1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kunnon kauhuleffoja

Viestiketju Keskustelua elokuvista -osiossa. Ketjun avasi Michelin 18.05.2005.

 1. Wotu

  Wotu Member

  Liittynyt:
  25.04.2005
  Viestejä:
  39
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Eiks [bold]Battle Royale[/bold] o se leffa mis ne kiinalaiset lapset taistelee toisiisavastaa ja tappaa toisiisa ? :D :D :D
   
 2.  
 3. stomppa82

  stomppa82 Regular member

  Liittynyt:
  21.09.2002
  Viestejä:
  475
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
 4. Jouko?

  Jouko? Moderator Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  14.07.2004
  Viestejä:
  3,858
  Kiitokset:
  32
  Pisteet:
  78
  No Saw on kova leffa ja just Ring on mukava. Mutta onko Screamien ja Tiedän Mitä Teit Viime Kesänä voittavia paljonkin markkinoilla ;)
   
 5. Michelin

  Michelin Regular member

  Liittynyt:
  30.07.2003
  Viestejä:
  407
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Muuten meni oikein mutta ne ovat japanilaisia :)
   
 6. gerbiili

  gerbiili Active member

  Liittynyt:
  07.08.2004
  Viestejä:
  1,848
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
  Yksi mikä tulee mieleen on House on the hounted hill. En oikein osaa sanoa miksi, mutta siihen oli saatu tunnelma kohdalleen.
   
 7. arcanix

  arcanix Active member

  Liittynyt:
  17.10.2004
  Viestejä:
  2,918
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
  Kannattaa jättää väliin kaikki hypetetyt japanikauhuleffat ja etenkin niiden amerikkalaiset käännökset (kauna, the ring...). Ei nykyään enää tehdä kunnon kauhuleffoja. Parhaita jo edellä mainitut:
  Alienit (vanhat), elm streetit, maissilapset jne. Vielä tulee mieleen joskus ihan pikkukersana katsottu puppetmaster. Kirurgin veitsellä kantapää auki, vieläkin näen painajaisia :D
   
 8. jorkkeli

  jorkkeli Regular member

  Liittynyt:
  06.10.2004
  Viestejä:
  604
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Puppet Master leffat on kans aika hyviä. Siitä tulikin mieleen Child`s play leffat. Iteltä löytyy kolme ekaa osaa dvd:nä(kaks muuta on mun mielestä aika sontaa)
   
 9. Kekäle

  Kekäle Member

  Liittynyt:
  17.12.2004
  Viestejä:
  79
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Vanhat splatterit jyrää. Esimerkkeinä mainittakoon vaikka Braindead sekä Bad taste. Myöskin Dario Argenton sekä George A Romeron tuotannot iskevät. Myöskin Evil dead sarja kuuluu parhaimmistoon.
  Jos hakee enemmän jännityskauhua niin kannattaa kääntyä Hannibal sarjan elokuviin...
   
  Viimeksi muokattu: 20.05.2005
 10. nrautava

  nrautava Guest

  Jason X (vaikka välillä karkaa kauhusta toimintaan)
  Simpsons - Halloween :) heh heh
   
 11. jarzaa

  jarzaa Regular member

  Liittynyt:
  05.04.2005
  Viestejä:
  360
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  ringit voi työntää suohon ne oli ennemin komedioita ku kauhua
  dawn of the dead oli aika hyvä ja resident evilit on kanssa ihan katottavia. sit on joku vanha leffa minkä nimee en muista mut siinä oli semmonen riivattu talo ja sinne muutti joku perhe ja sit alko tapahtumaan kummia....
   
 12. romero

  romero Regular member

  Liittynyt:
  29.03.2003
  Viestejä:
  802
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Olisikohan tuo jarzaan hakema elokuva Amityville Horror?

  No joo, kauhuosasto on alkanut pikkuhiljaa käymään tutuksi kun en ole vuosikausiin juuri muuta katsonutkaan. Jos jotain pitäisi alkaa suosittelemaan niin kyllähän noista alan perusteoksista kuten vaikkapa Evil Deadeista ja ohjaajakaimani zombietrilogiasta on hyvä aloittaa, johan noita on ihan mukavasti suositeltukin, eikä yllämainittu italian ihme Argentokaan ole hullumpia elokuvia tehnyt joskaan ne eivät taida olla ihan kaikkien makuun koska kyse on useimpien kohdalla ennemminkin mysteeri- kuin kauhuelokuvista. Perjantai kolmannettoista ja Elm Streetit ovat vähän sellaisia tapauksia että ensimmäisiä osia lukuunottamatta sarjoihin ei kannata tuhlata rahojaan, laatu on laskenut jakso jaksolta kuin lehmän häntä vaikkakin pari viimeistä Jason-elokuvaa ovatkin olleet omalla tavallaan hauskoja. Nuo edellämainituthan saa nykyisin helposti ihan kotimaisinakin julkaisuina, joten niiden jälkeen kelpaakin sitten siirtyä eteenpäin muiden slashereiden ja splattereiden pariin ja tilailla ulkomailta esimerkiksi Burning tai Intruder jotka ovat molemmat mainioita genrejensä edustajia, elävien kuolleiden ystävien kannattaa katsastaa ensi töikseen vaikkapa Zombie Flesh Eaters.

