1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Läppäri lukioon

Viestiketju Uutta kannettavaa ostamassa -osiossa. Ketjun avasi villeee.. 11.07.2016.

 1. villeee..

  villeee.. Regular member

  Liittynyt:
  23.11.2013
  Viestejä:
  100
  Kiitokset:
  1
  Pisteet:
  28
  Tarvitsen siis läppärin lukioon, tehoa ei tarvita paljoa, mutta jos esim. käynnistyminen onnistuisi aika nopeasti.
  Vasta tilasin uusia osia pöytäkoneeseeni, joten pelaamiseen en läppäriä pahemmin käytä.

  Mikä on budjettisi?
  500-650€

  Näytön koko ja laatu Maksimissaan noin 15", mutten paljoa pienempääkään jaksa suurennuslasilla tutkailla.

  Mikä on kannettavan pääasiallinen käyttötarkoitus ja mihin muuhun sen tulee soveltua? Opiskeluun läppäriä käyttäisin, plussaa on jos pystyy hyppytunnilla kevyesti pelailemaan (esim cs:s).

  ”Kannettava vai raahattava”? Kone tulee kulkemaan koulun ja kodin välillä päivittäin, joten ehdottomasti kannettava.

  Millainen akkukesto tarvitaan? Koulupäivän se akku saisi kestää, eli n.6h.

  Millainen ja minkä kokoinen kiintolevy? Ehdottomasti SSD, mutta koolla ei ole paljoa väliä, sillä kouluhommat säilyvät pilvessä.

  Tarvitsetko sisäisen optisen aseman?
  Optinen asema ei ole pakollinen, mutta plussaa se on.

  Onko sinulla suosikkimerkkejä tai merkkejä, joita haluat välttää? Oman kokemuksen mukaan HP on aivan onneton, joten sitä mielelläni välttelisin.
   
 2.  
 3. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  6,499
  Kiitokset:
  658
  Pisteet:
  173
  Koitin pitkään hakea 14-tuumaista laatuläppäriä, joka sopisi noihin vaatimuksiin. Oma kantani nimittäin on, ettei yli 14-tuumaista läppäriä ole mielekästä kannella päivittäin mukanaan. Valitettavasti paras vaihtoehto on varustettu perinteisellä 7200 rpm kiintolevyllä. http://www.kannettavatietokone.fi/Kannettavat/Lenovo/20ET003CMS.html
  Kuten sivulta näkyy, se mahtuisi budjettiisi myös SSD:n kanssa, mutta jos joudut teettämään lisäksi SSD:n asennuksen, budjetti ylittyy.

  Kiintolevyn vaihto itse ei ole kovin vaativa työ, mutta tuossa läppärissä sen kanssa pitää olla tarkkana, ettei huoltoluukun kiinnityskynsi vahingoitu.
  View: https://www.youtube.com/watch?v=Sjp7XgrzegA

  Jos päädyt itse nyt tai myöhemmin tuollaiseen hommaan, niin ruuvien kanssa kannattaa olla tarkkana, jotta ne pysyvät tallessa ja erilaiset ruuvit palautuvat oikeille paikoilleen. Videolla ruuvien käsittely näytti aika huolettomalta.

  Lenovo Shopista voi tilata tämänkin läppärin muokkaamansa kokoonpanon mukaisena.
  http://shop.lenovo.com/fi/fi/laptops/thinkpad/edge-series/e460/
  Tuolloin on kuitenkin huomattava, että tämän läppärin perustakuu on yksi vuosi eikä suomalaisen kuluttajasuojan lisämääräykset koske Irlannissa sijaitsevaa shoppia.
   
  villeee.. kiitti tästä.
 4. villeee..

  villeee.. Regular member

  Liittynyt:
  23.11.2013
  Viestejä:
  100
  Kiitokset:
  1
  Pisteet:
  28
  Muuten varmaan onnistuisi sen SSD:n vaihto, mutta kunnon kokoisesta SSD:stä tulee hintaa lisää yli satasen, eikä se kovin hyvältä kuulosta.

  Helpoin olisi löytää kunnon läppäri ihan suomesta.

  Eikös perus counter strike sourcet yms. pyöri ihan integroidulla näyttikselläkin?
   
 5. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  6,499
  Kiitokset:
  658
  Pisteet:
  173
  Kirjoitit avauksessa, että SSD:n koolla ei ole paljoa väliä. 250 GB SSD:n saa alle satasella.
  Joo. Piti mainita edellisessä viestissä, mutta unohtui. Tuo Radeonin vaatimaton näytönohjain vain on mukana näissä Suomessa tarjolla olevissa malleissa.

