1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kyllästynyt Nokiaan - Uusi NOPEA puhelin haussa

Viestiketju Uutta puhelinta ostamassa -osiossa. Ketjun avasi kao 06.11.2009.

 1. kao

  kao Member

  Liittynyt:
  26.01.2006
  Viestejä:
  10
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Tarvitsisin hieman apua.

  Olen lopen kyllästynyt puolitoistavuotisen Nokialaiseni (N73) valikkojen hitauteen, "muistin loppumiseen" ja muuhun bugittamiseen. Ei meinaa tekstareidenkaan lähettely enää onnistua mukamas vähissä olevan muistin vuoksi. Argh.

  Ajattelin ostaa itselleni joululahjaksi uuden puhelimen, ja toivomuksena olisi, että tämä kestäisi ainakin pari vuotta ilman täydellistä jumiutumista - ei olisi opiskelijana varaa ostella kalliita puhelimia monta kertaa vuodessa...

  Sen verran traumatisoitunut olen tuosta N73:sta, etten Nokiaa enää viitsisi ostaa, mutta mikä tahansa muu merkki kelpaa. Mieluiten ei myöskään Symbiania enää.

  Budjetti olisi max. 500 euroa (mieluummin vähemmän), eli iPhone taitaa olla poissuljettu.

  Käyttäisin puhelinta lähinnä netissä surffailuun, sähköpostin käyttöön ja satunnaiseen valokuvaamiseen. EI musiikin kuunteluun tai pelaamiseen tms.

  Vaatimuksia:
  - Valikkojen NOPEUS
  - Hyvä selain (tai no, Opera Minin voi tarvittaessa asentaa)
  - Iso näyttö (ei tarvitse olla kosketus, mutta jos on, niin HYVÄ sellainen)
  - Olen ollut tyytyväinen N73:n 3G-nettiin, mutta WLAN kai olisi parempi???
  - Kirjoittaminen sujuisi kätevästi

  Toiveita:
  - Säätiedot työpöydällä ;)
  - Hyvä kalenteri/muistiinpano-systeemi
  - Laadukas kamera olisi kiva lisä, muttei välttämättömyys

  Selailin jo hieman Puhelinvertailu-sivuston ominaisuushakua, ja sain tulokseksi mm. seuraavat:  LG GC900 Viewty
  LG KC910 Renoir
  Samsung Galaxy I7500 (Android)
  Samsung Jet S8000
  Samsung Omnia Pro B7610 (WinMo)


  Kokemuksia? Puhelinvertailu-sivusto ei sisällä kaikkia merkkejä, joten löytyisikö esim. HTC:lta jotain sopivaa luuria? HTC Hero?

  Olisin todella kiitollinen avusta!!
   
  Viimeksi muokattu: 06.11.2009
 2.  
 3. Themu

  Themu Active member

  Liittynyt:
  18.01.2006
  Viestejä:
  3,105
  Kiitokset:
  85
  Pisteet:
  78
  omasta mielestä htc on vaikea käyttää ja akku kestää 3 päivää normaali käytössä. muuten ihan hyvä puhelin. suosittelisin jos mahdollista että kävisit ''koeajamaan'' tuota puhelinta.
   
 4. kerbo

  kerbo Regular member

  Liittynyt:
  15.05.2005
  Viestejä:
  2,796
  Kiitokset:
  4
  Pisteet:
  48
  Omasta mielestäni htc ei ole kyllä vaikea käyttää. Itseltä löytyy htc hero ja on mielestäni oikein mukava ja hyvä puhelin.

  Lue arvosteluni laitevertailun puolelta: http://fin.afterdawn.com/vertailu/tuote.cfm/16182/htc_hero#arvostelut

  Herossa on hyvä selain jo itsessään. Marketista voi myös ladata opera minin, jos se miellyttää. Itse olen käyttänyt pelkästäänn heron omaa selainta.

  Herossa valikot toimivat mukavan nopeasti. Heroon on myös tarjolla epävirallisia päivityksiä, jotka toimivat ehkä vieläkin liukkaammin. Niistä on paljon juttuja matkapuhelinfoorumilla.

  Herosta löytyy kapasitiivinen näyttö, on todella herkkä. Myös wlan löytyy ja kirjoittaminenkin sujuu koko näytön qwertyllä mukavasti.

  Sää tiedot saa herossa työpöydälle, työpöytiä on yhteensä 7 kpl ja niitä on helppo vaihdella pyyhkäisemällä näyttöä. Menuja ei tarvitse paljon selata, kun kaiken tarpeellisen saa työpöydille.

  Kalenteri herossa on ihan ok ja marketista saa ladattua hyviä muistiinpano ohjelmia.Itse käytän AK Notepadia.

  Kamera ei ole kovin hyvä, vaikka onkin 5Mpix. Kato tuolta arvostelustani esimerkki kuvia. Päivän valossa saa ihan hyviä kuvia, pimeällä ei. Salamaa ei ole.

  Puhelinvertailun testi: http://www.puhelinvertailu.com/uuti...ko_htc_hero_ensimmainen_oikea_iphonen_tappaja
   
 5. amtiainen

  amtiainen Regular member

  Liittynyt:
  06.03.2002
  Viestejä:
  151
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  iPhone 3GS (ja perus 3G) ja Hero puhelimia käyttäneenä voisin sanoa vähän samaa kuin ensimmäinen vastaaja. Hero on hieman vaikeakäyttöinen iPhoneen verrattuna. Kannattaa vaikka testata puhelimia paikanpäällä ja kokeilla jotain perusjuttuja kuten internetselaimen ja valikkojen toimivuutta. Vaikka Herossa on plussaa Flash tuki niin haittapuolena on taas selaimen hidastelu ja zoomaustoimintojen tahmaisempi käyttö iPhoneen verrattuna. Heron valikot toimivat suht hyvin mutta ne ovat enemmän rönsyllään kun Applen valikko on huomattavasti tylsempi mutta käytetävyydeltää huomattavasti parempi kun toimintoihin/ohjelmiin pääsee nopeammin käsiksi. Myös Applen asetukset ovat kertaluokkaa selkeämmät. Vielä kun näiden lisäksi ottaa huomioon huonommin reagoivan virtuaalisen näppäimistön niin käytettävyyden kuin nopeuden osalta Apple vie voiton. Ainoa asia minkä takia joku haluaisi ostaa Hero lienee enemmän tunnepohjainen (halutaan suosia avoimempaa käyttöliittymää).

  iPhonen kytky saattaa pelottaa joitakin ostajia, mutta joka tapauksessa iPhonen 3GS pienempi eli 16GB versio maksaa kertamaksulla ja lyhyemmällä 12kk kytkyllä 480 euroa. iPhonesta on myynnissä myös vanhempi malli, mutta sitä ei kannata harkita koska sen valikot eivät toimi yhtä sulavasti kuin uudessa 3GS mallissa.
   

Jaa tämä sivu