1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kysymyksiä langallisesta lähiverkosta ja kaapeloinnista

Viestiketju WLAN ja lähiverkot -osiossa. Ketjun avasi kviika 08.03.2016.

 1. kviika

  kviika Member

  Liittynyt:
  20.06.2013
  Viestejä:
  39
  Kiitokset:
  3
  Pisteet:
  18
  Olen suunnitellut rakentavani taloon langallisen lähiverkon. Minulla olisi muutama kysymys. Tarkoituksena olisi tehdä Raspberry Pi 2:sta reititin, joka jakaisi siihen kytketyn nettitikun netin langallisesti parille tietokoneelle ja mahdolliselle muulle härvelille. Mitään tiedostoja tai videoita koneelta koneelle ei taideta siirrellä.

  1. Mikä suojausluokka on hyvä?

  2. Myydäänkö kaapeleita irroitettavilla liittimillä? Seinissä on joitain läpivientejä, mutten tiedä, mahtuisiko johto liittimineen niistä läpi.

  3. Kulkeeko lähiverkon signaali puhelinkaapelissa? Meillä olisi tuossa parissa huoneessa vanhat puhelinliitännät, joten kaapeloinnilta säästyisi hiukan, jos niitä voisi hyödyntää. Ne ovat yhteydessä toisiinsa, mutta tietysti myös talosta lähtevään puhelinjohtoon. Kaapelit ovat varmaan 80-luvulta.

  4. Jos Raspberry toimii reitittimenä, voiko siitä lähtevään johtoon kytkeä toista reitintä, vai vain kytkimen?
   
 2.  
 3. vps358

  vps358 Active member

  Liittynyt:
  14.11.2009
  Viestejä:
  3,933
  Kiitokset:
  132
  Pisteet:
  73
  Unohda se Raspi, onhan se halpa, mutta ei se pysty kuitenkaan samaan kuin ns. "oikeat" tarkoitukseen suunnitellut lootat ja kytkintä kumminkin tarvitaan verkonrakennuksesssa.
  Verkon voi rakentaa monella tavalla, valmiit kaapelit on sevverta halpoja ja ennenkaikkea taatusti toimivia, ettei niitä kannata juuri ite väsätä, aähköverkkoa voi myös hyödyntää, kunhan ei ääripäät ole eri vaiheissa tms.
  Ite kärsit sitten, jos ite teet ja "säästät", mutta muista että markan asentaja tekee usein satasen vahingon. Ettei vaan kävis niin, että kohta se verkko kuitenkin pitää rakentaa oikeilla värkeillä ja valmiista osista, että bitti liikkuu.

  T: Vesku
   
 4. kviika

  kviika Member

  Liittynyt:
  20.06.2013
  Viestejä:
  39
  Kiitokset:
  3
  Pisteet:
  18
  No voihan sen Raspberryn heittää mäkeen, jos se ei toimi. Kuitenkin vain n. 10-megaista nettiä pitäisi jaella. Valmiita kaapeleita aioinkin käyttää, mutta ajattelin vain, että jos lähiverkon signaali kulkisi puhelinjohdossa, ja olisi olemassa valmiita liittimiä sellaista varten, niin ei olisi tarvinnut porailla niin reikiä seiniin, jos vanhoja johtoja olisi voinut hyödyntää. Talon sähköverkko on osin jostain 1950-luvulta ja osin 1990-2000-luvulta, ja esim. eräästä pääkatkaisimesta katkeaa osa sähköistä ja toisesta kaikki, joten luulen, ettei sähköverkon hyödyntäminen välttämättä onnistu.
   

Jaa tämä sivu