1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kysymys Kuvaruudun kaappaus

Viestiketju Videon toisto -osiossa. Ketjun avasi Whatta Heck 11.11.2016.

 1. Whatta Heck

  Whatta Heck Senior member

  Liittynyt:
  16.09.2011
  Viestejä:
  10,250
  Kiitokset:
  1,289
  Pisteet:
  243
  Tere folks. :)

  Tuossa taannoin oli probleemaa OBS - softwaren kanssa kun tuli hommattua uusi tv. Sepä siitä.

  Tuumailin jos hommaisi kaapparikortin masiinaan tallennuksia varten. Eli se mikä näkyy ruudulla niin naps tallennus päälle ja pukkaisi median tässä tapauksessa perinteiselle teran kiintolevylle.

  Kuulostaa yksinkertaiselle mutta onkos se juurikin noin?

  Se mikä näkyisi töllön ruudulla menisi vaikka määritettyä pikanäppäintä painamalla suoraan varastoon.

  Yle Areenalle on oma kaappausohjelmansa ja digiboksin kautta voi laittaa signaalia usb - kaapparille. Jotkin ohjelmat tulee katseltua Watson sivun kautta ja niissä vain peruskanavat ovat tallennettavissa palvelun kautta. Tällöin olisi kätevää mikäli voisi tallentaa kuvaruutua muillakin kanavilla.

  Olisikos järkeä hommata tuollainen kaappaaja?
  https://www.jimms.fi/fi/Product/Show/77619/avm-c985/avermedia-c985-live-gamer-hd

  Hinta ei nyt hirvitä ja tuo taitaa olla halvimmasta päästä.

  Olisikos tuo muka niin helppoa että tökätä hdmi piuha korttiin telkusta ja (kuvaruutu) tallennus päälle?

  Jätän nyt nuo ilmaiset softwaret veks. Ei ne toimi kuten olen tuumaillut. OBS, Cam Studio...

  Kertokaapas minkälaisia ratkaisuja sielläpäin on tai onko tuollaisessa kortissa ^ mitään järkeä hinnan suhteen. En varmaankaan ole ainoa joka jotain tallentaa mitä ruudulla näkyy. :)
   
 2.  
 3. Whatta Heck

  Whatta Heck Senior member

  Liittynyt:
  16.09.2011
  Viestejä:
  10,250
  Kiitokset:
  1,289
  Pisteet:
  243
  Monologi jatkuu...

  Joup, tulipas tilattua tuo kortti. Haaveena on saada kaapattua kuvaa juurikin miltä se näyttää kuvaruudulla. Useita youtubepätkiä kattelleena olen vakuuttunut että taitaa mokoma toimia kuten ajatus olisi. Tuo ei vie juurikaan prossutehoja, rautaa sisältyy korttiin ja monipuolistaa useammanlaisen kytkennän. (vaikka liittimet ovatkin aikas vähäisiä...)

  En osaa tehdä oikein kunnollista analyysiä vehkeestä mutta jotain käyttökokemuksia voisin laitella. Gurut YouTubessa ovat perehtyneet noihin asioihin paremmin ja intensiivisemmin. Noh Jimmsiltä on capture tulossa.
   
 4. Whatta Heck

  Whatta Heck Senior member

  Liittynyt:
  16.09.2011
  Viestejä:
  10,250
  Kiitokset:
  1,289
  Pisteet:
  243
  Nonniin.

  Kortti / lopsautuspainike (hotkey) haettu postista aamusella, kytkemään masiinaan kiinni ja hommahan pitäisi toimia sukkana tosta vaan.

  confused.PNG prkl

  Kaverit kertoivat että telkussa kun on 3 hdmi liitäntää niin mitä kuvaruudulla näkyy niin se on jaettavissa, noh vaikka sitten kaapparikortille ja näin ollen saataisiin ok kuvaa tallennettua siitä mitä ruudulla näkyy.

  Onkos juuri noin???

  Mikäli ajaa signaalia kortin lävitse niin skaalaa täysin väärään kokoon. Näytön tarkkuus-sivulla tuo kortti omii paalupaikan ja tv ei tunnistu näyttönä. Herjaa että AverMedia on ainoastaan näyttölaitteena?? Tuonnempana vielä infoa kortista.

  Kaikki tämä probleema alkoi kun hommasin sen isomman töllön. Hienosti näkyy ja hd-lähetykset, niissä silmä lepää. Toki huonommat tallenteet aikaisemmin kehnoilla vehkeillä tallennettuina toistuvat sitten ei-niin-komiasti. Näytön, tv:n tarkkuutta kun vähentää niin pikakuvakkeet ym häipyvät reunojen taakse, ei auta tekstikoon pienentäminenkään...

  Meneekö tämä nyt jonkinlaisen mediakeskuksen hommaamiseen? Näyttikseltä signaalia sisään vahvarille josta jako tv:lle. Kuinkas sitten kuvaruudun jako eteenpäin... jaetaanhan noita vaikka videotykillekin. (?)

  Eikö hdmi ole kaksi suuntainen eli mikä näkyy ruudulla niin voisi ohjata vaikka kopioitavaksi? Jollain splitterilla? Onko hdmi ainoastaan toistettavaksi tarkoitettu... hmm. :eek:

  Paljon kysymyksiä johon toivoisin saavani muitakin vastauksia kuin lyödä wikipedian sivut nokan alle.

  Mikäli vahvistin jossa on tarvittavat liitännät ratkaisisivat probleeman niin, ok sillä mentäisiin. Kerrostalossa ei suuria wattimääriä tarvitse. 200-250€?? Halvempikin on ok jos käyttötarkoitukseen soveltuva.

  Tässä on ollut jo liian kauan ns. analogia - miehenä niin tuppaa unohtumaan nuo kytkentöjen mahdollisuudet. Tekee asioista liian monimutkaista. :)

  https://www.verkkokauppa.com/fi/pro...X-50DX700E-50-4K-Ultra-HD-Smart-LED-televisio

  https://www.jimms.fi/fi/Product/Show/77619/avm-c985/avermedia-c985-live-gamer-hd

  Muu rauta näkyykin tuossa alempana. Tulikohan nyt susiostos kun tuosta ei verkonpainoksikaan ole, on liian kevyt.

  Karhu-päkki (XL 6) probleeman ratkaisijalle! :D:cool:
   
  Viimeksi muokattu: 24.11.2016

Jaa tämä sivu