1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

kumpi 1000e läppäri vai 800e pöytäkone

Viestiketju Uutta kannettavaa ostamassa -osiossa. Ketjun avasi minäitsekö 12.07.2015.

 1. minäitsekö

  minäitsekö Newbie

  Liittynyt:
  09.07.2015
  Viestejä:
  4
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
 2.  
 3. Agent_007

  Agent_007 Senior member

  Liittynyt:
  05.05.2003
  Viestejä:
  29,936
  Kiitokset:
  124
  Pisteet:
  143
  Mitä tietokoneella on tarkoitus tehdä?

  Jos tulee pelikäyttöön niin 800 eurolla saa huomattavasti paremman pöytäkoneen suorituskyvyn osalta kuin mitä 1000 euron läppäri voi tarjota.
   
 4. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  6,501
  Kiitokset:
  658
  Pisteet:
  173
  Kuten edellisestä vastauksesta ilmenee, läppäreiden edut ovat muualla kuin suorituskyvyssä/hinta. Läppäreiden hankintaperuste on kompakti koko ja sen tuoma kannettavuus. Läppäriin päädytään, kun tietokonetta on siirreltävä joko huoneesta toiseen tai pidemmillä matkoilla. Toinen etu on riippumattomuus verkkovirrasta ainakin rajoitetun ajan.

  Anttila antaa vähän niukasti teknisiä tietoja linkkaamastasi koneesta, mutta jos kuitenkin olet hankkimassa peliläppäriä 1000 eurolla, tässä sinulle suositus suunnilleen vastaavin ominaisuuksin olevasta laitteesta:
  http://www.verkkokauppa.com/fi/prod...o-Y50-70-15-6-kannettava-Win-8-1-64-bit-musta

  Vaikka kyseessä on melko tehokas peli-ja multimedialäppäri, halvemmalla kuitenkin saa suorituskykyisemmän pöytäkoneen.
   
 5. minäitsekö

  minäitsekö Newbie

  Liittynyt:
  09.07.2015
  Viestejä:
  4
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  Onko tuo lenovo parempi läppäri pelikäyttöön kuin tuo linkkaamani hp? Anttilaan olisi lahjakortti ja ajatteli sen käyttää koneen hankkimiseen.
   
 6. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  6,501
  Kiitokset:
  658
  Pisteet:
  173
  Nyt kun uudelleen katselin tuon HP:n tietoja, huomasin tuon linkin "Näytä kaikki", josta löytyi vertailukelpoiset lisätiedot. Kovin selvää voittajaa pelkästään teknisen suorituskyvyn suhteen ei ole.

  HP:ssä on uudempi i7-prosessorimalli, Lenovossa puolestaan i5, mutta korkeampi kellotaajuus ja turbotaajuus. HP jää hieman jälkeen suorituskyvyssä, mutta lämpiää myös vähemmän.
  HP:ssä on muistia 12 Gt, Lenovossa 8 Gt. Lisäksi HP:n muisti on matalajännitteisempää tyyppiä ja lämpenee sekin vähemmän.
  Kummassakin on 255 Gt SSD-asema, valmistajista ei tietoa.
  HP:n näytönohjain on NVIDIA GeForce GTX 850M 4 Gt muistilla ja Lenovon GTX860M 2 Gt muistilla. Pienemmästä muistista huolimatta Lenovon näyttis on suorituskykyisempi. En osaa sanoa, millainen ero on käytännössä.

  Nyt vasta tätä kirjoittaessani huomasin, ettei Verkkokaupan Lenovon kohdalla mainita mitään optisesta asemasta. Se tarkoittanee, että tarvitaan ulkoinen DVD-asema, joten läppärit eivät olekaan varustetasoltaan samanlaisia.

  Sitten se vaikein asia, eli kumpi on parempi. Tunnustan heti alkuun, etten ole puolueeton arvostelija, sillä olen itse käyttänyt vain ThinkPad-läppäreitä, joiden laadussa ei ole ollut huomauttamista. HP:llä on selvästi huonompi maine ainakin ei-ammattilaismallien kohdalla. HP:n läppärit ovat kärsineet mm. lämpöongelmista ja niiden myötä heikommasta kestävyydestä. Edellä tuli esille, että Lenovossa on enemmän sähköä kuluttava prosessori ja muistit, mutta Lenovoissa jäähdytys ei ole ennenkään ollut ongelma. Oma valintani olisi nytkin Lenovo, mutta sitä en osaa sanoa, että se olisi selvästi parempi. Ja pelaamista en harrasta ollenkaan, vaan arvioni perustuu pelkästään teknisiin tietoihin.
   
  minäitsekö kiitti tästä.

Jaa tämä sivu