1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kuinka ohjelmoin näppäimen toistamaan haluttua komentosarjaa?

Viestiketju Ajuri- ja softaongelmat -osiossa. Ketjun avasi Jazi8 13.10.2019.

 1. Jazi8

  Jazi8 Member

  Liittynyt:
  01.10.2019
  Viestejä:
  9
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Voisiko joku kertoa ohjelmoinnista mitään tietämättömälle miten saa halutun komentosarjan johonkin näppäimeen, niin että jotain klikkailu ja/tai kirjotustoimenpidettä ei tarvitse ihan turhaan toistaa uudelleen ja uudelleen, kun voisi vain painaa yhtä näppäintä. Windowsin Officea koskien on helpon oloisia ohjeita makrojen tallentamisesta jne. Officen sisäisesti, mutta kun kyse olisi vaikka kansio-/tiedostonäkymästä Windowsissa, ja jos haluaa että vain jotain nappulaa painamalla käyttöjärjestelmä luo uuden kansion valmiilla ohjelmoidulla nimellä, ilman että tarvitsee hiirellä touhuta ja manuaalisesti näppäillä saman nimisiä kansioita tämän tästä. Tai jos vaikka haluaa että jokin näppäin kätevästi muuttaa kansion järjestelyperustetta aakkosiin perustuvaksi, ja toinen nappula luomisaikaan perustuvaksi.

  Pitääkö sitä löytää komennoille jotain koodeja ja nimiä ties mistä, vai onko sellaista makron tallentamista tekemisen mukaan mahdollista saada (niin kuin Officen sisällä käsitin olevan), ja sit sen jälkeen omistaa se komentosarja jollekkin nappulalle.
   
 2.  
 3. Tinke8

  Tinke8 Active member

  Liittynyt:
  23.01.2010
  Viestejä:
  1,172
  Kiitokset:
  60
  Pisteet:
  78
 4. Jazi8

  Jazi8 Member

  Liittynyt:
  01.10.2019
  Viestejä:
  9
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Kiitos vaan tuosta linkistä. Onko kellään itsellä käytössä mitään vastaavaa makro-ohjelmaa? Meinaan mikä vois olla paras ja helpoin ohjelma?
   

Jaa tämä sivu