1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma Kuvien siirto/pelastaminen

Viestiketju Kannettavat tietokoneet -osiossa. Ketjun avasi Tuulewin 27.11.2022.

 1. Tuulewin

  Tuulewin Newbie

  Liittynyt:
  27.11.2022
  Viestejä:
  1
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  Onko täällä tietoa onko keinoa pelastaa n 10 vanhasta HP miniläppäristä sinne tallennetut valokuvat. Tämä minikannettava kyllä käynnistyy , hurisee , mutta näyttö on pimeä. Olen säästellyt sitä nurkissaan siellä olevien valokuvien vuoksi ja haluaisin talteen kuvat toiselle koneelle . Pilveen en aikoinaan ole kuvia tallentanut
   
 2.  
 3. PeLako

  PeLako Member

  Liittynyt:
  05.01.2019
  Viestejä:
  56
  Kiitokset:
  5
  Pisteet:
  18
  Ei niitä kannata enää lähteä pelastamaan. Tärkeät tiedostot kun pitäisi olla aina tallessa toisessa tallennusmediassa eikä ainoastaan yhdessä. Tämä kertoo mielestäni sen etteivät ne tosiasiassa olleet säilyttämisen arvoisia.

  Minulle nimittäin kävi samoin vuosia sitten ja kysyin apua atk tuttavalta. Hän neuvoi että älä suotta ryhdy niitä pelastamaan jos niitä ei muualla ole tallessa. Kesti hetken ennenkuin tajusin että hän puhui viisaita sanoja.
   
  Viimeksi muokattu: 27.11.2022
 4. *Trinity*

  *Trinity* Senior member

  Liittynyt:
  15.12.2014
  Viestejä:
  6,577
  Kiitokset:
  1,194
  Pisteet:
  223
  Ei se oo mikään syy jättää koittamatta, että niitä ei ole muualla tallessa. Asia kannattaa toki jatkossa pitää mielessä ja varmuuskopioida tiedostot.

  Kyllä ne pelastaa voi, jos vain kiintolevy on kunnossa. Oletan, että sen verran vanha kone kyseessä, että siinä ei ole SSD. Vaikka kiintolevy olisikin hajalla, niin voi se silloinkin olla mahdollista, mutta epätodennäköistä. Tuo vaikuttaisi siltä, että näyttö tai näytönohjain on hajalla. Jos siitä saa sen kiintolevyn irti ja johonkin toiseen koneeseen kiinni, niin se olisi yksi tapa. Toinen asia mitä voisi kokeilla, jos mahdollista, on liittää siihen kannettavaan näyttö ja katsoa saisiko sitä kautta kuvaa ulos, jollain valokuvat saisi talteen.
   
 5. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  8,999
  Kiitokset:
  1,185
  Pisteet:
  243
  Tuollaisessa miniläppärissä ei taida olla liitäntää ulkoiselle näytölle? Jos ei ole, niin ensimmäinen tehtävä olisi selvittää, millainen kiintolevy siinä on. Jos kyseessä on nykyaikainen SATA-liitäntäinen levy, niin helpointa olisi tosiaan liittää se kopiointia varten toiseen tietokoneeseen. Jos toista tietokonetta ei ole käytettävissä tai siinä ei ole vapaata kiintolevypaikkaa, voi käyttää erillistä USB - SATA -adapteria, jonka voi liittää joka kannettavaan tai pöytäkoneeseen.
  https://ktverkkokauppa.fi/tuote/usb-3-0-sata-adapteri/

  Jos minikannettavassa on vanhempi IDE/PATA -kiintolevy, tarvitaan sen liittämiseen erilainen ja kalliimpi adapteri.
  DeLOCK USB 3.0 adapteri IDE ja SATA -levyille – Verkkokauppa.com
  tai
  https://shop.huvipiste.fi/usb-2-0-ide-sata-adapteri
   
  Nanna_86 ja Tuulewin kiittävät tästä.
 6. lettas

  lettas Moderator Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  03.03.2003
  Viestejä:
  4,403
  Kiitokset:
  218
  Pisteet:
  93
  Jos näyttöön tulisi tekstiä joka kertoisi kiintolevyn ongelmista, ennuste olisi paljon kehnompi. Nyt kun kuvaa ei tule lainkaan, levy on tosiaan oletettavasti edelleen kunnossa. Kymmenen vuotta vanhassa miniläppärissä on luultavasti pieni ssd ja käyttöjärjestelmänä windows.
   
 7. zipperi

  zipperi Regular member

  Liittynyt:
  29.11.2004
  Viestejä:
  654
  Kiitokset:
  12
  Pisteet:
  28
  Esim. HP Mini 110:ssä näyttäisi olevan 160 - 320 SATA HDD.
   
 8. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  8,999
  Kiitokset:
  1,185
  Pisteet:
  243
  Toivottavasti siellä on tuollainen HDD.

  Jos vanhan miniläppärin kiintolevy on "SSD", voi kuville sanoa hyvästit. Vanhoissa halvoissa läppäreissä massamuistina käytettiin joskus eMMC-muistia, joka oli juotettu suoraan emolevyyn. Kyseessä oli lähinnä kiinteästi asennettu muistikorttityyppinen piiri, jota markkinoinnissa kutsuttiin "SSD:ksi", vaikka se ei varsinaisesti levyasema ollutkaan. Sellaista ei voi irrottaa ja siirtää datan pelastamiseksi.
   

Jaa tämä sivu