  Jos taas kaipaa tunnelmallista ja perinteisempää kauhuelokuvaa niin Hammerin vanhat Draculat, Frankensteinit sun muut ovat oivaa materiaalia, jylhää ja juhlavaa goottilaista tyyliä riittää yllin kyllin ja Christopher Lee on edelleenkin se ainoa oikea Dracula.

  Aasiakauhun suunnalla homma on alkanut pikkuhiljaa tuntumaan jotenkin väsyneeltä, Dark Water ja Nakatan ensimmäinen Ring olivat aikamoisia kokemuksia mutta niiden jälkeen alkanut buumi on ikävä kyllä saanut tuoreimmat tulokkaat toistamaan liikaa itseään. Vanhemmista aasialaisista kannattaa ehdottomasti katsastaa Evil Dead Trap.

  Aiheesta voisi kirjoittaa vaikka kuinka mutten kehtaa tehdä tästä ihan pelkkää nimikelistaa, varsinkin kun aika monien kunnon kauhu- tai exploitaatioelokuvien suhteen joutuu vielä pakosta tyrkyttämään luottokorttiaan kotimaan rajojen ulkopuolelle.
   
  Viimeksi muokattu: 20.05.2005
 13. jarzaa

  jarzaa Regular member

  Liittynyt:
  05.04.2005
  Viestejä:
  360
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  joo tuo amityville se oli
   
 14. romero

  romero Regular member

  Liittynyt:
  29.03.2003
  Viestejä:
  802
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Unohtui vastata Michelinille: Odishon eli tuttavallisemmin Audition on varsin pimeä ja kipeä tarina joka riepottelee katsojaa melko armotta toden ja kuvitelman rajojen välillä, ei varmasti aukene jokaiselle katsojalle vaikka kauhutaustaa olisi enemmänkin mutta ihan omanlaisensa kokemuksen se tarjoaa joka tapauksessa. Suomilevyhän on ollut kaupoissa jo kauan ja televisiossakin tämä on esitetty muistaakseni pariinkin otteeseen.

  Gerbiilin mainitsema House On The Haunted Hill (mikäli nimenomaan remakesta puhutaan) on tosiaan varsin mielenkiintoinen tapaus, tavallaan se on aika tyhjänpäiväinen elokuva ja ennenkaikkea tyypillinen teininlahtauselokuva mutta visuaaliselta ilmeeltään se toimii helvetin hyvin: Vanha hullujenhuone on tapahtumapaikkana melko painostava, ja varsinkin möröistä tulee tietyllä tapaa mieleen Silent Hill. Pitäisi jossain vaiheessa tsekata hieman samantapaisella maaperällä liikkuva Session 9.
   
  Viimeksi muokattu: 21.05.2005
 15. turska

  turska Regular member

  Liittynyt:
  20.10.2004
  Viestejä:
  4,040
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  46
  Legenda joka löytyy kaikkien video/dvd-hyllystä...

  Night of the Living Dead (1968)
   
 16. Uukoo

  Uukoo Regular member

  Liittynyt:
  17.12.2004
  Viestejä:
  343
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Kingin uudehko Storm of the Century minisarja (oisko ollu 3-osanen) oli ihan viihdyttävä.
   
 17. jaazer13

  jaazer13 Member

  Liittynyt:
  22.05.2004
  Viestejä:
  77
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Dario Argento: Deep Red
  Ruggero Deodato: Cannibal Holocaust
  Jörg Buttregeit: Nekromantik 1 & 2, Schramm
  Lucio Fulci: House By The Cemetary
  Wes Craven: The Hills Have Eyes =)
  Tobe Hooper: The Texas Chain Saw Massacre
  Umberto Lenzi: Cannibal Ferox
  John Carpenter: The Thing
  Fritz Lang: M (kaupunki etsii murhaajaa)
  George A. Romero: Night Of The Living Dead

  Tuossahan on noita klassikkoja. Unohtakaa uudet huonot japsikauhut. Varsinkin italialaiset kauhut pitää katsoa. Listan ensimmäinen ja neljäs ovat ne, jotka on pakko nähdä!!!
   
  Viimeksi muokattu: 23.05.2005
 18. Michelin

  Michelin Regular member

  Liittynyt:
  30.07.2003
  Viestejä:
  407
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  No asioista saa ja pitääkin olla eri mieltä.
  Olen jokseenkin samaa mieltä siitä että monet leffat toistaa vähän itseään mutta en kuitenkaan sanoisi että nuo aasialaiset sitä tekee sen enemmän kuin jenkkileffatkaan.

  En itse ole ymmärtänyt miten joku voi pitää Dawn of the dead 2004 ja muista samantyylisistä leffoista??
  Joo joo saa leffa olla vähän yliluonnollinen mutta sit ku rupeaa kumipäitä pomppimaan television joka nurkasta ja verta roiskuu joka suunnasta niin se on jo täyttä komediaa.
   
