1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Läppäri tökkii pienissäkin touhuissa

Viestiketju Ajuri- ja softaongelmat -osiossa. Ketjun avasi Tonttuman 31.07.2015.

 1. *Trinity*

  *Trinity* Senior member

  Liittynyt:
  15.12.2014
  Viestejä:
  4,950
  Kiitokset:
  917
  Pisteet:
  123
  Jurikin nnäin kuin jartar ja jons81 sanoi ei suoranaista merkitystä silä onko kone vanha.
  Mulla on vanha acerin kannettava misä oli ennen vista, hurjalla 2 gigan muistilla. ja niin edespäin mutta hyvin siinä windows 10 pyörii.
  Eikä oo ohjelmat pätkinyt.
   
 2.  
 3. Tkonemies

  Tkonemies Regular member

  Liittynyt:
  09.07.2015
  Viestejä:
  249
  Kiitokset:
  26
  Pisteet:
  28
  Lähinnä nopeuteen vaikuttaa suoritin ja näytönohjain. Esimerkiksi Yle Areena ja muut videopalvelut eivät toimi hyvin jos koneessa on liian tehoton ja vanha suoritin tai näytönohjain. Tämän itsekin huomasin ja petyin kun vanha kone ei soveltunutkaan näihin hommiin vaikka kuinka kevyen käyttöjärjestelmän asensi.
   
 4. Tonttuman

  Tonttuman Regular member

  Liittynyt:
  11.01.2007
  Viestejä:
  195
  Kiitokset:
  22
  Pisteet:
  28
  Kyseessä on tosiaankin yritysmalliston kone joka oli ilmestyessään hi-tech sh***iä :D
  Speksit on kutakuinkin samaa luokkaa mitä nyky-halpiskoneilla, joilla pitäisi hyvinkin kevyttä musasoftaa pyörittää. Pelit on sitten aivan toinen juttu, mutta niitä ei tällä koneella juurikaan harrastella.

  Ja kun ajelen pääasiassa DJ-softaa tällä, joka ei pitäisi älyttömän raskasta kamaa olla, kahdella dekillä miksailtaessa niin ei hirveästi pitäisi nykimisiä esiintyä. Nyt oon testannut tässä SSDn asennuksen jälkeen ja lisäsin muistinkin 4 gigaan, niin kone on kyllä nopeutunut huomattavasti. Musiikkikirjastoa selatessa ei enää esiinny pätkimistä, mutta satunnaisesti ohjelma jämähtelee muutamaksi sekunniksi, joka on todella tympeää.

  LantencyMon näyttää edelleenkin ndis-ajuria suurimmaksi ongelmaksi, joka liittyy tuohon WLAN-adapteriin. Kun sen disabloi laitehallinnasta ei ohjelma enää ilmoita sitä ongelmaksi. Luulen että kyseessä on ajuriongelma. Kuitenkin toisenlainen ongelma on ilmaantunut myös. LatencyMon näyttää välillä aivan älyttömiä lukemia hard pagefaults - osiolle. Näitä aiheuttaa lähinnä avastin prosessi ja svchost. Poistin avastin asennuksen kokonaan testiksi hetkellisesti ja hard pagefaulteja alkoi esiintyä svchostin lisäksi windows defenderin prosessilla. Onko tässä nyt joku pagefile-homma kyseessä vai minkähän vuoksi järjestelmäprosessit antavat tuhansia, joskus kymmenniätuhansia pagefaulteja?
   
 5. *Trinity*

  *Trinity* Senior member

  Liittynyt:
  15.12.2014
  Viestejä:
  4,950
  Kiitokset:
  917
  Pisteet:
  123
  Viimeksi muokattu: 21.08.2015
  Tonttuman kiitti tästä.
 6. 79atanos

  79atanos Regular member

  Liittynyt:
  20.05.2008
  Viestejä:
  1,945
  Kiitokset:
  15
  Pisteet:
  48
  Toi Process Explorer kannattaa käynnistää järjestelmänvalvojan oikeuksilla (hiiren oikea klik ja suorita järjestelmänvalvojana), tällöin on näkyvissä kaikkien käyttäjien prosessit sekä ko. softan kautta pääsee näkemään enemmän tietoa. Ja kun tuota jummaavaa svchostia klikkaa hiiren oikealla ja valitsee properties, niin siitä saa lisää tietoa, ehkä Trinityä saattaa kiinnostaa eniten threads-välilehti, ota siitä vaikka kuvakaappaus kuten alla omasta koneesta.

  [​IMG]
   

Jaa tämä sivu