1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kumpi näistä ja miksi?

Viestiketju Uutta tietokonetta ostamassa -osiossa. Ketjun avasi pcpelaaaja 16.06.2015.

  1. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    5,003
    Kiitokset:
    926
    Pisteet:
    173
    En sanout että laittomat Windowsit ei pystyisi lataamaan päivityksiä.
    Enkä mieti XP:tä, mietin tämän ihan yksinertaisesti, on Windws retail tai oem ja se aktivoidaan asianmukaisella tavalla.
    Jos se aktivoidaan jotenkin muuten se on havaittavissa, tästä on ihan turha yrittää vängätä.
    Ja riippuen tavasta miten se aktivointi on toteutettu, se voi aiheuttaa ongemia käyttäjärjestelmän toimintaan. Niin katsoso niitä tapoja on useita.
    Joku "10X insinööri" varmasti osaa miettiä miten taklata laittomasti aktivoituja Windoseja.
     
  2.  
  3. pcpelaaaja

    pcpelaaaja Member

    Liittynyt:
    16.06.2015
    Viestejä:
    115
    Kiitokset:
    3
    Pisteet:
    18
    Nyt on uusi emolevy saatu ja asennettu. Mutta en saa windowsia aktivoitua, kun se "ei tunnista" konetta. Miten sen saa aktivoitua?
    Ja unohdin ne coolerin (thermalright true spirit 120m bw rev.a) koroke tolpat ja sen backplaten siihen vanhaan emolevyyn. Mistä saisin uudet vastaavanlaiset, koska sitä cooleria ei voi ilman niitä kiinnittää? Nyt on käytössä prossun mukana tullut cooleri joten kerkeän tilata vaikka ebaysta kunhan vain löytäisi sellaiset sieltä.
     
    Viimeksi muokattu: 08.10.2015
  4. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    5,003
    Kiitokset:
    926
    Pisteet:
    173
  5. pcpelaaaja

    pcpelaaaja Member

    Liittynyt:
    16.06.2015
    Viestejä:
    115
    Kiitokset:
    3
    Pisteet:
    18
    Koitin tuota puhelinaktivointia ja se epäonnistui koska aspa ei ollut enää auki kun soitin kello 18 jälkeen. Ja nyt tuota puhelin aktivointi vaihtoehtoa ei enää ole tuolla. [​IMG] ¨

    Ja noista osista. Otin yhteyttä jimmsiin jos heillä olisi vielä se vanha emo tallella ja voisivat palauttaa ne osat. Jos ei ole niin on näköjään ostettavissa paikasta riippuen 8-15€
     
  6. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    5,003
    Kiitokset:
    926
    Pisteet:
    173
  7. pcpelaaaja

    pcpelaaaja Member

    Liittynyt:
    16.06.2015
    Viestejä:
    115
    Kiitokset:
    3
    Pisteet:
    18
    kun yritän soittaa tuonne niin kuuluu ensin rahinaa ja sen jälkeen "valitsemanne numero ei ole käytössä" Nyt pääsin sinne soittamalla ensin normaaliin asiakaspalveluun josta puhelu ohjattiin tuonne, mutta en pääse siitä eteenpäin koska minulla ei ole sitä numerosarjaa mitä siellä kysytään.
     
    Viimeksi muokattu: 09.10.2015
  8. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,498
    Kiitokset:
    573
    Pisteet:
    193
    Onks se sun windows edes aito vai piraatti ?

    Jos aito niin tolla saat product keyn:
    https://www.magicaljellybean.com/keyfinder/

    Jos se on piraatti, niin todennäkösesti se puhelinrobotti ilmoittaa että kyseessä on laiton tunnus, eivätkä auta enempää.
     
  9. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    5,003
    Kiitokset:
    926
    Pisteet:
    173
    Jaa-a. mitähän tähän nyt sanoisi.
    Sun täytyy koittaa saada yhteys johonkin henkilöön Microsoftilla ja selittää tilanne niille. https://www.microsoft.com/finland/yhteystiedot/tukipalveluiden-yhteystiedot.html
     
  10. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,759
    Kiitokset:
    765
    Pisteet:
    193
    Onkohan niin, että emolevyn vaihdon takia tuota Win10 ei enää pysty aktivoimaan, eikä aktivoidu automaattisesti. Muisataakseni emon vaihto aiheuttaa sen OEM-versiolle.
     
  11. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,498
    Kiitokset:
    573
    Pisteet:
    193
    Hmm... Mut eiks silloin formatointi ja uudelleenasennus korjais sen ? Vaikka onki vähän työläämpi prosessi, että ei nyt uutta winukkaa joudu ostamaan ?
     
  12. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    5,003
    Kiitokset:
    926
    Pisteet:
    173
  13. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,759
    Kiitokset:
    765
    Pisteet:
    193
    Jossakin noissa Trinitys laittamissa linkeissä oli maininta tuosta Win10 aktivoitumisesta. Muistaakseni OEM-versio ei aktivoidu uudelleen enää emolevyn vaihdon jälkeen. Siksi onkin vastaisuudessa syytä suositella esim. konepaketteihin retail versiota, jonka pitäisi siinäkin tapauksessa saada aktivoiduksi.

    Tuo Trinitys ehdotus lie ainoa tapa kokeilla jo onnistuu aktivoimaan.
     
