1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kummallisin kuva/näyttö/näytönohjain ongelma

Viestiketju Näytönohjain -keskustelu -osiossa. Ketjun avasi quate 22.04.2017.

 1. quate

  quate Member

  Liittynyt:
  28.12.2008
  Viestejä:
  7
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Hei

  Olen tässä nyt jo jonkin aikaa pähkäillyt tälläisen mielestäni todella ihmeellisen ongelman kanssa ja en ole löytänyt netistä vastausta siihen vaikka kuinka olen ettinyt. Joten ajattelin että nyt on aika mainita ongelma sitten itse ja katsoa josko ongelmaan joku mahdollisesti tietäisi ratkaisun?

  Minulla on windows 10 64bit, ATI Radeon RX-480 näytönohjain johon näyttö tulee DVI liittimellä kiinni.
  Ongelma on seuraavanlainen.. Windows ei anna vaihtaa resoluutiota jos menen työpöytä ja hiirenoikea klikkaus>display settings. Resoluution vaihto mahdollisuus on harmaana sekä "display adapter properties" josta voisin esim. vaihtaa näytön virkistystaajuuden, ei myöskään toimi ollenkaan. Huomioitavaa on tämä.. Kun olen vasta asentanut ajurit (tälläkin hetkellä minulla on ATI:n uusimmat ajurit käytössä ja olen asentanut ne DDU:n avulla), niin heti alussa kaikki toimii kyllä ihan kuin pitääkin mutta sitten parin uudelleen käynnistyksen ja pelaamisen jälkeen tulee tämä ongelma ihan poks tyhjästä vaan.

  Toinen asia myös mikä tekee tästä aivan todella ihmeellisen, on että jos kytken TV:n hdmi:lla kiinni näytönohjaimeen joka on kakkosnäyttö, niin tässä saan kyllä ihan vapaasti vaihtaa resoluutiota mutta tässä itse päänäytössä minulta evätään pääsy jostain ihmeen syystä. Tästä on haittaa siinä mielessä että esim. tälläkin hetkellä jos yrittää käynnistää mitään opengl pohjaista peliä kuten vaikka Quake 3, Quake 4, Quake Live.. saan seuraavan erroriviestin. "Unable to initialize OpenGL"

  Alan olemaan aika todella hukassa tässä ja siksi kirjoitan tämä viestin, koska loogisesti en voi joka päivä alkaa asentamaan näytönohjain ajureita uudestaan.

  Windows 10 64bit Home Edition
  AMD FX-8350
  AMD RX-480 (ajuri versio 17.4.3)
  8GB Ram
   
  Viimeksi muokattu: 22.04.2017
 2.  
 3. Kuunmies

  Kuunmies Senior member

  Liittynyt:
  05.03.2010
  Viestejä:
  3,990
  Kiitokset:
  630
  Pisteet:
  123
  Teet winukasta varmuuskopion/levykuvan ja asennat uusiks. Jos ei auta ongelmaan, niin palautat levykuvasta vanhan.
   
 4. quate

  quate Member

  Liittynyt:
  28.12.2008
  Viestejä:
  7
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Saatoin löytää ratkaisun ongelmaan..

  https://community.amd.com/thread/214830

  Heti kun kytkin DVI kaapelin DVI to HDMI liittimellä HDMI väylään, sain resoluution vaihto vaihtoehdon takaisin näkyviin myös ykkösnäytölle. En ole kuitenkaan vielä 100% varma asiasta joten en sano vielä että ongelma olisi selvitetty. Katson tämän päivän tässä vielä kun konetta uudelleen käynnistelee ja pelaa että josko ongelma tulee vielä. Mikäli ongelmaa ei ilmene, pyrin huomenna raportoimaan että tämä oli ratkaisu ongelmaan.
   
 5. quate

  quate Member

  Liittynyt:
  28.12.2008
  Viestejä:
  7
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Juu elikkä kyllä mitä ilmeisemminkin ongelma aiheutui DVI:stä. En tiedä miksi mutta Windows 10:lla/uusimilla ajureilla DVI:tä käytettäessä Windows lukitsee resoluution vaihto mahdollisuuden jossain vaiheessa pois. HDMI:lla kaikki tuntuu pelaavan niin kun pitääkin.
   

Jaa tämä sivu