1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kuollut pikseli

Viestiketju Tietokoneen näytöt -osiossa. Ketjun avasi tamer90 11.09.2008.

 1. tamer90

  tamer90 Member

  Liittynyt:
  06.08.2008
  Viestejä:
  19
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Eli TFT näyttööni (Benq T221W) ilmestyi pari päivää sitten kuollut/jumittunut punainen pikseli näytön keskelle alareunaan. Pikselin huomaa ainoastaan mustaa taustaa vasten, mutta on melko häiritsevä esim elokuvien tummissa kohtauksissa. Voiko tätä jumittunutta pikseliä jotenkin korjata ja onko muilla vastaavia ongelmia?
   
 2.  
 3. muffari

  muffari Regular member

  Liittynyt:
  03.07.2008
  Viestejä:
  447
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Ei voi korjata, eikä mene takuuseenkaa. Pitää olla yli 3 kuollutta pikseliä ainakin.
   
 4. jiti66

  jiti66 Member

  Liittynyt:
  01.08.2008
  Viestejä:
  14
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
 5. MrDumDum

  MrDumDum Member

  Liittynyt:
  11.09.2008
  Viestejä:
  9
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Niin tai riippuen mistä olet ostanut. Jos olet ostanu näytön tietoasemalta niin siellähän on pikselitakuu: "Pikselitakuu
  Jos ostamassasi TFT-näytössä on edes yksi viallinen pikseli, vaihdamme sen uuteen!"
   
 6. nakkis

  nakkis Member

  Liittynyt:
  05.09.2008
  Viestejä:
  15
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Itsellänikin oli aikoinaan sama ongelma. Yksi pikseli kuollut ja takuu ei lotkauta korvaansa alle kolmen tai neljän kuolleen pikselin. Selailin jotain sivuja ja siellä sanottiin "pikselinjumppausohjelman" herättäneen (ilman mitään takuita) pikseleitä henkiin. Verkkokaupan palveluhemmokin sanoi että kannattaa kokeilla.

  Siis googlasin jonkun perkeleen "pixel jumper" jutun, joka jumppaili värejä sitten tuossa ruudulla. Annoin sen sitten hyppyytellä vuorokauden ajan siinä kuolleen pikselin päällä, ei ensin näyttänyt olevan mitään hyötyä, mutta sitten kotiin seuraavana päivänä päästyäni, tsädääm, konetta käynnistäessäni huomasin että perkele, homma toimii.

  Kätevä tarina pienestä asiasta =)
   
 7. Demus

  Demus Regular member

  Liittynyt:
  12.01.2007
  Viestejä:
  300
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Minulla oli myös punainen jumittunut pikseli keskellä ruutua. Jumittuneet pikselit näkyvät vain tummilla pohjilla johtuen tekniikasta: valkoinen tuotetaan nostamalla pikselin valoisuutta maksimiin jne.

  Kuollut pikseli on taas aina musta tai valkoinen ja sitä ei voi millään tavoin enää herättää henkiin.

  Sinun pikselisi on siis luultavasti mahdollista herättää henkiin.

  1. Ohjelmallisesti: esim. http://www.jscreenfix.com/ Pidä välkyntä muutaman tunnin ajan (esim. yön yli) jumittuneen pikselin kohdalla monitori päällä (ei siis valmiustilassa). Joskus tämä auttaa. (Minun tilanteessa ei auttanut). Turvallinen keino.

  Ei niin turvallisia keinoja:

  2. Ota jokin terävä, mutta samalla tylppä esine (esim. nippusiteen pää tai kämmenkoneen osoitinkynä) ja kääri se johonkin rättiin ettei tule naarmuja tai muuta vahinkoa. Sitten sammutat näytön, painat esineen tarkalleen pikselin kohdalla monitoriin kiinni "sopivalla" voimakkuudella ja käynnistät monitorin. Joskus tämä toimii, mutta on melko vaikea toteuttaa. (minulla ei auttanut).

  3. Samanlaisella käärityllä esineellä kuin edellisessä naputtelet sitä pikseliä monitorin ollessa päällä. Jos mitään muutosta ei tapahdu, naputtele sen ympäristöä. Huomaat, että näyttö muuttaa "väriä" naputtelukohdassa, jos naputtelu on tarpeeksi voimakasta. Tämä ehkä auttaa. Pikselin välkyntä on osoitus siitä, että jotain tapahtuu. Minulla auttoi hetkittäisesti eli pikseli rupesi toimimaan, mutta palasi nopeasti ennalleen.

  4. Parhaaksi tavaksi koin mikrokuitukankaan (tai muu kangas mikä ei naarmuta) läpi hieromalla. Eli hieroin kevyesti sormella pyörivin liikkein mikrokuitukankaan läpi jumittuneen pikselin kohtaa. Oli helpoin tapa toteuttaa ja muutaman hierontasession jälkeen pikseli ei ole enää jumittunut.  PS. En ota vastuuta mistään, koska vaarana on, että kuolleita pikseleitä tulee lisää tai että vaurioitat monitoria.
   

Jaa tämä sivu