1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

kuvakaappaus

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi AlexisW 27.11.2018.

  1. AlexisW

    AlexisW Regular member

    Liittynyt:
    30.06.2004
    Viestejä:
    464
    Kiitokset:
    5
    Pisteet:
    28
    Kumma kun multa on kadonnut sieltä listasta Windows kuvankaappaustyökalu. Mitä pitäisi tehdä., että saa takaisin?
     
  2.  
  3. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    3,536
    Kiitokset:
    777
    Pisteet:
    123
    Oletko tarkistanut ohjelmavalikosta "Windowsin apuohjelmat" -> "Kuvakaappaustyökalu"?
    Et kertonut käyttöjärjestelmää, mutta tämä on kympin valikosta.

    Menu.
     
  4. AlexisW

    AlexisW Regular member

    Liittynyt:
    30.06.2004
    Viestejä:
    464
    Kiitokset:
    5
    Pisteet:
    28
    Juuri sieltä katsoin siitä vanhasta paikasta. Se on kadonnut. Ei löydy myöskään jollain hakutoiminnalla.
     
  5. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    3,536
    Kiitokset:
    777
    Pisteet:
    123
    Oletko haulla etsinyt nimellä?
     
  6. AlexisW

    AlexisW Regular member

    Liittynyt:
    30.06.2004
    Viestejä:
    464
    Kiitokset:
    5
    Pisteet:
    28
    "Hakutoiminnalla" tarkoitin että kirjoitin hakusanat sinne suurennuslasin kohdalle. Ei tuloksia vaikka useampia erilaisia hakusanoja käytti.
     
  7. AlexisW

    AlexisW Regular member

    Liittynyt:
    30.06.2004
    Viestejä:
    464
    Kiitokset:
    5
    Pisteet:
    28
  8. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    6,972
    Kiitokset:
    768
    Pisteet:
    193
    Entä löytyykö haulla leikkaustyökalu se vanhempi versio?
     
  9. AlexisW

    AlexisW Regular member

    Liittynyt:
    30.06.2004
    Viestejä:
    464
    Kiitokset:
    5
    Pisteet:
    28
    Ei löydy. Arvelen, että joku putsausohjelma poisti sen. Tää on Windows 10. En tiedä laittoiko putsiohjelma jonkin "varmuuskopion". Tutkin vähän.
     
  10. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    9,294
    Kiitokset:
    1,115
    Pisteet:
    223
    Oletko kiinnittänyt kuvakaappaus työkalun alhaalle tehtäväpalkkiin? On heti kätevästi käytettävissä.
     
  11. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    3,536
    Kiitokset:
    777
    Pisteet:
    123
    Näkyykö ohjelma täällä? C:\Windows\System32\SnippingTool.exe
    Jos näkyy voit muokata sen näkymään tehtäväpalkissa, josta sen saa kaikkein helpoimmin tarvittaessa käyttöön.
     
    Whatta Heck kiitti tästä.
  12. AlexisW

    AlexisW Regular member

    Liittynyt:
    30.06.2004
    Viestejä:
    464
    Kiitokset:
    5
    Pisteet:
    28
    En ole. Tutkin tuota tarantellan ohjetta.
     
  13. AlexisW

    AlexisW Regular member

    Liittynyt:
    30.06.2004
    Viestejä:
    464
    Kiitokset:
    5
    Pisteet:
    28
    Onnistuin saamaan sen tehtäväpalkkiin. No olkoon se sitten. Apuohjelmaluetteloon sitä kai sitten ei saa.
     
    Whatta Heck kiitti tästä.
  14. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    9,294
    Kiitokset:
    1,115
    Pisteet:
    223
    Outo juttu että sieltä on toiminto kadonnut. Noh, kuitenkin nyt kiinnitettynä ja löydät sen vastaisuudessakin tuolta polusta.
     
  15. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    3,536
    Kiitokset:
    777
    Pisteet:
    123
    Siinähän sille paras paikka on ja helpolla saatavilla tarvittaessa.
     
  16. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    6,972
    Kiitokset:
    768
    Pisteet:
    193
    Pakosti herää kysymys, minkälaisia "putsausohjelmia" mahdat käyttää?
     
  17. AlexisW

    AlexisW Regular member

    Liittynyt:
    30.06.2004
    Viestejä:
    464
    Kiitokset:
    5
    Pisteet:
    28
    Aikoinaan ajoin Iobitillä, mutta poistin sen kun verkossa eivät kehuneet sitä. Viimeksi ajoin muistaakseni Glary Utilities. En keksi muuta kuin että joku noista sen poisti. Vaikka oudolta sekin tuntuu.
     
  18. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    3,536
    Kiitokset:
    777
    Pisteet:
    123
    Suosittelisin unohtamaan mainitsemasi ohjelmat. Käytä tarvittaessa Ccleaneria puhdistuksessa vaikka kerran kuukaudessa, se ohjelma on ainakin turvalliseksi havaittu, eikä poistele tarpeellisia ohjelmia tai sekoita rekisteriä.
     
  19. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    9,294
    Kiitokset:
    1,115
    Pisteet:
    223
    Nuo ohjelmat ovat aiheuttaneet ongelmia lukuisilla käyttäjillä. Normi Win 10 niin et noita tarvitse. Sisäänrakennetut siivoukset hoitavat asian. Seiskalle suositellaan CCleaner - työkalua kun kerääntyy kaikenlaista joka on hyvä välillä pyyhkiä pois.

    upload_2018-11-27_22-17-28.

    Kympillä automaaginen homma kun ottaa ominaisuuden käyttöön. Ja "Vapauta tilaa nyt" niin saa siivottua tauhkaa vähemmäksi. Kolmansien osapuolien softien kanssa saattaa tulla kaikenlaista jännittävää kuten ohjelmien katoamista. Hyvänä esimerkkinä tuo kuvakaappaustyökalu.
     
  20. AlexisW

    AlexisW Regular member

    Liittynyt:
    30.06.2004
    Viestejä:
    464
    Kiitokset:
    5
    Pisteet:
    28
    Mitenkäs sitten varoittivat CCleanerista muistaakseni täälläkin?? Kohta ei uskalla käyttää mitään siivousohjelmia.
     
  21. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    3,536
    Kiitokset:
    777
    Pisteet:
    123
    Ei CCleanerista sinänsä ole valitettu muusta kuin siitä, että Avast (ohjelman nykyinen haltija) meinasi ottaa vähän kyseenalaisia konsteja käyttöön, jotka nykyisin käyttäjä voi "Yksityisyys" asetuksessa estää sen.
     

Jaa tämä sivu