1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kumpikohan näytönohjain...

Viestiketju Näytönohjaimet - Apua, kokemuksia ja vinkkejä -osiossa. Ketjun avasi majuho 20.04.2007.

Viestiketjun tila:
Viestiketju on suljettu.
 1. juhha84

  juhha84 Active member

  Liittynyt:
  12.04.2006
  Viestejä:
  3,752
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
  Ensinäkään en asu yksin. Vaan vaimoni kanssa. Se on totta että jos muut osat pitävät kovaa meteliä, niin sen ne4xuksen ääni hukkuu helpostikkin muun melun alle. Oma näyttikseni on sen verran äänekäs että kyllä se nexus sinne jäisi alle aivan varmasti. Mutta mietippä tilanne kun joku pitää konettaan vaikka serverinä, ja kone sijaitsee makuuhuoneessa. Muutoin hiljaisen koneen alta kyllä se nexuksen ääni tulee läpi. En ole väittänyt että se tilanne olisi kaikilla. Mutta jos etsii hiljaista kokoonpanoa, niin nexus ei kuulu yhtälöön.

  Tottakai nexus pyörittää nykyistä kokoonpanoasi. Mutta se on myös selvää että nexus ei ole lähellekkään hinta/laatu suhteeltaan hyvää poweria. Edullisemmat samalla Watti määrällä varustetut powerit antavat yksinkertaisesti ememmän vastinetta rahalle. Noiden powerien watti määrä ei ole se minkä perusteella powerin tehokkuutta mitataan. Esim neohe 500W pyörittää aivan varmasti tehokkaampia kokoonpanoja kun tuo nexus, ja se on edullisempi ja hiljaisempi. Joten mikä tässä nyt mättää? Eikös me päästy myös siitä yhteis ymmärrykseen ettei tuo nexus pyöritä 8800gtx OC qx6600 kokoonpanoa, mutta edullisempi neohe pyörittäisi.

  Nexuksessa on montakin miinusta verattuna moneen muuhun poweriin.
  -hinta
  -ääni
  -teho

  EDIT: Tuon powerin äänekkyys on mielipide asia siinä vaiheessa kun ei haeta hiljaista konetta, mutta sen hinnan ja tehon huono suhde on fakta.
   
  Viimeksi muokattu: 25.04.2007
 2.  
 3. Ylke

  Ylke Regular member

  Liittynyt:
  28.08.2004
  Viestejä:
  3,280
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  46
  apilaksen täytyy nyt vain yksi asia ymmärtää, se on se että vaikka joku komponentti olisi tiettyyn tarkoitukseen täysin riittävä niin miksi ostaa semmoinen jos parempi on samaan hintaan/halvemmalla tarjolla. Eli jos neuvot ihmisiä ostamaan nexuksen on se harhaanjohtamista. Kyse ei ole riittävyydestä vaan yksinkertaisesta paremmuudesta + nexus on todellakin vanhaa tekniikkaa, jolloin mm. sen hyötysuhteen on huonommat kuin uusilla powereilla. Jos et ole huomannut ei täällä muutkaan ihmiset suosittele omia kokoonpanojaan joka ikiselle koneen kasaajalle vaan PARHAIMPIA markkinoilla olevia sillä rahalla mitä kasaajalla on koneeseen laittaa.
   
 4. apilas

  apilas Guest

  Juu serveri käytössä varmasti tulee valita äärimmäisen hiljaiset komponentit! Mutta uskotko aidosti, että ne kokoonpanot joihin minä olen ehdoittanut tuota Nexusta niin ovat tulleet johonkin ihmeen serveri käyttöön? Minä en usko ainakaan, koska monesti olemme alkaneet myös samassa keskustelussa vääntämään hyvää näyttiksen valintaa pelaamiseen. Eli kyllä ne kokoonpanot ovat tulleet ihan normaaliin peli- leffa- musiikki- nettikäyttöön.


  Omien komponenttien ehdoittamisessa ei ole mitään pahaa. Ja niinkuin totesin, että monet haukkuvat NX-5000:sta Nexusta äänekkääksi, mutta minä voin omalla kokemuksellani vannoa, ettei se ole häiritsevän äänekäs. Muista komponenteistani en voi tosin sanoa samaa.

  Ja minulla ainakin herää epäilys, jos kaveri sanoo, että osta pelinäyttiksesi 7900GS, vaikka itse tosin ostin X1950XT:n! Tai juu osta MSI;n emolevy, mutta itse tosin ostin samalla rahalla Asuksen emolevyn.
   
