1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kumpiko Sony vai philips

Viestiketju Televisiot -osiossa. Ketjun avasi Rispa 13.10.2008.

 1. Rispa

  Rispa Member

  Liittynyt:
  12.10.2008
  Viestejä:
  13
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Eli kumpi olisi parempi ostos Sony KDL40U4000 40" FULL HD vai Philips 42" 5603D Full HD ja mielellään perustelut valinnasta kiitos. Tv tulossa lähinnä leffoja ja ps3:lla pelaamista varten.
   
 2.  
 3. Sievari

  Sievari Member

  Liittynyt:
  25.04.2007
  Viestejä:
  50
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Sony mielummin. Perustelut löytyy linkeistä täältä ja täältä.

  Kannattaa suosia sellaisia liikkeitä missä on hyvä asiakaspalvelu ja sellaisia tuotteita jonka maahantuoja hoitaa takuu asiat kunnolla.
   
 4. Rispa

  Rispa Member

  Liittynyt:
  12.10.2008
  Viestejä:
  13
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Onko kellään verrata näiden kuvanlaatua keskenään onko eroa?
   
 5. Trilogiar

  Trilogiar Regular member

  Liittynyt:
  08.08.2007
  Viestejä:
  793
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Kyllä Sonysta on vaan hyviä kokemuksia. Philipsistä ei niinkään. Itselläni Sonyn KDL 40W4000 ja on toiminut moitteettomasti.
   
 6. Rispa

  Rispa Member

  Liittynyt:
  12.10.2008
  Viestejä:
  13
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Onko tää U malli nyt sitten minkä mallin kanssa samanlainen ottaen huomioon, että vain ulkonäkö on erillainen ja rumempi mutta muuten samanlainen :D Tosta kyseisestä Sonysta mä ainakaan löydä paljon tietoa.
   
 7. mali99

  mali99 Regular member

  Liittynyt:
  06.12.2006
  Viestejä:
  429
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  AVSfoorumin mukaan vastaa KDL40V4000-mallia. Siitä löytyy esittely ja mittauksia Hdtvtest-sivulta.

  Sonyn taustavaloa voi säätää jolloin siihen saa paremman mustan tason ja kontrastikin on Philipsiä parempi.
  Väritoisto on Philipsissä jonkinverran parempi kunhan sen kalibroi.
  Sonysta ei ilmeisesti löydy normaalivalikoista värien säätöjä. Voi olla, että Sonynkin saa hyvin säädettyä jos tietää miten pääsee huoltovalikkoon.
  Toisaalta voi olla, että Philipsinkin huoltovalikosta löytyisi taustavalon säätö...

  Sonyssa on DVB-T ja -C virittimet ja Philipsissä vain DVB-T.

  Jos hintaeroa ei ole paljoa ja kaksi tuumaa pienempi kuva ei haittaa, niin Sony varmaankin on parempi vaihtoehto, mikäli se oikeasti vastaa tuota V-mallia.
  Itse ostin Philipsin 799,- ja ihan tyytyväinen olen ollut siihenkin. Sony maksoi silloin vielä päälle 1000 euroa.
   
 8. Rispa

  Rispa Member

  Liittynyt:
  12.10.2008
  Viestejä:
  13
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Kiitos vastauksista sony liikkeessä tänään kävin ja sanovat, että ei mitään tekemistä ole tolla u mallilla v kanssa. Kuulema vanha ja halppis malli. markantalosta varattanu 999e toi v malli mutta pitää tässä viel pähkäillä jätänkö ton philipsin kotiin vai palautanko ja haen la sonyn. Vaikeaa päättää
   
 9. Japsu1

  Japsu1 Active member

  Liittynyt:
  05.09.2003
  Viestejä:
  2,563
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
  Ei lainkaan vaikeaa. Philipsiä en huolisi jos kerran Sonyäkin on saatavana. En siis pelkästään kuvanlaadun vuoksi vaan siksi että Sony on yleisesti ottaen paremmin "käyttäytyvä" ja varmatoimisempi.
   
 10. mali99

  mali99 Regular member

  Liittynyt:
  06.12.2006
  Viestejä:
  429
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Kuulostaa aikalailla myyntimiesten puheilta. Tuota mallia ei taida paljon muualta löytyä kuin Gigantista ja Markantalosta. Sonyn sivujen mukaan U-malli on tullut myyntiin heinäkuussa. Ruotsalaisen foorumin mukaan ainoa ero V-malliin on optisen äänilähdön puute, muuten erot ovat ulkonäössä. Myös KDL40S4000 pitäisi olla samaa sarjaa.

  Varmaksihan tuota ei taida osata sanoa muut kuin Sony...

  Sonyn sivuilla on tuotevertailu jossa on V- ja U-mallien ominaisuudet rinnakkain.
   
