1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kysymys Läppäria hankkimassa!

Viestiketju Uutta kannettavaa ostamassa -osiossa. Ketjun avasi juhnu 03.08.2015.

 1. juhnu

  juhnu Newbie

  Liittynyt:
  03.08.2015
  Viestejä:
  3
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  Moro!

  Uutta läppäria nyt viikon verran tässä koittanu netistä löytää, mutta tuntuu olevan mahdotonta. En oo itsekkään aivan peukalo keskellä kämmentä näis asioissa, mutta jos täältä jonkulaista konsultaatiota löytys niin oisha se aina parempi:)

  Elikkäs pitäs löytää kone päivittäiseen käyttöön, joka jaksaisi pyörittää hyvin kaikki eri tiedostomuodot niin koneen, kuin myös toisen näytön kautta. Pelaaminen on enemmän siirtynyt viime vuosina konsolille, mutta osittain tosin sen takia, että tämä vanha läppäri jaksaa rajallisesti pyörittää edes paskoilla grafiikoilla uudempia pelejä - joten olisi myös suotavaa, että kone jaksaisi pyörittää myös uudempia pelejä, joskin ei täysillä grafiikoilla, koska budjetti tulee vastaan. Budjetti olisi maksimissaan noin 800€.

  2015 taitaa olla enää turha enää 2ytimisiä prossuja ostaa, jos haluaa koneen olevan uskottava vielä parin vuoden päästäkin? Esimerkiksi http://www.gigantti.fi/product/tiet...5/lenovo-ideapad-z50-70-15-6-kannettava-musta näyttää muuten olevan ok läppäri kohtalaisella näyttiksellä varustettu setti, mutta vain tuplaydinprossulla. Ja riittääkö tuo 8gb SSD-cache kovalevyssä vai olisiko parempi olla 256gb SSD?

  Jos jollakin on jotain hyviä ehdotuksia tai ylipäätään jotain niin miljoona aurinkoa lähtee sinne.
   
 2.  
 3. Tkonemies

  Tkonemies Regular member

  Liittynyt:
  09.07.2015
  Viestejä:
  249
  Kiitokset:
  26
  Pisteet:
  28
  Läppäreissä SSD on varsin hankala jos joutuu tallentamaan suuria tiedostoja/ohjelmia. Niihin ei yleensä saa toista levyä kiinni joten täytyy ostaa melko suuri SSD levy jos näitä tiedostoja/ohjelmia on paljon jolloin hinta nousee.
   
 4. juhnu

  juhnu Newbie

  Liittynyt:
  03.08.2015
  Viestejä:
  3
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  Joo, ei ole budjetissa varaa laittaa yli 500gb SSD-kovoa. Mites tiedätkö, että onko tuo Intelin 2ytiminen i7-4510u 2GHz prossuna kuinka pätevä? Sillä nyt ei tarvitse tosiaan yhdellä näytöllä pyörittää 3D-mallennusohjelmaa ja toisella toista, jotka vievät paljon - vaan perusohjelmat + 1080p roina niin läppäristä kuin HDMI:tä pitkin tv:stä. Ja onhan se aina plussaa mitä paremmilla grafiikoilla pystis pelaamaan, jos mieli tekee.
   
 5. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  6,471
  Kiitokset:
  646
  Pisteet:
  173
  Tuolla budjetilla i7-4510u on oiva prosessori. Toki 4-ytiminen i7-4710HQ on, paitsi nopeampi, tietenkin selvästi suorituskykyisempi monien samanaikaisten tehtävien suorituksessa, mutta sellaisesta käytöstä ei kuvauksesi mukaan ole kyse. Pelitkin taitavat ensimmäisenä koitella näytönohjaimen rajoja. Tuo neliytiminen vaihtoehto on myös tehosyöppö, mikä on läppärissä eritäin merkityksellistä. Tietysti 2-ytimistä prosessoria voi pitää vanhanaikaisena, mutta 4-ytimisessä vaihtoehdossa läppäristä pitää varautua maksamaan tuhat euroa tai enemmän.
   
 6. juhnu

  juhnu Newbie

  Liittynyt:
  03.08.2015
  Viestejä:
  3
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  Kiitos vastauksesta!

  Näin itsekin sen ajattelin. Ja jos alkaa tuntua siltä, että tehot loppuu kesken niin kyllähän pöytäkone on ainut oikea vaihtoehto. Tällä hetkellä vaan semmonen elämäntilanne, että duunit saattaa heitellä joka viikko asiakaskäynneille pitkinpoikin niin eiköhän tuollasella areena5 pyöri pätkimättä.
   

Jaa tämä sivu