1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kysymys Kuinka hyödyllinen piirtopöytä (drawing tablet) on?

Viestiketju Tulostimet, näppäimistöt ja muut oheislaitteet -osiossa. Ketjun avasi Maetco 07.05.2015.

?

Piirtopöytä on must-have graafisten ohjelmien käytössä

 1. Kyllä

  1 ääntä
  14.3%
 2. Ei

  2 ääntä
  28.6%
 3. Riippuu siitä mistä se roikkuu

  4 ääntä
  57.1%
 1. Maetco

  Maetco Member

  Liittynyt:
  05.02.2011
  Viestejä:
  62
  Kiitokset:
  1
  Pisteet:
  16
  Ollaan kaverille hankkimassa valmistujaislahjaksi uutta tietokonetta uuden "ammattinsa" harjoittamiseen/harjoittelemiseen kotona. Keskusyksikkö on hyvässä vauhdissa, mutta pohdinnassa on lisälaitteet. Käytännössä hän käyttänee photosoppia, illustratoria ja indesingia. Hän ei ole koskaan kokeillutkaan piirtopöytää (ihmettelen kovasti, että sellaista ei opetettu hänen käymässään alan koulussa käyttämään) eikä koe sellaista tarpeelliseksi. Mutta tuossapa se ongelma on, miten voit tietää, jos et ole koskaan edes kokeillut, saati opetellut käyttämään. Omassa takaraivossani paukuttaa sellainen perstuntuma, että kaveri saa kyllä kaiken tehtyä ilmankin, mutta piirtopöytä poistaisi opettelun jälkeen työajasta 30 - 50 %, eli olisi erittäin hyödyllinen. Itse kun en luovaa työtä ole ikinä tehnyt millään välineillä, niin en oikeasti tiedä asiasta mitään. Tarvitsisin nyt ihmisten kokemuksia ja näkemyksiä siihen, kuinka hyödyllinen piirtopöytä noin yleensä on (sen jälkeen kun sen käytön on opetellut) graafisissa ohjelmissa/töissä. Bonuksena saa tietysti suositella jotain konkreettista laitettakin. Mikäli tarvitsette lisätietoja, niin vastaan mielelläni parhaan kykyni mukaan.

  Kiitos kaikille auttaneille jo etukäteen!
   
  Viimeksi muokattu: 07.05.2015
 2.  
 3. Agent_007

  Agent_007 Senior member

  Liittynyt:
  05.05.2003
  Viestejä:
  29,936
  Kiitokset:
  124
  Pisteet:
  143
  Kyllä ne nopeuttavat huomattavasti hommia, mitä vierestä olen seurannut noita Wacom-lahkolaisia. Eli suosittelen kyllä käyttämään, jos piirtää/maalaa/konseptoi esim. photarilla.
   
 4. vps358

  vps358 Active member

  Liittynyt:
  14.11.2009
  Viestejä:
  3,929
  Kiitokset:
  131
  Pisteet:
  73
  Lienee tottumiskysymys, itse en koskaan ole käyttänyt, opistolla aikoinaan 80 -luvulla tuli testattua moista insinöörityöasemassa olevalla HP:n CAD-ohjelmalla ja tykkäsin kyllä, mutta oli ns. ainoa vaihtoehto...

  T: Vesku
   
 5. Maetco

  Maetco Member

  Liittynyt:
  05.02.2011
  Viestejä:
  62
  Kiitokset:
  1
  Pisteet:
  16
  Kiitoksia Veskulle ja Bondille, mutta tarvittaisiin vähän lisää kommentteja, please.
   
 6. Generaattori

  Generaattori Regular member

  Liittynyt:
  19.12.2014
  Viestejä:
  119
  Kiitokset:
  11
  Pisteet:
  28
  Piirtopöydästä suurin hyötyhän on (ainakin omasta mielestä) se, että se havaitsee painaako mitenkä kovaa ja voi "tarkemmin" piirtää.
  Itse en ole käyttänyt sitä muuhun kuin muutamien texture mappien tekemiseen kokeilu mielessä, kun voi esimerkiksi tehdä viivan helposti joka ohenee. Opettelua ei itselläni vaatinut (aloitin vain piirtämään), mutta en kyllä tehnyt mitään suurempia sillä että voi johtua siitä. Tosin en ole myöskään ikinä käyttänyt mitään noista kyseisistä ohjelmista, joissa saattaa olla joitain omia työkaluja sille piirtopöydälle(en tiedä:)).

  Lyhyesti: Riippuu mitä tekee onko hyödyllinen (yleisesti ottaen on mielestäni) ja ei ainakaan mielestäni ole vaikea opetella käyttämään (ainakaan peruspiirämiseen).
   
  Viimeksi muokattu: 16.05.2015

Jaa tämä sivu