1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kysymyksiä prosessorin korkkaamisesta ja ylikellotuksesta

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi R3DgRu 23.09.2015.

 1. R3DgRu

  R3DgRu Regular member

  Liittynyt:
  20.02.2012
  Viestejä:
  385
  Kiitokset:
  52
  Pisteet:
  38
  Ajattelin tehdä tallaisen ketjun, koska mielessä on jotain kysyttävää ennen korkkauksen suorittamista. Lisäksi tarkoitus on kysyä ylikellotuksesta mikäli kyseinen toimenpide onnistuu. :p Laitoin samaan ketjuun, koska liittyvät läheisesti toisiinsa.

  Noh, asiaan. Hommasin siis Coollaboratory Liquid Pro -nestemetallia, koska haswellin sisällä olevat surkeat tahnat ovat, noh surkeita. Tarkoitus on laskea lämpötiloja sekä mahdollisesti parantaa kellotettavuutta. Lämmönlevittäjän ajattelin nykäistä hiiteen ruuvipuristimessa, koska lienee helpoin tapa.(?) Siinä ei sinänsä ole mitään epäselvää.

  - Prosessori: Intel Pentium G3258 AE
  - Cooleri: Corsair H60
  - Emolevy: Asus Z97-Ar

  1. Kun lämmönlevittäjä on saatu irti, niin millä se saadaan pysymään uudestaan paikoillaan? Liimataanko se jotenkin vai pitääkö nestemetalli sen tarpeeksi hyvin kiinni?

  2. Entä voiko nestemetallia käyttää lämmönlevittäjän ja coolerin välissä? Vai laitanko piitahnaa? (Sitä mitä on nytkin siinä.)

  -------------------------------------------------

  Sitten kellotuksesta. Jos halutaan kaikki tehot irti, niin onko jotain kikkoja siihen millä vakautta voi parantaa ja siten kelloja nostaa "normaalien" menetelmien (ytimen jännitteen nosto (core voltage)) lisäksi? Onko muita jännitteitä joita voi nostaa, tai jotain muuta mitä voi tehdä parantaakseen vakautta?

  Tai jos haluaa lisää tehoja vielä, niin onko mitään hyötyä kellottaa välimuistia (cache)? Liittyykö siihen jotain kikkoja?

  Kaikenlainen apu olisi tervetullutta. Kiitos! :)
   
 2.  
 3. BPVest

  BPVest Senior member

  Liittynyt:
  26.03.2010
  Viestejä:
  17,608
  Kiitokset:
  701
  Pisteet:
  173
  1. Nestemetalli toimii jotenkuten kiinnikkeenä, tietenki voit varmistaa liimalla.

  2. Tolla tavalla saat joko HS:n tai coolerin pohjan kärsiin.

  Cachen kellotus itessään ei onnistu, mut uncoree voi kellottaa (vaikuttaa muuhunki ku cacheen).
   
  R3DgRu kiitti tästä.
 4. R3DgRu

  R3DgRu Regular member

  Liittynyt:
  20.02.2012
  Viestejä:
  385
  Kiitokset:
  52
  Pisteet:
  38
  Nyt on korkattu onnistuneesti. :) Lämpötilat laski reilut 10 astetta ja enää ytimien välinen lämpötilaero on vain 3 astetta kun se ennen oli jopa 10.
   
 5. Kuunmies

  Kuunmies Senior member

  Liittynyt:
  05.03.2010
  Viestejä:
  3,990
  Kiitokset:
  630
  Pisteet:
  123
  1. Se emon socketin klipsi pitää ihs:n kiinni tiukasti, toi nestemetalli sitä tuskin paljon liimailee

  2. Olen eri mieltä tästä BPVestin kanssa, koska noi aineet syövyttää vain alumiinia. Useimmat coolerit ja prossun ihs on nikkelöityä kuparia eikä ole tosta millänsäkään. Pois ton nestemetallin pitäisi lähteä ihan rievulla pyyhkimällä.
   
  BPVest ja R3DgRu kiittävät tästä.
 6. R3DgRu

  R3DgRu Regular member

  Liittynyt:
  20.02.2012
  Viestejä:
  385
  Kiitokset:
  52
  Pisteet:
  38
  En tosiaan liimannut sitä mitenkään ja ihan hyvin pelittää. Ihan tiukasti tuo tuntui siihen asettuvan kun oli laittanut sen klipsin kiinni. Irrallaan ollessaan täytyi toki varoa ettei lämmönlevittäjä putoa.
   
 7. RatCon

  RatCon Senior member

  Liittynyt:
  18.01.2010
  Viestejä:
  9,318
  Kiitokset:
  560
  Pisteet:
  173
  Voi sitä silti käyttää.

  "Coollaboratory Liquid Pro -nestemetalli johtaa sähköä ja syövyttää alumiinia, joten sen levittämisessä on oltava äärimmäisen tarkkana. Liquid Prota tarvitaan erittäin vähän, joten piisirun päälle puristettiin ruiskusta vain pieni pisara."

  http://muropaketti.com/artikkelit/p...levittajan-irrottaminen-ja-vakiotahnan-vaihto
   
 8. Kuunmies

  Kuunmies Senior member

  Liittynyt:
  05.03.2010
  Viestejä:
  3,990
  Kiitokset:
  630
  Pisteet:
  123
  No itse luin ton vaan suoraan coollaboratoryn omista ohjeista, joissa sanotaan ehdottomasti Ei! alumiinille. Voihan sitä tehdä paljon muitakin asioita vaikkei kannattais...

  "Coollaboratory Liquid Pro" was designed for use with high quality coolers made of copper or silver. Aluminum coolers are unsuitable (of course this applies only to the cooler's contact surface onto which "Coollaboratory Liquid Pro". is spread).
  Note: Do not use cheap aluminum coolers. Their quality is not very high, and aluminum is not resistant against our Liquid Metal. Aluminum could form an alloy with "Coollaboratory Liquid Pro" which would react with the surrounding air's humidity. A black stain forms after a while, showing insulating qualities. 'Therefore: No contact of "Coollaboratory Liquid Pro" with aluminum. NO ALUMINUM COOLERS!
  Use coolers made of copper or silver."

  Ultran ohjeissa vastaavat setit... sinänsä teoreettista toikin koska juuri mikään cooleri ei ole kontaktipinnaltaan alumiinia vaan sitä nikkelöityä kuparia tai ihan kuparia.
   

Jaa tämä sivu