 11. Rispa

  Rispa Member

  Liittynyt:
  12.10.2008
  Viestejä:
  13
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Gigantissa ei tainnu tota v olla siellä suositteli sitä, kun mainitsin tosta 100e hintaerosta tohon u mallin ja netissä ja tuolla sony centterissä sanovat sitten, että paneeli olis parempi tässä v mallissa markantalossa tosiaan olis toi v 999e ja gigantissa u 899 netistäkin lukenu noista eroista mutta menee jutut vähän ristiin v malli kyllä hienompi mutta jos tosiaan ovat muuten mieltei samanlaisia paitsi toi ulkonäkö eri niin näillä tuloilla toi u kelpais. Jännää huomata, että 50% myyjistä tai enemmänkin ei tiedä edes mitä myy ja liikkeessä toinen myyjä sanoo toista, kun toinen. :D Sitten on viel tämä w malli joka sisältää ainakin ton paremman paneelin ja hd virittimet mutta hinta onkin sitten toinen juttu joten täytyy jättää listalta pois.
   
  Viimeksi muokattu: 14.10.2008
 12. Japsu1

  Japsu1 Active member

  Liittynyt:
  05.09.2003
  Viestejä:
  2,563
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
  En tiedä mikä tilanne on tänään mutta pari vuotta sitten malleissa oli kyllä hieman eroa kuvanlaadussa, ja juuri niin että u-malleissa oli vanhemmat ja hieman huonommat panelit, sitten tuli s-malli ja v-malli oli paras mutta käytännössä kuitenkin kahden viimeksi mainittujen erot olivat pitkälti makuasioita.
  Eli tuo historia on saattanut jäädä joillakin myyjillä elämään absoluuttisena "totuutena" vaikka tilanne tänään olisikin toinen?
   
 13. mali99

  mali99 Regular member

  Liittynyt:
  06.12.2006
  Viestejä:
  429
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Käsittääkseni aiemmin tilanne olikin eri.
  AVFoorumilla joku oli saanut Sonylta vastauksen, että erot nykyisten S/U/V-mallien välillä ovat kosmeettisia.

  Kyllähän Gigantin kannattaakin yrittää myydä V-mallia kun Gigantin nettikaupassakin hinta on 1399,-. Tuskin Gigantin U-mallin tarjouksessa kovin hyvä kate voi olla.
   
 14. 45hz

  45hz Member

  Liittynyt:
  21.12.2008
  Viestejä:
  4
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  - Sony loistaa aina, kun testisignaali tulee blue-ray:ltä, mutta himmenee, jos katsoo sd:tä tai hd-kanavaa, joka tulee pahasti alikompressoituna kaikista lähteistä - valitettavasti.

  - Philipsin dynaaminen gamma on kuten fysiologinen äänenkorjaus: pitää tai ei pitää. Ambilight perustuu samaan psykologisen havainnon huomioivaan toteutukseen, joka miellyttää tai ei miellytä.

  - Philipsin väriavaruus näyttää omaan silmääni luonnollisemmalta kuin Sonyn. Philipsin äänentoisto on myös Sonya parempi.

  Sony tietää puutteensa, ja siksi yleensä kaupassa pyörivät vain tehtaan omat hd-videot lähes äänettömästi.

  Sonyn X-mallit ovat oikeasti hyviä - muissa malleissa on tehty tarkasti optimoituja taloudellisia kompromisseja.

  - Kuluttaja hakeutuu keskiarvopäätösten mukaan valintaan sen mukaan, kuinka paljon tuotetta on ostettu ja kommentoitu saiteilla, joka kannattaa huomioida.

  Optimi ostosääntö on ostaa kustakin tuotemerkistä:

  - kallein malli (saa lesota)
  - testeissä hyvän arvosanan saanut poistuva halpismalli (saa hyvää halvalla)
  - ostaa plasma tai tykki (osoittaa eriarvoisuuden, lompakon paksuuden - ja usein myös valitettavan tietämättömyyden teknisistä yksityiskohdista)

  Tosiasia kaikissa valinnoissa on se, että tulet kuitenkin uusimaan ostoksen jo lähivuosina. Miksi?

  Emme näe enää "käytin x-telkkua viimeiset 25 vuotta" - jos yksikin komponentti hajoaa takuuajan ulkopuolelle, niin tiedät, että korjaus maksaa enemmän kuin uuden osto (digisääntö, tuttu tietokoneista).

  Nopea kehitys myös mahdollistaa parantuneen kontrastin, laajemman katselukulman, pienemmän virrankulutuksen, kehittyneemmän liike-interpoloinnin, litteämmät paneelit (OLED) ja jopa 4-16 paremman pikselitiheyden.

  Kuvan tuumakoko on myös suhteellinen katseluetäisyyteen. Esimerkiksi, jos katsot 15-tuuman läppäriltä 100 euron USB-telkkua, sen suhteellinen koko vastaa noin 70 tuumaista katsottuna kolmen metrin etäisyydeltä.

  Itse katson telkkarin harvakseltaan, ja olen tottunut tuohon 70-tuuman läppis-vaihtoehtoon. Tuntuu jotenkin arvottomalta satsata seinätöllöön, jonka kuitenkin joutuu vaihtamaan parin vuoden kuluttua - tulisi taas tuettua ekologisesti järjetöntä ympäristökierrätystäkin.

  Psykologinen tosiasia on myös se, että et näe kuvalähteen virheitä kun oikeasti katsot leffaa: mieli on fokusoitunut juoneen, eikä yksityiskohtiin -- jos olet saanut kiksejä lo-res YouTube-videoista, tunnet kyllä ilmiön :)

   

Jaa tämä sivu