1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kumman laitteen ostaisin? Hifi vai kotiteatteri

Viestiketju Kotiteatterin äänentoisto -osiossa. Ketjun avasi jussiv1 16.11.2015.

 1. jussiv1

  jussiv1 Member

  Liittynyt:
  27.01.2014
  Viestejä:
  2
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  hei , varmasti on aikaisemminkin kysytty näistä mutta kysytään vielä. Eli olen etsinyt stereoita ,joissa radio mukana ja nfc että saa puhelimesta helposti toistettua. Kysymys kuuluukin siitä että katsomassani sonyn
  stereosarjassa : http://www.sony.fi/electronics/hifijarjestelmat/cmt-sbt100-sbt100b/specifications
  on analoginen äänitulo. tv,nä tällä hetkellä väliaikaisesti on 10v vanha vehje jossa takana rca:t ulos. mutta kysymys kuuluukin kun se jossain vaiheessa vaihtuu taulu tv.hen niin mitenkä tuon laitteen liitettävyyden kanssa sitten.

  Toinen vaihtoehto on sonyn kotiteatteri jossa myös se haluamani fm ominaisuus ,mutta sitten joudun varmaan pakotetusti vaihtamaan myös tv:n kun en saa sitä liitettyä. Hintaeroa näillä ei ole kuin 70 euroa. mutta edellämainittukin riittää tarpeisiini ja sitä mietin kun aika pieni tila että miten saisin nuo kaiuttimet hyvin sommiteltua johonkin
  http://www.sony.fi/electronics/kotiteatteripaketit/bdv-e2100/specifications#specifications

  Onko uusissa televisioissa mahdollisuus saada ääni bluetoothin kautta streamattua vaikka tolle hifijärjestelmälle? ,millainen tilanne nykyään noitten kanssa on?
  Samsungin ja sonyn tv:tä olen myös tässä katsellut
   
 2.  
 3. vps358

  vps358 Active member

  Liittynyt:
  14.11.2009
  Viestejä:
  4,317
  Kiitokset:
  197
  Pisteet:
  93
  Jättäisin kummatkin kauppaan...
  Syy 1: Kumpikaaan ei ole ns. "oikeaa" hifiä ja varmaankin suunnittelubujetista 90% on mennyt ulkonäön suunnitteluun ja markkinointijargonin keksimiseen.
  Syy 2: Tuo lotiteatterihässäkkä saattaa hyvin suurella todenäköisyydellä sisältää sarjan kaiuttimien toistokäyrien virheitä sisäisesti "korjaavan" vahvistimen, jolloin paremmatkin kajarit voivat kuullostaa huonoilta, eli tyypillinen kaikkipaskasamassapaketissa (TM, minä)-vehje.

  Kun ikävä tosiasia on, että tuollaiset paketit voivat hetken aikaa olla ihan OK, mutta kun vaatimustaso kuitenkin ajan saatossa nousee, niin paha mieli niistä vaan tulee.

  Jos haluat halvan ja hyvän, joudut ostamaan molemmat kuitenkin erikseen.

  Kunnolliseen kotitötteröön olisi hyvä varautua sijoittamaan karkeasti viisin- kymmenkertainen summa, eli 2-4000.

  Käytettyjäkin laitteita on tarjolla, ne ei välttämättä sitä viimeisintä "must-have"-ominaisuutta suoraan sisällä, mutta jonkun BTnfc:n luulisi löytyvän erillisenäkin.

  T: Vesku
   
 4. Tonttuman

  Tonttuman Regular member

  Liittynyt:
  11.01.2007
  Viestejä:
  198
  Kiitokset:
  22
  Pisteet:
  28
  Oon edellisen kirjoittajan kanssa aika lailla samaa mieltä noiden markettipakettisysteemien huonoudesta. Kuitenkin tulee muistaa että monen korville ne ovat aivan riittävät, yhtä lailla kun jotkut vielä kuuntelevat musiikkia läppärin sisäisistä kaiuttimista (mikä on jo sulaa hulluutta). Jokainen ei halua laittaa äänentoistoon kiinni useita tonneja, ja uskallan väittää että aivan murto-osalla tuosta summasta saa aivan hyvänkuuloisen äänentoiston, ellei nyt korvat ole jo tottuneet niihin kahden tonnin ämyreihin.

  Mulla ei ole mitään sen tarkempaa tietämystä noista nykyisistä markettikotiteattereista ja stereosarjoista. Kuitenkin se, kummantyyppisen ratkaisun meinaat hankkia, on ihan siitä kiinni haluatko äänien tulevan edestäpäin vai kokonaisvaltaisesti ympäri huonetta. Jos nuo mainitsemasi kamat olisivat maailman ainoat myynnissä olevat vaihtoehdot, niin hankkisin ennemmin tuon stereosarjan, sillä siinä on todennäköisesti edes hieman luonnollisempi saundi kuin tuossa kotiteatteriksi kutsutussa muovipurkkihelvetissä.

  TVn ja stereosarjan välisestä bluetooth-yhteydestä en osaa sanoa, sillä en omista itsekään televisiota jossa olisi bluetooth. Sitä en tosin ymmärrä miksi kukaan haluaisi niin tehdä, varsinkaan siinä tapauksessa jos televisio on suoraan stereosysteemin vieressä, jolloin johdolla kytkettynä saa varmasti paremman ja viiveettömän äänen.
   
 5. jussiv1

  jussiv1 Member

  Liittynyt:
  27.01.2014
  Viestejä:
  2
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Ymmärrän ettei näillä vehkeillä mitään loistavaa äänimaailmaa voi saavuttaa ja tarkoitus on hankkia vaan soitin jolla saa tarpeen tullen musiikin soimaan ja radiota kuunneltua. Lähinnä se oli ajatuksen kun tosta bluetooth hommasta kysyin kun jos noita haluaisi käyttää myös tv:n kaijuttimina myöhemmin niin onko se sitten da muuntimen kautta vai kuulokeliitännästä 3,5mm johdolla tuohon soittimen analogiseen äänituloon jne
   
 6. vps358

  vps358 Active member

  Liittynyt:
  14.11.2009
  Viestejä:
  4,317
  Kiitokset:
  197
  Pisteet:
  93
  Tietääkseni mistään töllöstä ei ilman piuhaa saa ääniä ulos, eli töllöjen BT on lähinnä näppiksien tms. liittämiseen.

  T: Vesku
   
 7. miketso

  miketso Regular member

  Liittynyt:
  19.05.2003
  Viestejä:
  470
  Kiitokset:
  3
  Pisteet:
  28
  Sekin kannattaa ottaa huomioon, että jokaisessa uudessa töllössä ei ole ollenkaan 3,5mm audioliitäntää tai muitakaan analogisia ulostuloja. Itsellänikin on telkussa vain spdif ja hdmi, joista äänen saa ulos.

  Komppaan tässä tonttumania ja sanon että jos jompikumpi noista on pakko hankkia, niin mielummin se stereosetti.
   

Jaa tämä sivu