1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kuvien layout-tulostus

Viestiketju Digikamera ja valokuvaus -keskustelualue -osiossa. Ketjun avasi 1pertti 07.08.2016.

 1. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  8,412
  Kiitokset:
  1,083
  Pisteet:
  243
  Aluksi vähän vuodatusta. Canon tarjosi kameran mukana aikoinaan tietokoneelle ZoomBrowser EX -nimisen sovelluksen, joka toimi mainiosti ja täytti kaikki vaatimukset, joita yleensä osasin odottaa. Sitten Windows XP:n tuki loppui ja täytyi vaihtaa Windows 7:ään. Canon puolestaan kertoi, että Windowsin ZoomBrowser EX ja Macin ImageBrowser on nyt yhdistetty samaan ImageBrowser EX -ohjelmistoon. Kokeiltu ImageBrowser EX meni heti vaihtoon, mutta Canonin sivuilta löytyi vanhan ZoomBrowser EX:n päivitysversio. Se siis edellytti ensin vanhan XP-version asennusta ja päivitystä, sillä miltään varmasti luotettavalta sivulta ei uutta versiota löytynyt.

  Asensin vanhan version ja päivitin sen ja sain päivityksen ohessa kasan sovelluksia, joita en ollenkaan halunnut. Pahinta kuitenkin oli, että jossakin versiopäivitysten vaiheessa Layout-tulostus oli poistettu ja tilalle oli tullut Instagram-ajan hömppää. Nyt siis kaipaan ohjelmaa, joka mahdollistaisi tuon layout-tulostuksen Canon-tulostimelle. Tarkoitan siis ohjelmaa, jossa voi valita samalla kertaa useita kuvia tulostettavaksi ja asemoida kuvat haluamallaan tavalla samalle arkille.

  Epson tarjoaa tuollaista ohjelmaa ilmaiseksi, mutta mahtaako se olla laiteriippuvainen eli toimia vain Epsonin tulostimien kanssa? http://www.epson.eu/ix/en/viewcon/corporatesite/cms/index/12048
  Onko muita ehdotuksia?
   
 2.  
 3. rick79

  rick79 Senior member

  Liittynyt:
  15.02.2009
  Viestejä:
  5,123
  Kiitokset:
  547
  Pisteet:
  173
  Ootko ajatellu että asentaisit Virtualboxille Xp:n ja hoitaisit hommat sitä kautta? Siihen sitte asentaisit tuon alkuperäisen ZoomBrowser Ex-softan. Vähän menee kikkailuks mutta koska softa on todettu hyvin toimivaks Xp:llä niin se sallittakoon tässä tilanteessa.
   
  1pertti kiitti tästä.
 4. MJH

  MJH Regular member

  Liittynyt:
  09.08.2003
  Viestejä:
  179
  Kiitokset:
  1
  Pisteet:
  28
  Muistelin, että minulla on asennetuna koneelle kyseinen ohjelma. Minulla on ZoomBrowser EX versio 6.7.0.24 ja sen osa jota kokeilin on nimeltään Canon Easy-PhotoPrint EX. Hyvin toimii. Käyttöjärjestelmä on Windows 8.1
   
  1pertti kiitti tästä.
 5. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  8,412
  Kiitokset:
  1,083
  Pisteet:
  243
  Kiitokset vastauksista! Ei tarvittukaan virtuaali-XP:tä, sillä Canonin sivuilta löytyi tuo Canon Easy-PhotoPrint EX ja sillähän homma toimii kuten vanhoina hyvinä aikoina, sillä sen painike ilmestyi ZoomBrowserin tulostusvalikkoon.

  On mahdollista, että itselleni oli tapahtunut tuossa sellainen moka, että olin estänyt tuon Easy-PhotoPrintin asentumisen ZoomBrowserin mukana tietämättä, mistä oli kyse. Mutta sen selvittämiseen ei tarvitse uhrata aikaa, sillä tärkeintä on, että valokuvatulostukset nyt toimivat MJH:n vihjaamalla tavalla.
   

Jaa tämä sivu