 19. romero

  romero Regular member

  Liittynyt:
  29.03.2003
  Viestejä:
  802
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Henkilökohtaisesti en kyllä pysty suosittelemaan House By The Cemetarya kenellekään ainakaan minään pakko-katsoa-elokuvana, kyse on kuitenkin Fulcin tuotannon häntäpään teoksesta joka kompuroi pahemman kerran vähän joka osa-alueella: Kannattaa ottaa herran kauhu/väkivaltaosastolta tutustumisen kohteeksi mieluummin vaikka Beyond tai Zombie Flesh Eaters, myös vähemmän nähtyä Touch Of Deathia on kehuttu mutta sitä en ole vielä nähnyt. Mikäli taas tunnelmallinen ja mysteeripainotteinen elokuva kiinnostaa enemmän niin Don't Torture A Duckling ja Lizard In A Woman's Skin ovat takuuvarmaa kamaa.
   
  Viimeksi muokattu: 23.05.2005
 20. timonsteri

  timonsteri Regular member

  Liittynyt:
  23.05.2005
  Viestejä:
  600
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Ihan aluks, "maku asia", sano koira, kun pyllyään nuoli. =)

  Sitten itse asiaan..

  Jos joku tietää elokuva, joka pelottaa, kertokaa ihmeessä. Noi kannibaali/zombi/moottorisahamurhaaja/lätkämaskijaakko -hässäkät on käyty läpi jo ennen esikoulua, eikä sen jälkeen ole mitään kovin hauskaa nähty joitain tapauksia lukuunottamatta.

  Tämä melko uus kauhupätkä, Kauna, mikä hevon h*lvetti siitä tekee niin pelottavan? :D Niin moni sitä hehkutti pelottavaks mutta eih. Tyttöystävän kanssa katsoin siinä toivossa, että olisin edes hätkähtänyt (muija on säikky, säikähti elokuvan aikana kerran, oon ylpee :D ). Siis leffahan käyttää tota samaa säikky -kaavaa kuin muutkin teinikauhuleffat. No juu, tekivät genressään hieman tasokkaamman ja uskaliaamman. Tosin sinänsä ei yllättänyt, kyllä minäkin kokeilisin jotain jännää (mitä tässä nyt ei kuitenkaan ollut), jos lipputulojen turvana olis vamppyyrin tappaja Buffy. ;)

  Resident Evil pelejä oon digannu pelailla. Kyseisin sarjan ensimmäinen leffa oli sillai ihan ookoo, mut toinen oli jotain, mitä ei edes Milla voinut pelastaa... *huoh*

  Dawn of the Dead, siis kyseinen leffa on komedia ja toimii. :D Muistaakseni ohjaaja piti leffaa enemmän mustanakomediana kuin kauhuleffana, sitä se minustakin on. :) Tätä leffaa ei SAA ottaa vakavasti. Leffan katsoneille suosittelen Shaun of the Dead -pätkää. Leffassa näyttelee mm. Avaruuden Tuntua ja Musta Kirjakauppa (vai mikäs se oli?) -sarjojen näyttelijöitä. Hulvatonta. :)

  Noi Jasonit, halloweenit ja hellraiserit on leffana hauskoja, en kyllä ikinä tajunnut, miks joitakin säikyttää/pelottaa(?) mut makuasia sano kissimirri. Mutta suosittelen näitä legendoja kuitenki ihan joka sällille, kivaa. jee. :D

  The Ring oli mielenkiintoinen, jännittävä. Jatko-osaa en ole nähnyt, toiv. hyvä. Saw -leffaa monet kehuu, sekin näkemättä. Nykyisin en kyllä odota kauhuleffalta mitään, kun viimeks adrenaliini nous vuonna 96, ja silloinki kyseessä oli pornoleffa ja olikohan isä, joka mut yllätti. :)

  Mut jos joku tietää leffaa, joka herättää jotain säikyttäviä/pelottavia -tunteita, pliis informoikaa.

  ps. kuulin joskus jostain Paradise Island (??) -nimisestä leffasta, tehty 70 - 80-luvulla, ohjaaja istuu vissiin vieläkin kakkua. Urbaanilegenda vai totta?
   
 21. Michelin

  Michelin Regular member

  Liittynyt:
  30.07.2003
  Viestejä:
  407
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Tuota Ring 2 en todellakaan suosittele katsottavaksi. Jättäkää hyvät ihmiset tuo tragedia väliin.

  Taikatimolle: Katso ihmeessä tuo Saw, ehkä enemmänkin thrilleri ku kauhu mutta todella hyvä!
  Toinen joka on oikeesti katsomisen arvoinen on Shutter, se ainakin ajoittain säikytti ja kaiken lisäksi siinä oli ihan hyvä juoni. Suosittelen.

  Kaunasta olen samaa mieltä, oli aika laimea. The Eye tuli myös äsken katsottua eikä siinäkään ollut hirveesti hurrattavaa vaikka kuiteski vähän parempi ku Kauna.
   

Jaa tämä sivu