  Moderaattorin viimeksi muokkaama: 25.04.2007
 5. juhha84

  juhha84 Active member

  Liittynyt:
  12.04.2006
  Viestejä:
  3,752
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
  Omasta kokemuksesta voin sanoa että tuo on äänekäs hiljaisessa kokoonpanossa. Ja sitähän sinä et voi myöntää, vaan mutuilet täällä kaikkien puolesta. Ja tuo vaan on typerää neuvoa ainoastaan omasta koneesta löytyviä osia. Atk on jatkuvasti muuttuva ala. Jos itse et pysy sen mukana, niin älä yritä raahata muita samaan lokaan itsesi kanssa.
   
 6. apilas

  apilas Guest

  En voi myöntää? Hiljaisessa kokoonpanossa sen ääni varmaan erottuu, mutta sinä taas et voi myöntää, että esim. kokoonpanossa, jossa on 7900GTX ja E6400 boxed niin sen ääni ei eroitu. Etkö ymmärrä, että olemme yhtä oikeassa :)


  Tuo tosin oli sitten jo paskapuhetta, mitä täällä on hoettu iät ja ajat, ettei Nexuksella pärjää tulevaisuuteen. Noh tähän päivään asti sillä on pärjätty ja vielä ei ole tarvetta ostaa edes E6600 prossua ja 8800GTX puhumattakaan noista komponenteista tehokkaampia joten kyllä Nexuksella pärjää vielä kauan aikaa vaikka kokoonpano olisikin tehokkaimmista osista koottu :)
   
 7. urnin

  urnin Regular member

  Liittynyt:
  30.01.2005
  Viestejä:
  326
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Mä olen sitä mieltä, ettei tuohon kyseiseen kokoonpanoon välttämättä tarvitse uusia poweria. Itselläni on gf7800gtx, 64bit 3800+, useampi kovalevy sekä tuuletin. Toimii mainiosti kellotettunakin, vaikka oma powerini on halpakotelon (60-70e) mukana tullut "350W" poweri.
   
 8. juhha84

  juhha84 Active member

  Liittynyt:
  12.04.2006
  Viestejä:
  3,752
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
  Kuinka typerä ihminen voi olla!

  Jos halvemmalla saa paremman, niin miksi pitäisi otta huonompi nexus????

  Jos Pelikonetta on kasaamassa, niin jos tehot loppuu nexuksesta heti ensimmäisen päivityksen yhteydessä, niin miksi pitäisi ottaa nexus???

  Ja kokoajan olen puhunut hiljaisesta kokoonpanosta jossa tuo ääni erottuu. Sulla taitaa olla joku ymmärtämis ongelma.

  ELI Selitä nyt Miksi helvetissä kenenkään pitäisi valita nx5000 poweriksi???

  EDIT: Ja tuo sinun kokoonpanosi ei ole hiljainen, joten miksi sinun täytyy väittää vastaan, jos et tiedä paskan vertaa asiasta?
   
  Viimeksi muokattu: 25.04.2007
 9. Hz4

  Hz4 Guest

  :D Sillälailla apilas;)

  edit: Typo
   
  Moderaattorin viimeksi muokkaama: 25.04.2007
 10. apilas

  apilas Guest

  En jaksaisi alkaa etsimään viime vuoden puolelta keskusteluja. Vannon, että silloin oli ihmisiä, jotka kokosivat esim. seuraavanlaisen setin:
  prossu E6300
  näyttis 7900GT
  muistia 1giga
  dvdrom

  Joten jos tuollaiseen settiin kaveri valitsi virtalähteeksi 500W Nexuksen niin miten HELVETISSÄ Nexuksesta loppuu teho HETi SEURAAVASSA päivityksessä, jos hän päivittää esim. prossunsa E6600:een ja näyttiksen 8800GTS:ään? Kun juuri sinun kanssasi jussi todettiin, että tuo kyseinen Nexus pyörittää jopa E6600:sta 8800GTX:n kera!

  Sääliksi käy vaimoasi :(  Ja sinulla taitaa olla mielikuvituksessa vikaa, jos kuvittelet, että kaikilla on tuollainen super hiljainen serveri käytössä oleva kone, joka vaatii äärimmäisen hiljaisia komponentteja!  EDIT:
  Tämän vuodenkin puolellakin koottu lukuisia E6300/E6400 prossuisia ja X1950PRO näyttiksellisiä kokoonpanoja, joten jos niihin laitetaan virtalähteeksi 500W Nexus niin miten siitä loppuu teho, kun kaveri päivittää prossunsa E6600:een ja näyttiksen 8800GTS/GTX?
   
  Moderaattorin viimeksi muokkaama: 25.04.2007
 11. Ylke

  Ylke Regular member

  Liittynyt:
  28.08.2004
  Viestejä:
  3,280
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  46
  Nyt loppuu se tyhjästä väittely, apilas nyt vain ymmärtää että sitä NEXUSTA ei kannata TYRKYTTÄÄ uusiin kokoonpanoihin, koska..

