1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma Kuva ja ääni CD/DVD:lle - tarinalevyn koostaminen

Viestiketju Digikamera ja valokuvaus -keskustelualue -osiossa. Ketjun avasi fossiili 29.05.2015.

 1. fossiili

  fossiili Member

  Liittynyt:
  29.11.2003
  Viestejä:
  46
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Sain hoitooni koiran, joka muuten olisi lopetettu. Koira eli minun kanssani ikävuotensa 9 - 13. Tein kuvakoosteen ja siitä Picasa-albumin. Kuvat on otettu erilaisilla halpiskameroilla, joten ...
  https://plus.google.com/photos/109904581731135148453/albums/6150499340551675041?banner=pwa

  Albumiin haluan selostusäänen ja musiikkia kuvien oheen. Kuvat osaan käsitellä Gimp-ohjelmalla. Miten saisin aikaiseksi tarinalevyn?

  1. Picasa-albumi on tehty Windows 8.1 masiinalla. Siihen varmaan kannattaisi ostaa Nero-ohjelma. Muutenhan Windows on ihan avuton,

  2. Minulla on vanhahko MacBook ja siellä videoeditori, aika hyvä. Ehkä sillä?

  3. Entä Linux? Kenties paras työpöytä ohjelmineen onkin KDE4?

  Siis homman pitää hoitaa ikäleskimiesukin 81 v. joka on aika laiska ja harrastanut tähän mennessä erilaisia linuxjakeluja. Nyt pitäis pystyä tekemään jotain hyödyllistäkin o_O
   
 2.  
 3. fossiili

  fossiili Member

  Liittynyt:
  29.11.2003
  Viestejä:
  46
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Nyt piti löytää nopea ja helppo tapa hoitaa projekti. Henkilö, jolle tarinan näytän on pahasti sairas ja vanha.

  Tein tarinalevyn Windows8.1 masiinassa Nero'n ilmaisella ohjelmalla Nero MediaHome jonka päivitin maksulliseen n. 20 € hintaan. Toimii hyvin ja kohtuullinen multimediaesitys valmistui nopeasti. Kone on pieni NUC-purkki joka yhdistetään moderniin näyttöön hdmi-kaapelilla. Laitteisto kulkee mukanani, autolla.

  Esitin tarinan koeaudienssille positiivisin tuloksin. Varsinaisen yhden naisen yleisön tapaan ensi perjantaina ja projekti on siten saatettu päätökseen.

  Mutta jatkan silti:

  Nerohan myy nykyään ties miten täydellistä DVD:n poltto-ohjelmistoa. Siitä on vain vaikea saada selvää Neron sivuilta. Mitä ostaisi? Löytyisikö muita vaihtoehtoja, ohjelmia videon polttamiseen DVD:lle on paljon, mutta silloin pitäisi tehdä ensin video. PowerPoiont-tyylistä softaa en ole juuri käyttänyt.

  Minulla on käyttämätön Office Home and Student 2010, kannattaisiko se asentaa ja alkaa kokeilla PowerPointtia? Toisaalta - Windowsseihin ei pidä asentaa yhtään turhaa ohjelmaa. Vaikka ne poistaisi, niistä jää tauhkaa joihinkin nurkkiin :eek:
   

Jaa tämä sivu