  Tottahan läppäri Suomesta löytyy, mutta mistä tingitään? Tuossa ensimmäisessä ehdotuksessani oli painotettu erityisesti kestävyyttä, kannettavuutta ja pitkää akkukestoa. Se on itse asiassa yrityskäyttöön tarkoitettu työkone, mutta Counter-Striken kaltainen pelikin sillä sujuu, vaikka varsinaiset peliominaisuudet puuttuvatkin. Toki tuo SSD:n uupuminen on selvä puute, mutta mistä tingitään, kun SSD valitaan tällä budjetilla? Ammattitason kestävyydestä ainakin, mutta pienennetäänkö näyttöä vai tyydytäänkö heikompaan akkukestoon?

  Edit. Toisin kuin edellä kirjoitin, on 2 vuoden takuu kuluttaja-asiakkaille voimassa Suomessa (ja koko EU:ssa) myös Lenovo Shopista tilatuissa läppäreissä:
  http://keskustelu.afterdawn.com/threads/millainen-kannettava-lukioon.762272/#post-5106227
   
  Viimeksi muokattu: 12.07.2016
 6. villeee..

  villeee.. Regular member

  Liittynyt:
  23.11.2013
  Viestejä:
  100
  Kiitokset:
  1
  Pisteet:
  28
  Viimeksi muokattu: 12.07.2016
 7. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  6,499
  Kiitokset:
  658
  Pisteet:
  173
  Seuraavassa sekä mielipiteitä että faktaa kysymistäsi malleista. Ensinnäkin, jos läppäreistä on valittavissa malli, jossa on Intel Core i-tyypin prosessori ja toinen, jossa on joku AMD-prosessori, niin valinta ei voi mennä vikaan, kun valitsee sen mallin, jossa on Intel. Tämä koskee siis kannettavia tietokoneita. Tällä perusteella jäljelle jäi seuraavat.

  Asus X555LA Perus-HD-näytöllä ja integroidulla näytönohjaimella varustettu perusläppäri. Korostetuissa tiivistetyissä tiedoissa mainitaan i3-5005U-suoritin, mutta oikeasti tuossa mallissa on i5-5200U-suoritin, kuten ominaisuusluettelossa sanotaankin.

  Lenovo 300 Full HD-näytöllä ja erillisellä joskin vaatimattomalla näytönohjaimella ja uusimman sukupolven i5-6200U-suorittimella varustettu läppäri. Siinä on kirkas näyttö, joka on eduksi, jos aiot esimerkiksi muokata valokuvia, mutta muutoin heijastukset voivat olla haitallisia erityisesti kirkkaassa valossa. Akkukapasiteetti on vaatimaton, heikompi kuin edellisessa Asuksessa.

  Acer Aspire E5-573G Myös Full HD-näytöllä varustettuna tämä on ominaisuuksiltaan aivan erilainen läppäri kuin edelliset. Suoritin tosin on vanhempaa sukupolvea, mutta ei mitenkään oleellisesti edellisiä heikompi. Erillinen näytönohjain on eriluokkaa kuin Lenovossa ja mahdollistaa monet Counter Strikea vaativammatkin pelit, kun unohtaa uusimmat ja säätää tarvittaessa grafiikka-asetuksia. Alussa mainitsemiesi käyttötarkoitusten perusteella näyttäisi, että tässä maksaisit lisää ominaisuuksista, joita et tarvitse.
   
  villeee.. kiitti tästä.
 8. villeee..

  villeee.. Regular member

  Liittynyt:
  23.11.2013
  Viestejä:
  100
  Kiitokset:
  1
  Pisteet:
  28
  Ilmeisesti Asus vie voiton tässä tilanteessa. Tarkempaa mielipidettä et maininnut Asuksesta, joten kysyn vielä, suosittelisitko sitä? Jos et niin mitä suosittelisit(johon ei tarvitse vaihtaa SSD:tä ja saa tilattua ihan Suomesta)?
   
 9. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  6,499
  Kiitokset:
  658
  Pisteet:
  173
  Kuten alussa totesin, suosittelisin jatkuvasti mukana kuljetettavaksi läppäriksi 15,6-tuumaista pienempää ja keveäpää mallia. Mutta muutoin tuo Asus kyllä vaikuttaa mukavalta kokonaisuudelta ja merkkinä Asuksella on hyvä maine. Jos kiinnostaa, niin tuolla on videoesitys, jossa esitellään X555LA:n hieman vaatimattomammin varusteltu versio i3-suorittimella ja mekaanisella HDD:llä. Tyytyväisiltä nuo kommentoijat pääosin vaikuttavat.


  View: https://www.youtube.com/watch?v=VUDzAtroYpM

  Edit.
  Piti suo suositella tuota ensiksi mainitsemaani Lenovoa toiselle kysyjälle ja huomasin, että hinta ilman SSD:tä oli noussut satasella. Se siitä sitten.
   
  Viimeksi muokattu: 13.07.2016

Jaa tämä sivu