  A) On muita samanhintaisia/halvempia virtalähteitä, jotka yhtä tehokkaita/tehokkaampia

  B) Nexus on VANHEMTUNUTTA ATX 2.01 tekniikkaa

  C) Se ei ole hiljaisimmasta päästä virtalähteitä, vaikka olisikin riittävän hiljainen, kaikille/kaikilla kokoonpanoilla se EI ole.

  D) Se ei harhaluulostasi huolimatta ole esimerkiksi NeoHE sarjaa tai vastaavia luotettavampi

  Selvä esitys?
   
 12. apilas

  apilas Guest

  Edelleen sanon tämän, minkä jo tänää mainitsin:
  Nexus 500W ei ole PARAS virtalähde, mutta se väite, ettei 500W Nexuksella mukamas pärjää on tietämättömien horinoita!
   
 13. Ylke

  Ylke Regular member

  Liittynyt:
  28.08.2004
  Viestejä:
  3,280
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  46
  Siinä suhteessa olet oikeassa, että sillä tiettyyn rajaan asti pärjää, mutta alunperin väittely lähti siitä kun tuppaat tarjoamaan tuota yleispätevänä ratkaisuna, millainen se ei ole nyt/ollut vähään aikaan.
   
 14. juhha84

  juhha84 Active member

  Liittynyt:
  12.04.2006
  Viestejä:
  3,752
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
  Voi jumalauta apilas.

  Kukaan muu kun sinä ei ole niin taukki että päivittäisi 6300 prossun 6600. Seuraava järjellinen päivitys olisi neliydin prossuun.

  Mikä vittu siinä on niin hankalaa ymmertää että tuo nexus on poweri huonoimmasta päästä hinta/laatu suhteeltaan.

  Tuo serveri oli vain esimerkki. Monellakin kaverillani on tilanne jossa he nukkuvat samassa huoneessa missä kone on, ja pitävät sitä 24/7 päällä. Heille koneen vaatimuksena on hiljaisuus.

  Edelleenkin miksi pitäisi se nexus ostaa jos saisi paremman halvemmalla?

  Minulle käy sääliksi lähinnä kaikkia jotka sinut tuntevat, jos esität jonkinlaista asiantuntiaa heillekkin, ja et tiedä hevonvittuakaan mistään.
   
  Viimeksi muokattu: 25.04.2007
 15. apilas

  apilas Guest

  Ja minun kaverit eivät nuku pää koneen vieressä! Toiseksi heillä on vaatimuksena tehokas pelikone, jossa virtalähteen/prossun/näyttiksen äänekkyys 0-30 desibeliin asti on sivu seikka, koska jo pelin äänet ovat vähintään tuossa 50 desibelissä!  Ei sitä pidä ostaa pakolla! Se nyt vain on yksi vaihtoehto, jolla pärjää aivan siinä missä muillakin virtalähteillä. Ainoa esimerkki missä Nexus ei pärjää niin on sitten kun lyödään koneesen 2 kpl 8800GTX Sli:hin ja prossuna on se ylikelloitettu Q6600. Siinä meneekin vain sellainen 3-5 vuotta, että tuollainen yhdistelmä rupeaa olemaan arkipäivää joka pojan koneessa! Ja perusteluna, että edelleenkin monet pelaavat VIELÄ agp-näyttiksellä ja vanhoilla amd:n xp prossuilla joten monet ovat vasta siirtymässä kevyemmän luokan tuplaydin prossuihin ja perus PCI-E näyttiksiin. Eli väite, että nykypäivänä Nexuksella ei tee mitään on todella tietämättömän henkilön harhaluulo.
   
  Moderaattorin viimeksi muokkaama: 25.04.2007
 16. Ylke

  Ylke Regular member

  Liittynyt:
  28.08.2004
  Viestejä:
  3,280
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  46
  Mutta et voi suositella sitä yhtenä vaihtoehtona ilmisille kertomatta, että parempiakin on tarjolla ja mahdollisesti huokeempaan hintaan, tämän takia ihmiset sulle aina närkästyy :D
   
 17. apilas

  apilas Guest

  Jep, tuon hinnan mainitsen heti ensi kerralla kun ehdoitan Nexusta :)

  Mutta jos kaveri kokoaa pelikonetta niin miksi ruveta kertomaan peloittelu juttuja äänekkyydestä, koska tuskin kaveri pelaa äänet off-asennossa! Ja kun pelien äänet ovat päällä niin Nexuksen kuin muidenkin komponenttien äänet hukkuvat pelin äänien alle.


  Ja jos kaveri kokoaa esim. E6400:sta ja X1950PRO kokoonpanoa niin miksi selittää suu vaahdossa, että virta loppuu virta loppuu, vaikka tehoa olisi reservissä 8800GTX:ään ja E6600:een asti!
   
