1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kumpi dvd polttava: minus vai plus?

Viestiketju DVD-R -keskustelu -osiossa. Ketjun avasi josk 08.11.2002.

 1. wipe2000

  wipe2000 Senior member

  Liittynyt:
  05.08.2002
  Viestejä:
  6,109
  Kiitokset:
  5
  Pisteet:
  118
  URLissa "http://www.dvdplusrw.org/video/comparison.html#21" on mielenkiintoisen kuuloisia väitteitä (yllättäen) 'plus'-formaatin puolesta. Onko teillä enemmän DVD-polttoihin perehtyneillä tarkempaa tietoa, pitääkö 'miinuksissa' tosiaan paikkaansa että

  "In the DVD-Video compatible mode (called "Video Mode") a disc is created that can be played on a normal DVD-Video player, however in this mode none of the basic features of the DVD recorders are accessible, such as making chapter stops, overwriting recordings, or adding a recording once the disc has been "finalized". In an attempt to offer their users some more flexibility, they came up with the incompatible "Video Recording" mode."

  ja vastaavasti, että plussissa nuo asiat olisivat paremmin ("always DVD-Video compatible").

  Toinen kysymykseni koskee "Finalising time":a eli onko tosiaan niin, että -RW levyissä kuluu jopa tunti tuohon sulkemiseen, kun taas +RW:t ovat aina heti valmiita? Onko itse poltto molemmilla yhtä nopea?

  Varmaan tupla-formaattiaseman (Sony, lähinnä) omistajat ovat varmaan kokeilleet molempia formaatteja?

  Kuten joku jo aiemmin kyselikin, onko miinuksissa mitään teknisesti parempaa (kuin pieni hintaero)?
   
 2.  
 3. Eza

  Eza Regular member

  Liittynyt:
  05.08.2002
  Viestejä:
  489
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Itse en omista Polttavaa DVD-asemaa, mutta sen verran oon niitä katellu että voisin väittää että + formaatti on teknisesti parempi. Ainakin Mikro bitin vertailussa PLUSasemat ovat selvästi nopeampia ja muutenkin arvostelun kärki päässä kun MIINUSasemat pitävät häntä päätä.
   
 4. pcmate

  pcmate Regular member

  Liittynyt:
  05.11.2002
  Viestejä:
  248
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Kun taas yritin etsiä niitä halpoja Verbatim-kiekkoja allaolevasta linkistä, niin ei taaskaan löydy!

  Voisko joku opastaa missä ne siellä ovat?

  http://no.itbutikken.dk/default.asp?
   
 5. dRD

  dRD I hate titles Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  10.06.1999
  Viestejä:
  8,841
  Kiitokset:
  181
  Pisteet:
  143
  Eza: Teknisesti parempi plussa on, totta. Mutta tekninen paremmuus ei tule käyttäjälle näkyviin oikeastaan kuin -/+RW -levyjen polton jatkamisessa dataa säilytettäessä, ei missään muussa. Nopeuserot taas riippuvat aina vain asemista -- Pioneer A05:lla poltat 4x:nä -R:n, niin onhan se ihan oikeasti 1.6x nopeampi polttaa kuin Philips/HP/whatever 2.4x plussa-asemalla vastaava levy. Vertailuissa on yleensä verrattu 2x miinusasemaa 2.4x plussa-asemaan, joka ei vaadi suurta koulumatematiikkaa, josta voidaan päätellä 0.4x ero polttonopeudessa.
   
 6. wipe2000

  wipe2000 Senior member

  Liittynyt:
  05.08.2002
  Viestejä:
  6,109
  Kiitokset:
  5
  Pisteet:
  118
  Mites nuo valikkorakenteet? Tuossa yllä antamani linkin mukaanhan ainakaan "Compatible mode":ssa miinukset eivät tukisi chaptereiden ja menujen käsittelyä läheskään niin hyvin kuin plussat.
  Ja puolityhjällä levyllä, hitaalla asemalla tuohon levyn sulkemiseen kuluu kai se puoli tuntia, kun miinus-asema joutuu kirjoittamaan levyn täyteen "nollaa", jos olen oikein ymmärtänyt? No yleensä kai levyt yritetään kai tunkea mahdollisimman täyteen, jolloin aikaa menee "hukkaan" vain ~5min, vai? Vai onko tuossa käytännön eroa +:n ja -:ksen välillä?

   
 7. dRD

  dRD I hate titles Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  10.06.1999
  Viestejä:
  8,841
  Kiitokset:
  181
  Pisteet:
  143
  wipe: Tuon nakkaamasi URLin vertailu DVD+R vs DVD-R oli puhtaasti pöytätallettavien ominaisuuksien pohjalta tehty (toistolistojen editointi, indexien teko lennosta nauhoitettaessa "videoille", jne) eivätkä liity mitenkään PC:hen ja/tai standardiin itseensä. Mitään "nollien polttoa" ei ainakaan yhdellekään omalle levylleni olla tähän mennessä tehty, tosin en ole tainnut kokeilla -RW -polttoa kyllä kuin kahdesti, joten heikko sanoa.

  IMHO, -RW ja +RW -levyjen nosto mitenkään esiin vertailuissa on muutenkin tolkutonta ainakin digivideopohjalta. +RW on selkeästi parempi datatallennusformaatti kuin -RW, mutta -RAM on sitten siinä leikissä ihan yli muiden (kestävyys, nopeus, jne), jos työpaikalle backup-asemaa etsiskelee. Mutta kun sivusto on vähän eri kohteisiin suuntautunut, niin oletan ihmisten keskittyvän halvimpien kilpailevien kerrankirjoittavien standardien vertailuun. Tässäkin +R on parempi teknisesti kuin -R datatallennuksessa, mutta DVD-elokuvia varmuuskopioijan kannalta eroa ei ole eikä näy.

