1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Läppäri pelaamiseen/opiskeluun/surffailuun/leffoihin/töihin

Viestiketju Uutta kannettavaa ostamassa -osiossa. Ketjun avasi Have 27.06.2016.

 1. Have

  Have Newbie

  Liittynyt:
  25.03.2016
  Viestejä:
  4
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  Moi!

  Mun nykyinen viitisen vuotta vanha läppäri alkaa vetelemään viimeisiään, ja aika taitaa olla hommata uusi. Alkutiedoksi: nykyinen kone on Acer Aspire 5755G, Intelin i5 2,3GHz prossulla ja 6GB muistilla. Nämä mitä ulkoa muistan, en ole parhaillaan kyseisen koneen lähistöllä. Perusidea olisi siis päivittää parempaan, eli tämä on ehkäpä ensimmäinen kriteeri koneelle. Alla lisätietoja.

  Mikä on budjettisi?
  Ehdoton maksimi on 1000€, mieluummin reilusti allekin jos selvittämiini käyttötarpeisiin soveltuva löytyy halvemmalla

  Näytön koko ja laatu
  Mieluiten 15,6, koska sellaiseen on tottunut. Myös himpun pienempää tai himpun suurempaa voi ehdotella. Muutoin ei suurempia vaatimuksia.

  Mikä on kannettavan pääasiallinen käyttötarkoitus ja mihin muuhun sen tulee soveltua?
  Työ ja opiskelu (tilasto-ohjelmat kuten SPSS, STATA ja R. Jos tiedossa on semmonen paketti johon saisi office-ohjelmat mukaan samalla hinnalla niin olis hyvä, niitä tarvii paljon)
  Vapaa-ajan käyttö, esim netflix, youtube, hbo, spotify. Eli leffoja, sarjoja, muita videoita ja mussiikkia kuluu.
  Pelaaminen, kts alla.

  Aiotko pelata kannettavallasi?
  Ostettuna Steamista on Civilization 5, joka ei nykyisellä koneella pyöri. Olisi kiva jos uusi kone pystyisi sitäkin pyörittämään. Hankintalistalla on myös uudemmat Falloutit ja Elder Scrollsit (Morrowind ja New Vegas nykyiset työn alla olevat =))
  Käytännössä siis pelaaminen keskittyy strategiaan ja ropeihin. FPS:iä en pelaa käytännössä lainkaan.

  ”Kannettava vai raahattava”?
  Ei suurta merkitystä, nykyistä isompia ei taideta nykyään juuri edes tehdä, joten joka tapauksessa taitaa mennä parempaan suuntaan tällä saralla :)

  Millainen akkukesto tarvitaan?
  Joitain esityksiä / satunnaista surffailua saattaa päätyä tekemään ilman verkkovirtaa joskus, mutta ei siis mitään älytöntä akkukestoa ole tarvelistalla.

  Millainen ja minkä kokoinen kiintolevy?
  Nykyisessä taitaa olla 250gigaa. Se on riittänyt erittäin hyvin. Oletan nykykoneissa olevan pääasiassa isompia kiintolevyt. Tallennustilana käytän muutoinkin pääasiassa ulkoista kovoa, joten tälläkään ei suurempaa merkitystä ole.

  Tarvitsetko sisäisen optisen aseman?
  Tämä voisi olla kiva lisä, koska harrastan vielä CD-levyillä musiikin ostamista ja joskus tulee tarve polttaa niitä koneelle.  Kiitoksia kovasti jo etukäteen!
   
 2.  
 3. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  6,503
  Kiitokset:
  658
  Pisteet:
  173
  Nuo tilasto-ohjelmat pyörivät hyvinkin vaatimattomalla laitteistolla, jos kiirettä ei ole. Esimerkiksi STATA ilmoittamien minimien alle jäävää konetta ei nykyisin juuri ole, mutta toisaalta kerrotaan, että muistia olisi hyvä olla runsaasti (1,5 x data-aineiston koko, mikä se sitten lienee) ja mielellään 2-ytiminen prosessori, mutta 4-ytiminen on vielä sopivampi ja nopeampi. Lienee parasta ottaa lähtökohdaksi 4-ytiminen prosessori ja erillinen näytönohjain, jotta voit myös pelata. Oletan, että tuossa Acerissa on vain integroitu näytönohjain, koska edes Civilization 5 ei sillä pyöri. Kun valitaan keskitason GTX 950M näytönohjain kunnon prosessorin kaveriksi, pääsee pelaamaan Fallout 4:ää ainakin Medium-asetuksin. Alla pari esimerkkiä eri valmistajilta.
  https://www.verkkokauppa.com/fi/pro...o-700-15-6-kannettava-Win-10-64-bit-valkoinen
  https://www.verkkokauppa.com/fi/product/40149/gvxrs/Asus-X550VX-15-6-kannettava-Win-10

  Kummassakaan edellisessä ei ole optista asemaa, mutta ainakin Asuksen mallista löytyy sellaisiakin kokoonpanoja.
  http://www.kannettavatietokone.fi/Kannettavat/Asus/X550JX-DM272T.html
   
 4. Have

  Have Newbie

  Liittynyt:
  25.03.2016
  Viestejä:
  4
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  Kiitti! Nuita verkkokaupan koneita itsekin pohdin. Onko Asuksen ja Lenovon välillä millaisia eroja mahdollisesti? Ilmeisesti päätös näiden välillä kiteytyy siihen että kumman valmistajan mieluummin valitsee?
   
 5. FiveBridges

  FiveBridges Active member

  Liittynyt:
  12.12.2014
  Viestejä:
  1,832
  Kiitokset:
  370
  Pisteet:
  93
 6. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  6,503
  Kiitokset:
  658
  Pisteet:
  173
  Lenovo-läppärin omistajana olen selvästi jäävi vastaamaan. Speksien mukaan Lenovossa on IPS-näyttö. Myös Dolby Home Theater + JBL-kaiuttimet kuulostaa vakuuttavalta, mutta omia kokemuksia ei ole.

  Tuosta myöhemmän linkin koneesta täytyy todeta, että ainakaan edellä mainittu Fallout 4 ei sillä onnistu. Täytyy muistaa, että nuo GTX 950M -näytönohjaimella varustetut mallitkin ovat kompromisseja eli multimedia- ja pelikoneen halpoja välimuotoja, joilla voi satunnaisesti pelata, kun välttää uusia ja vaativia pelejä. Myöskään alikellotettu i7-6500U ei ole mikään peliprosessori, vaikka muuten hyvä ja energiatehokas onkin.
   

Jaa tämä sivu