1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Läppäri kaikenlaiseen ja kuvankäsittelyyn?

Viestiketju Uutta kannettavaa ostamassa -osiossa. Ketjun avasi tauriini 05.02.2017.

 1. tauriini

  tauriini Member

  Liittynyt:
  02.02.2010
  Viestejä:
  11
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Elikkä uuden läppärin hankinta työ/harrastuskäyttöön on tulossa ajankohtaiseksi. Ehdotukset tervetulleita ja toivottuja :). Haussa lähinnä sellainen kombinaatio, joka budjettiin nähden olisi mahdollisimman laadukas ja monipuolinen toiminnoiltaan. Listasin alle eri käyttötarkoituksia, mutta en haluaisi ihan hirveästi rajata mahdollisuuksia, kun vähän kaikenlaista on tullut tehtyä, ja tulee tehtyä jatkossakin.

  Mikä on budjettisi?
  700-1000 euroa, mieluiten osamaksumahdollisuus.

  Näytön koko ja laatu
  15,6", näytönohjain mahdollisimman hyvä. Hyvä värintoisto ja soveltuvuus kuvankäsittelyyn suotavia.

  Mikä on kannettavan pääasiallinen käyttötarkoitus ja mihin muuhun sen tulee soveltua?
  Netin selaus, leffojen katselu, nettisivujen tekeminen, kirjoittaminen ja tekstinkäsittely ym. toimisto-ohjelmat, kuvankäsittely (Photoshop), mahdollisesti videoiden käsittely ja taitto-ohjelma (InDesign). Tässä vaiheessa tulee kakkoskoneeksi, mutta pöytäkone on sen verran iällä, että voin joutua käyttämään tätä tilapäisesti tavallista monipuolisemmin, jos pöytäkone hirttää kiinni jossain vaiheessa.

  Ehdoton vaatimus olisi sellainen näppäimistö jolla oikeasti voi kirjoittaa 10-sormijärjestelmällä, ja jossa on erillinen numeronäppäimistö.

  Aiotko pelata kannettavallasi?
  En mitään kovin raskaita pelejä.

  ”Kannettava vai raahattava”?
  Kannettavuus ei ole miinus, mutta kai se raahattava lähinnä olisi. Nykyinen on joku Acerin ohuempi malli, ja on ollut ihan mukava kanniskeltava sen puolesta.

  Millainen akkukesto tarvitaan?
  Ei erityistarpeita tämän suhteen.

  Millainen ja minkä kokoinen kiintolevy?
  SSD houkuttaa nopeutensa vuoksi, mutta hinta voi olla este, mitään hirveän isoa tallennustilaa en tarvitse, mutta kaikki lisä on plussaa.

  Tarvitsetko sisäisen optisen aseman?
  En välttämättä, mutta saa olla, jos sopiva paketti muuten. Jos asema on, niin pitää olla tallentava. Ja ehkä järkevämpää olisi vaihtaa asema mahdollisimman monipuolisiin liitäntöihin, kortinlukijaan yms.

  Onko sinulla suosikkimerkkejä tai merkkejä, joita haluat välttää?
  Ei.
   
 2.  
 3. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  6,464
  Kiitokset:
  645
  Pisteet:
  173
  Jos haetaan läppäriä kirjoitus- tekstinkäsittely- yms. toimistotehtäviin, on Lenovo ThinkPad ehdottomasti hyvä valinta. Valinta tulee monimutkaisemmaksi, jos lisäksi tarvitaan enemmän suorituskykyä, ja budjetti on 1000 eurossa. IdeaPad-sarjassa taas on pelikoneita, joissa tehoa riittää vaativampaankin kuvankäsittelyyn. Kannettavuus silloin kärsii, mutta kun itse en pelaa, en osaa sanoa, miten peliläppärin kirjoitustuntuma mahdollisesti eroaa ThinkPad-mallistosta. Aloitetaan nyt kuitenkin sellaisella, eli IdeaPad Y700:
  https://www.kannettavatietokone.fi/Kannettavat/Lenovo/80NV0119MX.html
  Tehokas 4-ytiminen suoritin ja paras näytönohjain tässä hintaluokassa sekä 12 Gt muistia taatusti takaavat sujuvan kuvaeditoinnin. Saman verran muistia on muissakin alla mainituissa läppäriversioissa.

  ASUS X550VX tarjoaa hieman tehokkaamman prosessorin, mutta luokkaa vaatimattomamman näytönohjaimen sekä todella suuren kiintolevytilan kahdella asemalla:
  https://www.kannettavatietokone.fi/Kannettavat/Asus/X550VX-DM355T-16.html

  Kevyemmät ja kannettavammat mallit on varustettu matalampijännitteisillä 2-ytimisillä suorittimilla ja vaihtelevan tasoisilla näytönohjaimilla. ThinkPad-mallistosta kyseeseen tulee lähinnä Edge-sarja, jotta suorituskykyvaatimukset täyttyisivät tällä budjetilla:
  https://www.verkkokauppa.com/fi/product/60130/hrbgj/Lenovo-ThinkPad-E560-15-6-kannettava-Win-10-Pro
  Ilmoituksessa lukee virheellisesti "Uutuus", sillä kyseessä on markkinoilta poistuva malli. Näytönohjain jää suorituskyvyltään Nvidian malleista, mutta täyttää esimerkiksi Adobe Photoshopin suositellun tason. Näppäimistö on, kuten tuli jo mainittua, omaa luokkaansa, vaikka kyseessä onkin budjettimalli. Uusi E470-mallisto ylittää jo budjetin tällä varustelutasolla (suoritin, näytönohjain, muistin määrä, SSD).

  Lopuksi vielä Asuksen kannettavampi vaihtoehto:
  https://www.kannettavatietokone.fi/Kannettavat/Asus/K501UW-DM026T.html
  Edellistä ThinkPadia hieman vaatimattomampi suoritin, mutta selvästi tehokkaampi näytönohjain ynnä runsaasti kiintolevytilaa kahdella asemalla.
   

Jaa tämä sivu