1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kysymyksiä varmuuskopioinnista

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi Noobi99 19.04.2016.

 1. Noobi99

  Noobi99 Newbie

  Liittynyt:
  08.04.2016
  Viestejä:
  8
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  Missä tilanteissa varmuuskopiota tarvitaan?

  Miten isoa levyä tarvitsee varmuuskopiolle?

  Voiko ja kannattaako koko koneen kiintolevy varmuuskopioida?
   
 2.  
 3. Axu_

  Axu_ Moderator Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  14.10.2008
  Viestejä:
  9,819
  Kiitokset:
  237
  Pisteet:
  123
  Niissä tilanteissa, kun alkuperäiset syystä tai toisesta eivät enää ole käytettävissä. Syynä voi olla mikä vaan laiteviasta tulipaloon tai salamaniskuun.

  Vähintään yhtä ison levyn kuin varmuuskopioitavien tiedostojen koko on, ei se sen ihmeempää ole. Pilvipalvelut ovat vaihtoehto fyysiselle kovalevylle, vaikka niissäkin tietysti ovat heikkoutensa.

  Periaatteessa voit kopioida koko levyn, mutta ei siinä mielestäni oikein järkeä ole. Ohjelmia ei voi suoraan kopioida (pl. portable-softat) ja muutenkin levyllä on sellaista dataa, jonka varmuuskopiointi ei ole mielekästä. Tärkeimpiä varmuuskopioitavia ovat sellaiset tiedostot, joita et mistään uudelleen saa: Omat valokuvat ja dokumentit sekä mahdolliset muut itse tuottamasi materiaalit. Leffojen ja musiikin kanssa kannattaa käyttää maalaisjärkeä ja miettiä saako ne uudestaan tarvittaessa sieltä, mistä ne alunperinkin koneelle tulivat — oli se sitten fyysinen tallenne tai vertaisverkko...
   
  Noobi99 kiitti tästä.
 4. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  6,505
  Kiitokset:
  659
  Pisteet:
  173
  Varmuuskopiota tarvitaan siltä varalta, että joku tiedosto syystä tai toisesta tuhoutuu tai koko levyasema rikkoontuu. Samasta syystä myös käyttöjärjestelmästä täytyy olla varmuuskopio tai erillinen asennuslevy. Pelkkien omien tiedostojen varmuuskopiointiin riittää pienempikin levy, mutta kätevintä on, että varmuuskopioille on vähintään yhtä suuri levy kuin se, jota varmuuskopioidaan, mutta mielellään vielä suurempi.

  On kätevää tehdä varmuuskopioksi näköistiedosto koko kiintolevystä, jolloin vikatapauksessa tai äkäisen viruksen iskiessä ei tarvitse aloittaa käyttöjärjestelmän ja kaikkien ohjelmien asennusta uudelleen alusta.
   
  Noobi99 kiitti tästä.
 5. Noobi99

  Noobi99 Newbie

  Liittynyt:
  08.04.2016
  Viestejä:
  8
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  Mites tollanen näköistiedosto tehdään win 8.1?
   
 6. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  6,505
  Kiitokset:
  659
  Pisteet:
  173
  Itse käytän Lenovon sovellusta, mutta uudempiin Windowseihin sisältyy varmuuskopiointisovellus, joka löytyy Ohjauspaneelista. Jos sillä tehty näköistiedosto joudutaan palauttamaan, tarvitaan palautuksen käynnistämiseen Windowsin asennuslevy tai Järjestelmän korjauslevy, sillä käynnissä oleva Windows ei pysty "palauttamaan itseään".
  http://windows.microsoft.com/fi-fi/windows/restore-computer-from-system-image-backup#1TC=windows-7

  Edit. Kuten näkyy, ohje koskee Windows 7. Minulla ei ole kokemuksia Win 8:sta tai 10:stä, joten en olekaan varma, sisältyykö niihin näköistiedoston tallennusmahdollisuus. Pikaisella googlauksella en ohjetta löytänyt, mutta joku kyseisiä järjestelmiä tunteva voi varmaan auttaa. Lenovo ja HP neuvovat tekemään näköistiedoston omilla sovelluksillaan, ei Windowsilla.
   
  Viimeksi muokattu: 19.04.2016

Jaa tämä sivu