurennetaan) ulkoiselle näytölle sopivaksi. Tällöin kuvanlaatu jää suttuiseksi koska ulkoisen näytön resoluutio on korkeampi kuin läppärin oman näytön.

  Parhaan kuvanlaadun saavuttamiseksi on käytettävä laajennnettua työpöytää (työpöytä laajenee ulkoiseen näyttöön, jotkin työpöydällä olevat objektit, kuten työpöydän kuvakkeet ja tehtäväpalkki eivät välttämättä näy laajennetulla näytöllä, jos niitä ei ole asetettu näkymään kaikilla näytöillä) sillä tällöin ulkoisen näytön voi säätää erikseen, jolloin resoluutio saadaan kohdalleen ja kuvanlaatu paranee.

  Kaiken lisäksi nettistriimin kuvanlaatu riippuu suuresti tekijän käyttämistä asetuksista, ohjelmsta ja laitteista. välttämättä YLEn areenassa ei kaikki materiaali ole HD-materiaalia, jolloin kuvanlaatu tietenkin huononee kun sitä skaalataan näyttölaitteeseen sopivaksi. Tämä ei johdu katsojan laitteista, sillä kyseessä on tekijän suorittamista optimoinneista, jotta striimi olisi katseltavissa mahdollisimman monentyyppisillä laitteilla.
   
 7. kapteeni13

  kapteeni13 Newbie

  Liittynyt:
  02.10.2013
  Viestejä:
  15
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  Olen jostain syystä saanut VGA-kaapelilla parempaa kuvanlaatua aikaiseksi..
   

Jaa tämä sivu