1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

kyberturvallisuus

Viestiketju Vapaata keskustelua -osiossa. Ketjun avasi Jesbba 29.06.2020.

 1. Jesbba

  Jesbba Member

  Liittynyt:
  02.09.2015
  Viestejä:
  69
  Kiitokset:
  1
  Pisteet:
  18
  Hei!

  Vastasin puheluun numerosta 09 3157 6711, jossa suomea puhuva mies esitti tekevänsä kyselyä Tampereella sijaitsevasta ravintolasta "saunaravintola kuuma". Ajattelin että okei, ravintola on olemassa ja puhelimessa luki että puhelu tulee suomesta.

  Aiheena oli ravintola tottumukset ja korona. Toisen kysymys meni ohi, jolloin kysyin toistamaan kysymyksen ja haastattelija siirtyi vain seuraavaan kysymykseen. Ilmeisesti kyseessä oli erittäin hyvin onnistunut automaattinen suomenkielinen huijaus. Kyselyn päätteksi tarjottiin lahjakorttia ko. ravintolaan. Tekstiviesti tuli, josta linkistä voi lunastaa kutsun ravintolaan. viestin numero +358 41 317 9286. Kyseessä Hämeenlinnassa toimiva VAIT Group, "puherobottiteknologian edelläkävijä". yrityksen sivulle linkki https://www.vaitgroup.com/. Yrityksen verkkosivut näyttäisi ainakin kohtuu luotettavan oloisille.

  Lyhenne linkki meni ravintolannimi.fi/saunakutsu

  Puhelun aikana en henkilötietoja antanut, ja vastannut kuin kysymyksiin. Onko tässä nyt kuitenkin riski joutua maksumieheksi? Onko jotain mitä kannattaisi tehdä? Otin yhteyttä ravintolaan Facebookin kautta ja odottelen sieltä vielä vastausta.

  Ja tiedän kyllä ettei turhiin puheluihin kannata vastailla. mutta olen hakenut useisiin työpaikkoihin ja ajattelin että puhelu voisi olla sieltä.
   
 2.  
 3. *Trinity*

  *Trinity* Senior member

  Liittynyt:
  15.12.2014
  Viestejä:
  6,049
  Kiitokset:
  1,101
  Pisteet:
  223
  Noista 09 alkuisista numeroista oli noin 5 vuotta sitten juttua uutisissakin. https://yle.fi/uutiset/3-8209724

  Voihan se olla, että tossa tapauksessa oli joku edistnyt hello, this is Lenny tyyppinen automaatti. Ton VAIT Group;in kotisvuilta löytyvällä Y -Tunnuksella löytyy ihan vastaava oikea yritys.

  Paljon mahdollista, että kyseessä on vain järjettömän idioottimaista puhelinmyyntiä. Jos kuitenkin epäilyttää, niin kannattaa ottaa yhteyttä operaattoriin.
   

Jaa tämä sivu