1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Läppäri videoiden editoimiseen (Adobe Premiere)

Viestiketju Uutta kannettavaa ostamassa -osiossa. Ketjun avasi iTwone 27.08.2015.

 1. iTwone

  iTwone Regular member

  Liittynyt:
  20.12.2007
  Viestejä:
  107
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Eli läppäri koulukäyttöön hakusessa, tarkoituksena mahdollisuus tehokkaaseen videoiden editoimiseen lähinnä Adobe Premierillä, mahdollisimman halvalla tietysti (I wish). Millaisesta hintaluokasta puhutaan ettei pinna ala palamaan töitä tehdessä?
   
 2.  
 3. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  6,499
  Kiitokset:
  658
  Pisteet:
  173
  Opiskeletko audiovisuaalista alaa ja tarvitset siinä videoeditointiin pystyvää läppäriä? Videoeditointi asettaa läppärille aika kovia vaatimuksia: tehokas neliydinprosessori ja suorituskykyinen näytönohjain, vähintään 8Gt, mutta mielellään 16Gt muistia, sekä runsaasti nopeaa kiintolevytilaa. Tällainen läppäri on edullisimmillaankin aika kallis ja lisäksi päivittäisessä koulukäytössä epäkäytännöllisen kookas ja akkukestoltaan rajoitettu.
  http://www.verkkokauppa.com/fi/prod...-Windows-8-1-64-bit-musta#product-description
  Editoinnin laitteistovaatimukset toteutuvat hintaluokassaan melko hyvin, mutta tietysti HDD saisi olla nopeudeltaan 7200 RPM tuon 5400 RPM:n sijaan, sillä suuresta RAM-muistista huolimatta videomateriaalia joudutaan siirtämään edestakaisin. Käyttöjärjestelmä ja tavallisimmat sovellukset ovat tietenkin nopealla SSD-asemalla.
   
 4. _kooma_

  _kooma_ Active member

  Liittynyt:
  28.06.2007
  Viestejä:
  2,049
  Kiitokset:
  29
  Pisteet:
  78
  Riippuen paljolti Premieristä että mitenkä paljon sitä ruutia oikeasti tarvitaan.. Läppärin ollessa kyseessä voi olla että joudut unohtamaan esimerkiksi näytönohjaimella rendaamisen, tai ainakin tuo kannattaa varmistaa ennen ostoa. Tuossa tapauksessa koneessa on hyvä olla kyllä nVidian näytönohjain (mallin toimivuus kannattaa varmistaa Premierin suhteen.
  Itse kun käytän työkseni Premieriä (ja Edius:ta) voin sanoa että hieman "tehottomallakin" läppärillä pärjää, hyvä olisi että muistia on reilusti (8Gt on ihan ookoo, käyttiksestä riippuen myös 4:llä Gigalla voi pärjätä). Mikäli mahdollista, niin voit aina suorittaa loppu rendauksen myös pöytäkoneella, mikäli sellainen löytyy (ja siinä on riittävästi ruutia).
  Prossuksi suosittelen läppäriin vähintään i3:sta HT:lla, mieluusti kuitenkin i7. Muistia on siis hyvä olla ainakin tuo 8Gigaa lisäksi nopeasta kiintolevystä on iloa.
  Tuosta nyt vaihtoehto läppärin osalta:

  http://www.jimms.fi/fi/Product/Show...2gb-8gb-1tb-hdd-128gb-ssd-win-8_1-reppubundle

  Myös käytettynä voi löytää tehokkaan ja samalla edullisen läpyttimen tuohon tarkoitukseen. Vaikkakin tuo linkkaamani MSI ollaan brändätty peliläppäriksi, niin siinä on kyllä myös tehoja joilla kykenee mainiosti editoimaan videoita..

  Vielä muutama käytetty läpytin jotka kykenevät hoitamaan tehtävänsä editoinnin suhteen:

  http://www.laptops.fi/käytetyt-kann...-2x160gb-wacom-fx3700m-17-wuxga-p-113970.html

  http://www.tietoarmada.fi/epages/tietoarmada.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/2015032004/Products/0140[1]

  http://tkvfinland.fi/?product=dell-precision-m4600
   

Jaa tämä sivu