1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kuva/Video softa haussa

Viestiketju Vapaata keskustelua -osiossa. Ketjun avasi Alf1111 16.09.2021.

 1. Alf1111

  Alf1111 Regular member

  Liittynyt:
  18.10.2007
  Viestejä:
  232
  Kiitokset:
  1
  Pisteet:
  28
  Olisikohan tämä oikea kategoria kysyä, että tietäisikö joku millä softalla tai softilla saisi tuplakuvat tunnistettua. Mulla on tallennettuna tuhansia kuvia ja videoita, ja ei voi aina muistaa onko kyseinen kuva jo tallennettu. Ja sama videoiden kohdalla. Onko tällaista softaa olemassa? :) Eli vertailisi kaikkia kuvia/videoita keskenään ja ilmoittaisi jos löytyy 2 identtistä.
   
 2.  
 3. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  8,818
  Kiitokset:
  1,157
  Pisteet:
  243
  Itse olen käyttänyt sellaista kuin Awesome Duplicate Photo Finder. Se hakee, paitsi täysin samanlaiset (100%) kuvat, myös toisiaan muistuttavat kuvat. Samantapaisuus ilmoitetaan prosentteina ja samalla tarjotaan mahdollisuus verrata samantapaisia kuvia rinnakkain. Jos yhteneväisyys ei ole 100%, kuvat voi nopeasti vaihtaa keskenään, jolloin erot on helpompi havaita.
  https://www.duplicate-finder.com/photo.html
  Edellisellä sivulla on myös mainostettujen ohjelmien latauslinkkejä. Ole siis tarkkana, mitä lataat.

  Videoille olen käyttänyt Auslogicsin Duplicate File Finderiä. Se tunnistaa ainoastaan täsmälleen samat videot, mutta ei lähes samoja videoita, jos niissä on pienikin ero. Asetuksista pitää lisäksi valita, että nimet jätetään huomiotta. Muuten se ei ilmoita edes täysin samoista videoista, jos niillä on eri nimi. Tälläkin ohjelmalla voi hakea myös kuvien tai muiden tiedostojen kaksoiskappaleita, mutta mielestäni tuo edellä mainitsemani on kuvakopioiden hakemiseen paljon parempi sovellus.

  Tämän Duplicate File Finderin kohdalla pitää erikseen huomata, että se pyrkii melko aggressiivisesti tyrkyttämään asennettavaksi myös muuta Auslogicsin ohjelmaa, Sama toistuu, kun ohjelmaa päivittää eli silloinkin pitää varoa, ettei vahingossa hyväksy asennettavaksi myös sellaista ohjelmaa, jota ei halunnut. Jotkut tietoturvaohjelmat varoittavatkin, että ladattu tiedosto sisältää mahdollisesti ei-toivotun ohjelman. Mistään viruksesta ei kuitenkaan ole kyse.
  https://www.auslogics.com/en/software/duplicate-file-finder/
   
  Alf1111 kiitti tästä.
 4. Alf1111

  Alf1111 Regular member

  Liittynyt:
  18.10.2007
  Viestejä:
  232
  Kiitokset:
  1
  Pisteet:
  28
  Kiitos, koetan kun tässä muilta hommilta ehdin :)

  EDIT: Testattu ja hyvin toimii. Kiitos. Ainoa miinus, että videoita ei pystynyt tarkistamaan suoraan DVD-RW levyltä, vaan piti siirtää kovalevylle, mutta muuten toimi juuri niin kuin pitikin :)
   
  Viimeksi muokattu: 16.09.2021
  1pertti kiitti tästä.

Jaa tämä sivu