  Moderaattorin viimeksi muokkaama: 25.04.2007
 18. juhha84

  juhha84 Active member

  Liittynyt:
  12.04.2006
  Viestejä:
  3,752
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
  Noniiin tulihan se sieltä. Kaverisi ovat pelaajia. Joten onko se nyt niin vitun vaikeaa myöntää että olet väärässä joskus.

  Tulihan se sieltä. Eli toisin sanose sinun mielestäsi nexus on vaihtoehto muiden joukossa. Mutta kun tuo vaihtoehto on huono ylihintainen, ja äänekäs verrattuna halvempiin. Kuinkas hyvä vaihtoehto se sitten onkaan, jos samaan hintaan, tai edullisemmallakin saa powerin joka sitten jo pyörittääkin tuollaisia 2x800gtx qx6600 kokoonpanoja????

  Mikä ihme sun päässäs on vialla kun et voi myöntää todellisuutta asioista?

  EDIT: Tuo äänekkyys on vain yksi nexuksen huonoista puolista.

  Mahdolliseen uudelleen päivitykseen tuo ei sovi, eikä hiljaisiin koneisiin. Se on vielä kaikenlisäksi kallis, joten mikähän hyvä puoli tuossa olikaan? Kerrotko vielä, kun ihan pääsi unohtumaaan?
   
  Viimeksi muokattu: 25.04.2007
 19. apilas

  apilas Guest

  No lupaan sitten mainita senkin ensi kerralla, että puhti loppuu sitten 3-5 vuoden päästä, kun päivität prossun ylikelloitettuun Q6600:een ja hankit kaksi 8800GTX:ää!

  Hmm... monellakohan on muutes esimerkiksi sellainen emolevy jossa on SLI sekä tuki neliydinprossulle? Taitaapi olla vielä sekin harvemman kokoonpanossa. Joo ja älä jussi selitä, että sinun jokaisella kaverillasi on sellainen emo tai että juuri kokosit 50:lle ihmiselle kokoonpanon kyseiselle emolevylle. Eli kun selitätte, että NX-5000:n puhti loppuu seuraavaan päivitykseen niin ei ihan jokainen rupea päivittämään konettaan aivan alusta asti eli emolevystä alkaen!

  Joten suoraan voi sanoa, joka kokoaa nyt paketin esim. Asuksen P5B emolle niin pärjää NX-5000 virtalähteellä yhtä kauan kuin kyseisellä emolevylläkin!  EDIT:Ja jos kaveri kokoaa esim. E6400:sta ja X1950PRO kokoonpanoa niin miksi selittää suu vaahdossa, että virta loppuu virta loppuu, vaikka tehoa olisi reservissä 8800GTX:ään ja E6600:een asti?
   
  Moderaattorin viimeksi muokkaama: 25.04.2007
 20. juhha84

  juhha84 Active member

  Liittynyt:
  12.04.2006
  Viestejä:
  3,752
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
  Itse asiassa ensi viikolla on tarkoitus kasata juurikin kone johon tulee qx6600 ja 2x8800Gtx, mutta tuo kokoonpano ei olekkaa kaikille perus tallaajille tarkoitettu, mutta aikapaljon löytyy virtaa kuluttavia kokoonpanoja pelkästään sentakia että löytyy huomattavat määrät kovoja+muuta sälää.

  Eli toisin sanoen et vieläkään pysty myöntämään että tuo nexus huono hinta/laatu suhteeltaan?

  Haluaisin kuulla tosissani oikean hyvän perusteen miksi kenenkään täysijärkisen tulisi hankkia nx5000?
   
 21. apilas

  apilas Guest

  ARVASIN :DDDD

  Kuka ihmeessä joku kootuttaa kaksi 8800GTX:ää SLi:hin ja vielä neliydinprossun kun T.S.A Sanctin tehoisella näyttikselläkin pärjää todella loistavasti ja tuplaydinprossujenkin todellinen hyöty pelikäytössä on vielä lapsenkengissä!


  Muistitkos mainita sille 2 kpl 8800GTX Sli:hin kaverille, että mikä on sen tulevan kokoonpanon hinta/laatu suhde :DDDDDD

  Jätkä selittää täällä koko päivän, että Nexuksen hinta/laatu on huono, mutta samaan aikaan kokoaa kahta 8800GTX:ää sli:hin ja laittaa vielä siihen kaiken kukkuraksi neliydinprossun. Eli toisin sanoen ymmärrätkö mitä edes teet? Puhut näin ja teet itse kuitenkin päinvastoin! Uskomaton kaveri :XD
   
  Moderaattorin viimeksi muokkaama: 25.04.2007
Viestiketjun tila:
Viestiketju on suljettu.

Jaa tämä sivu