  Eli formaatit ovat molemmat täsmälleen yhtä hyviä nykyisin, ainoa mikä homman ratkaisee nyt, on markkinavoimat.
   
 8. wipe2000

  wipe2000 Senior member

  Liittynyt:
  05.08.2002
  Viestejä:
  6,109
  Kiitokset:
  5
  Pisteet:
  118
  Joo, totta on, että jos ajatellaan asiaa vain tämän sivusto pääsuuntauksen kannalta (videon poltto tietokoneella), niin tilanne on pitkälti kuten kirjoitit. Itse olen ehkä liikaa ajautumassa (myös) pöytäkonepuolelle ja kyllä datan polttokin kiinnostaisi. Siksi pitäisin keskustelu myös teknisistä eroista ja paremmuudesta mielenkiintoisena, vaikka markkinavoimat varmaan tosiaan päättävät lopullisen voittajan (jos sellaista edes ehtii muodostua ennen sinilaseristen tuloa). Ja olemmehan mekin, kaikki forumin lukijat, tietysti osa tuota markkinavoimaa.
   
 9. dRD

  dRD I hate titles Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  10.06.1999
  Viestejä:
  8,841
  Kiitokset:
  181
  Pisteet:
  143
  Olet oikeassa myöskin, kaikenlainen keskustelu aiheesta on hyvää ja toivottavaa, lähinnä kritisoin tuota dvdplusrw:n sivua, josta ei oikein ilman tarkkaa lukemista selviä mitä noilla kauheilla negatiivisilla asioilla tarkoitetaan :)

  Elieli, jotain tällasta ihmisille, joita aihe kiinnostaa:

  -pöytähärpäkkeiden ("videoiden korvikkeiden") kehitys on nykyisin ihan järkyttävän nopeaa. Japanissa hommaa johtaa Pioneer täysin suvereenisti, samaten USAssa ja Euroopassa taas kingi on Philips. Philips on +, Pioneer on -.

  -Jos monta kertaa tallettavaa formaattia käyttää pätkätallennuksiin datalle (esim. kauniiden ja muodokkaiden puista kertovien kuvien tallennukseen JPEG-muodossa tms) siten, että polttaa vaikka kerran viikossa 100MB levylle lisää ja haluaa jatkaa tästä aina seuraavalla viikolla levyä pikkuhiljaa täyttäen, hakkaa +RW -RW:n selkeästi. Mutta sitten taas jos em. toiminta on ainoa harrastus, hakkaa muuten "turha" -RAM +RW:n kädet alhaalla ja suvereenisti (nopeudessa, levyjen kestossa, jnejne).

  -käytännössä kaikki nykyaikaiset DVD-soittimet (ne telkkariin kytkettävät) osaavat toistaa kaikkia neljää formaattia -- -R, -RW, +R, +RW.

  -kuvanlaatuun ei levy tai levystandardi vaikuta _millään_ tavalla

  -jos asema poltaa 2.4x:nä, se polttaa 2.4x:nä, oli formaatti ihan mikä tahansa. Eli 4x -R/W -asema ON 1.6x nopeampi kuin 2.4x +R/W -asema, vaikka voissa paistaisi. Ja 2.4x +R/W -asema on 0.4x nopeampi kuin 2x -R/W -asema. Ihan peruskoulun matematiikankirjaa selaten asia selkenee.

  -miinuslevyt pitää "sulkea", joka kestää noin 2-5min, riippuen aseman nopeudesta, jos halutaan tehdä DVD-Videota.

  -käyttäjälle levyjen välillä ei ole _mitään_ eroa, muuta kuin hinta ja se, että plussa-asema vaatii plussalevyjä ja miinusasema miinuslevyjä. Mitään muuta suurta ja mysteeristä eroa kiekoilla ei ole (vrt muinainen VHS vs Beta, jossa tilanne oli aivan eri, sillä tekniikat olivat erit).
   
 10. da_hustla

  da_hustla Member

  Liittynyt:
  28.05.2002
  Viestejä:
  30
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Joku tässä kyseli noita http://no.itbutikken.dk
  verbatimin levyjä, löytyypi helposti.

  vasemmasta reunasta valitset cd-skiver joka laajenee ja sieltä valmistaja Verbatim

  sitten löytyypi jo isosta ikkunasta
  Verbatim DataLifePlus - DVD+RW x 10 - 4.7 GB - lagringsmedie

  92 Tanskan kruunua maksaa 10kpl satsi ja katselin tuossa suomenpankin sivuilta kurssin joka oli jotakuinkin 7.4368
  elikkäs (92 / 7.4368) /10 = 1,237€ kipale.


  että näin =)
  -------------
  Korjaus, kirotushäriö

  -------------------
  Noniin...tulipas hölmöiltyä oikein urakalla =)
  eli sieltä saa suomenkieliset valikot ja hinnatkin muuttuvat samalla euroiksi....typerää mokailua
   
  Viimeksi muokattu: 02.02.2003
 11. pupujussi

  pupujussi Regular member

  Liittynyt:
  19.09.2001
  Viestejä:
  143
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  No niin, nyt ne halvat Verbatim DataLifePlus - DVD+RW sitten loppu ko. kaupasta. Näyttäisi että Memorexiä on vielä kohtuu hintaan DVD+R 5,11 € / 5 kpl ja DVD-RW 5,79 € / 5 kpl
   
 12. riuska

  riuska Guest

  *poistettu-by-webmaster*
   
  Moderaattorin viimeksi muokkaama: 04.03.2003
 13. -JHS-

  -JHS- Member

  Liittynyt:
  08.01.2003
  Viestejä:
  99
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  riuska, pääsit just mun ignore listalle...
   

Jaa tämä sivu