1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Läppäri kuvan- ja videonkäsittelyyn, 1000-1500 euroa

Viestiketju Uutta kannettavaa ostamassa -osiossa. Ketjun avasi caarlo 06.01.2017.

 1. caarlo

  caarlo Newbie

  Liittynyt:
  03.01.2017
  Viestejä:
  7
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  Vanha pöytäkone alkaa tulla elinkaarensa päähän, osin hitauden takia, mutta pääasiallisesti sen takia, että vaimoke väittää sen olevan ruma eikä kuulemma sovi sisustukseen. Siksi pohdin nyt vaihtoa läppäriin, jolloin sen tarvittaessa voi piilottaa kaappiin (läppärin siis, vaimoke ei sinne kaappiin valitettavasti mahdu).

  Kone olisi kytkettynä käytännössä koko ajan telkkariin, ja pääasiallinen käyttö on kuvan- ja videonkäsittely (Adobe Photoshop, Adobe Premiere Pro, Adobe After Effects) sekä videoklippien/leffojen katselu (myös 4k-laatu). Näiden toivoisikin toimivan ripeästi, myös tilapäisesti samanaikaisessa käytössä.


  Mikä on budjettisi? Max 1500 euroa, mieluummin lähempänä 1000 euroa.

  Näytön koko ja laatu Ei suurta väliä, sillä käytän koko ajan telkkaria näyttönä.

  Mikä on kannettavan pääasiallinen käyttötarkoitus ja mihin muuhun sen tulee soveltua? Kuvan- ja videonkäsittely (Adobe Photoshop, Adobe Premiere Pro, Adobe After Effects) sekä 4k-videon toistaminen.

  Aiotko pelata kannettavallasi? En.

  ”Kannettava vai raahattava”? Mieluummin kannettava, mutta ruista löytyy ranteesta tarpeeksi myös raahaamiseen.

  Millainen akkukesto tarvitaan? Konetta käytetään lähes aina verkkovirrasta, eli tärkeämpää on että kuvan- ja videonkäsittelyohjelmat pyörivät sujuvasti.

  Millainen ja minkä kokoinen kiintolevy? Tietysti SSD jos budjettiin mahtuu, mutta tästä voi tinkiä. Varmaan vähintään se 1Tb pitäisi olla.

  Tarvitsetko sisäisen optisen aseman? Blu-ray

  Onko sinulla suosikkimerkkejä tai merkkejä, joita haluat välttää? Ei ole kumpaakaan.
   
 2.  
 3. wwallu

  wwallu Senior member

  Liittynyt:
  06.08.2014
  Viestejä:
  12,823
  Kiitokset:
  3,040
  Pisteet:
  223
  caarlo kiitti tästä.
 4. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  6,470
  Kiitokset:
  646
  Pisteet:
  173
  Kun kannettavaa ratkaisua haetaan, ei tätä voi jättää huomiotta:
  http://www.kannettavatietokone.fi/Kannettavat/Asus/UX510UW-FI074T.html
  Vain blu-ray-asema puuttuu, mutta niin se puuttuu miltei kaikista muistakin kannettavista. Ulkoiset USB-liitäntäiset BR-asemat maksavat 100 eurosta ylöspäin.

  Jos edellinen onkin miltei kaikilta muilta ominaisuuksiltaan sopiva kuva- ja videoeditointiin (suoritin, näytönohjain, muisti, tallennustila), on se kuitenkin ensisijaisesti kannettava ratkaisu. Jos haetaan pikemminkin pöytäkoneen korvaajaa, on U-tyypin suorittimen sijaan etsittävä HQ-tyypin i7-malleja. Käytännössä tämä tarkoittaa pelikannettavaa, joita Asukseltä löytyy tyyppikoodilla ROG.

  Edit. Jos olet Tampereen suunnalla, niin siellä näyttäisi olevan vielä tuollainen:
  https://www.verkkokauppa.com/fi/pro...apad-Y700-15-6-kannettava-Win-10-64-bit-musta
   
  Viimeksi muokattu: 06.01.2017
  caarlo kiitti tästä.
 5. caarlo

  caarlo Newbie

  Liittynyt:
  03.01.2017
  Viestejä:
  7
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  Kiitokset ehdotuksista ja linkeistä. Kotelo-sivuja on selailtu ja yritetty löytää kompromissi, mutta toistaiseksi ei ole tärpännyt. Valkoinen pitäisi kuulemma olla, mutta aina on tyssännyt joko ulkonäköön tai kokoon. Kai sitä voi vielä yhden erän ottaa asian tiimoilta.

  Jos vertaa noihin ehdotettuihin Aceriin ja Lenovoon, saako samalla hinnalla sitten rakennettua huomattavasti tehokkaamman pöytäkoneen, olettaen että vaimoke löytäisi jonkun tarpeeksi pienen, tarpeeksi valkoisen ja tarpeeksi tyylikkään kotelon?
   
 6. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  6,470
  Kiitokset:
  646
  Pisteet:
  173
  wwallu tuntee tuon pöytäkonepuolen, mutta selvää on, että Lenovon, puhumattakaan Asuksesta (Aceria siis ei ole ehdotettu,) hinnalla saa paljon tehokkaamman pöytäkoneen. Tuossa Asuksessa hintaa nostaa pieni koko, mutta teholtaan se jää selvästi Lenovosta, saati sitten saman hintaisesta pöytäkoneesta.
   
 7. caarlo

  caarlo Newbie

  Liittynyt:
  03.01.2017
  Viestejä:
  7
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  No, kai tässä sitten täytyy aloittaa uusi neuvottelukierros ja toivoa parasta. Mutta näillä ehdotetuilla koneilla hommat siis pyörisivät, eli hyvä tieto tämäkin.
   
 8. wwallu

  wwallu Senior member

  Liittynyt:
  06.08.2014
  Viestejä:
  12,823
  Kiitokset:
  3,040
  Pisteet:
  223
  Tuolla Lenovolla hommat varmaan hoituu ihan kivasti, hidas kovalevy vain vähän häiritsee. Tuosta 90 senttiä halvemmalla https://www.jimms.fi/fi/Product/Sho...6-ideapad-y700-kannettava-pelitietokone-musta. No ei ehkä säästön vuoksi, mutta ei välttämättä tartte Tampereelta hakea.

  Tuossa ois 7200 kierroksen kovalevy ja hieman tehokkaampi näytönohjain https://www.jimms.fi/fi/Product/Sho...men-15-ax003no-kannettava-pelitietokone-musta. Tiedä sitten kannattaako noista kahta sataa maksaa.
   
  caarlo kiitti tästä.

Jaa tämä sivu