1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kuvat katosivat muistikortilta

Viestiketju Digikamera ja valokuvaus -keskustelualue -osiossa. Ketjun avasi kajuran 19.05.2013.

 1. kajuran

  kajuran Member

  Liittynyt:
  15.07.2010
  Viestejä:
  28
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Kuvasin järjestelmäkameralla neljän gigan muistikortin melkein täyteen. Kesken kuvauksen vaihdoin kerran kuvakokoa L:stä M:ään. Luulen että tämän aikana kuvat katosivat. Menin kotiin ja yritin siirtää kuvia koneelle. M-koon kuvat löytyivät mutta L-koolla otetut kuvat olivat kadonneet muistikortilta, mutta... kamera väittää, että muistikortilla olisi kuvia vielä 3 gigan edestä! Mutta mitään kuvia ei näy missään. Väittää että "ei kuvia". Nyt en pysty siis käyttämään myöskään kokonaista neljää gigaa muistikortista. Onko mitään keinoa saada niitä esiin?

  Kiitos.
   
 2.  
 3. Axu_

  Axu_ Moderator Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  14.10.2008
  Viestejä:
  9,819
  Kiitokset:
  239
  Pisteet:
  143
  Ottamatta sen enempää kantaa mitä on tapahtunut suosittelen kokeilemaan Recuva-nimistä ohjelmaa, jolla yleensä pystyy kaivamaan kadonneita tiedostoja esiin.
   
 4. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  8,308
  Kiitokset:
  1,066
  Pisteet:
  243
  Lataa Recuva -niminen sovellus ja etsi sillä kadonneita kuvia. Voit nopeuttaa hakua valitsemalla etukäteen, että etsitään vain kuvatiedostoja. Ohjelma kertoo aika selvästi, mitä löytyi ja mitkä ovat palautusmahdollisuudet. Tee palautukset kovalevylle äläkä muistikortille välttääksesi palautuskelpoisten tiedostojen ylikirjoittamisen.

  On ilmeistä, että joudut formatoimaan muistikortin uudelleen kameralla sen jälkeen kun olet (toivottavasti) saanut kuvat pelastettua. Toisaalta Recuva pystyy etsimään ja palauttamaan tiedostoja formatoidultakin muistikortilta.

  e. Taas myöhästyin minuutin :)
   
  Viimeksi muokattu: 19.05.2013
 5. kajuran

  kajuran Member

  Liittynyt:
  15.07.2010
  Viestejä:
  28
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Recuva ohjelma ei löydä asemaa, jossa muistikortti on. Koneessa ei ole muistikorttipaikkaa. Liitin vain USB-johdon järkkäriin, mutta Recuva ohjelma ei löydä tätä kameran kansiota. Kone kyllä löytää. Tarvitsenko siis jonkun muitikortti adapterin vai koneen johon muistikortti tökätään sisään?
   
 6. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  8,308
  Kiitokset:
  1,066
  Pisteet:
  243
  Koneelle on asennettu ohjelma jolla kameran tiedostoja voi selata ja kopioida, mutta se ei Recuvan kanssa ole käytettävissä. Jotta Recuvaa voisi käyttää, sen täytyy tunnistaa laite, jossa kortti on, omana asemanaan eli sillä täytyy olla aseman tunnuskirjain. Olen lukenut, että joissakin kameroissa on toiminto, jolla ne voi asettaa tilaan, jossa ne näkyvät tietokoneelle ulkoisena USB-asemana, jolloin Windows voi käsitellä niitä kuten mitä tahansa siirrettävää asemaa, mutta en tiedä, missä kameroissa tällainen toiminto olisi. Selvintä taitaisi olla hankkia tai lainata tietokoneeseen liitettävä kortinlukija, johon liitetty muistikortti ainakin näkyy koneelle omalla asematunnuksella olevana asemana.

  edit: Kysymyksesi loppuosaan viitaten: tietysti sekin käy, että asennat Recuvan sellaiseen tietokoneeseen, jossa on sisäänrakennettu kortinlukija.
   
  Viimeksi muokattu: 20.05.2013
 7. Sakarias

  Sakarias Active member

  Liittynyt:
  26.10.2004
  Viestejä:
  1,806
  Kiitokset:
  12
  Pisteet:
  68
  Pistäisin kortin lukijaan ja lukisin sen ns. imagena kovalevylle. Linuxissa se menee
  Koodi:
   cat /dev/sdb > kortti.iso
  . Sitten tuo iso liitetään systeemiin ja peukaloidaan sitä. Windowssissa ei taida vieläkään olla tukea virtuaalisille levyille. Daemontools tai vastaava pitää asennella. Linuxin ytimessä tuo on ollut ikuisuuksia. Photorec on kokeilemisen arvoinen ja ilmainen www.download.fi/tyopoyta/tiedostojen_palautus/testdisk.cfm
   
  Viimeksi muokattu: 13.06.2013

Jaa tämä sivu