  14. ajaJako

    ajaJako Active member

    Liittynyt:
    31.10.2011
    Viestejä:
    3,872
    Kiitokset:
    330
    Pisteet:
    93
    OK
    Laitappa linkki Win 10 Pro Fin Retail

    Koko Win 10 on pelkkää Win8.2 pelleilyä , ei tuota ole tarkoitettukaan koneen rakentelijoille.
     
  15. pcpelaaaja

    pcpelaaaja Member

    Liittynyt:
    16.06.2015
    Viestejä:
    115
    Kiitokset:
    3
    Pisteet:
    18
    Windows on aito(jimmssistä ostettu) OEM 8.1 jonka päivitin kymppiin. Kokeilin josko uudelleen asennus tekisi jotain. Ja nyt kun konetta yrittää käynnistää niin windows logo vain vilahtaa ruudulla ja sen jälkeen vain musta ruutu. Mitään ei tapahdu vaikka kuinka kauan odottaisi. Mitä tässä voi nyt tehdä??
    E: nyt sain windowsin boottaamaan. Ongelman aiheutti hdmi kaapeli.
    Ei auttanut Windowsin uudelleen asennus. Ei ole puhelinaktivointi vaihtoehtoa vieläkään. Ja siis ongelmahan tässä on nyt se että kun sinne aktivointiin soittaa niin siellä kysytään sitä numero sarjaa joka paljastuu sen valikon takaa, jota siis minulla ei näy. Tuo product key minulla on tuossa tarrassa tallella, vai vaihtuiko se kun päivitin kymppiin? Onko mitään numeroa missä pääsisi suoraan ihmisen kanssa keskustelemaan niin voisi tämän tilanteen selittää hänelle? Vai voinko ottaa jimmssiin yhteyttä tätä ongelmaa koskien kun sieltä sen lisenssin ostin?
    Tässä kuva siitä minkä se puhelinaktivointi valikko avaisi
    [​IMG]
    Ja siis tuo numero pitäisi ilmoittaa kun sinne soittaa. Mutta en tuota saa koska se valinta ei näy minulla. Se näkyi eilen kun sinne ensimmäistä kertaa soitin mutta sitä ei voinnut suorittaa loppuun koska kello oli yli 18 ja asiakaspalvelu ei ollut täten enää auki ja puhelu katkesi sen seurauksena. Tuon jälkeen sitä valintaa ei ole enää näkynyt.
     
    Viimeksi muokattu: 10.10.2015
  16. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    5,003
    Kiitokset:
    926
    Pisteet:
    173
  17. pcpelaaaja

    pcpelaaaja Member

    Liittynyt:
    16.06.2015
    Viestejä:
    115
    Kiitokset:
    3
    Pisteet:
    18
    Ei auttanut mikään noista numeroista
     
  18. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    5,003
    Kiitokset:
    926
    Pisteet:
    173
    Mitäköhän ne mahdollisesti sanoi siellä? eikö ne muka oasannut ohjata kenellekään joka aktivonnista jotain tietää.
    Tuntuu aika oudolta ettei ne osaa asiakaspalvelussa auttaa eteenpäin.

    Täällä https://support.microsoft.com/fi-fi on mhadollisuus käyttää Answer deskiä, mutta se vaatii Microsoft tilin.

    Täältä voii myös kysyä http://answers.microsoft.com/fi-fi/windows/forum/windows_10?tab=Threads Mutta tuolla siis vastaajina on pääsääntöisesti muut kuin Microsoftin henkilökunta.

    Toki voit Jimmsiltäkin kysyä vaikka en uskokaan että ne asialle mitäään voi.

    Edit: Tänäänhän on tosiaan lauantai niin eipä moni noista numeroista toimikaan.
    Siellä on kutenkin myös mahdollisuus käyttää sähköpostia

    Edit:2 Activating Windows 10 after a hardware configuration change
    Kelaat sinne sivun loppuun ja klikkaat customer support (vaatii kirjautumisen)
     
    Viimeksi muokattu: 10.10.2015
  19. pcpelaaaja

    pcpelaaaja Member

    Liittynyt:
    16.06.2015
    Viestejä:
    115
    Kiitokset:
    3
    Pisteet:
    18
    Kun soitin sinne asiakaspalveluun niin botti ohjasi puheluni sinne aktivointipalveluun ja siellä ei pääse puhumaan ihmiselle ennen kuin on antanut sen numerosarjan jota en siis saa aikaisemmin mainitseministani syistä johtuen. Koitan vielä maanantaina soittaa johonkin. Mitä jos ostaisin esim. murobbs:stä win8.1 jonka sieltä saisi ~20€. Pystyisikö sillä suoraan aktivoida tuon kympin vai pitäisikö ensin asentaa 8--> aktivoida se--> päivittää kympiin?
     
  20. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    5,003
    Kiitokset:
    926
    Pisteet:
    173
    Se pitää asentaa ensin ja päivittää siitä.

    Mutta jos joku myy Windows 8:sia parilla kympillä niin ei myyjästä ainakaan mitään liikemiestä tule.
     
  21. pcpelaaaja

    pcpelaaaja Member

    Liittynyt:
    16.06.2015
    Viestejä:
    115
    Kiitokset:
    3
    Pisteet:
    18
    nonniin. Nyt sain sen valikon auki. Sen sai kun laittaa komentokehotteeseen komennon "slui 4" Asiakaspalvelu ei tänään ole auki joten huomena kokeilen josko saisin tämän aktivoitua.
     

Jaa tämä sivu