1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma Kovalevyn siirto uuteen koneeseen (kadonneet tiedostot)

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi kurkkari 06.11.2016.

 1. kurkkari

  kurkkari Member

  Liittynyt:
  22.02.2015
  Viestejä:
  5
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Hommasin uuden pelikoneen Jimm´siltä (Gamer Copper 1060), osittain siksi että siihen on mahdollista siirtää vanhasta koneesta DVD-asema ja vanha kovalevy. Ajattelin että näin saan kätevästi siirrettyä myös ohjelmia ja tiedostoja. Luulin että raudan vaihtaminen olisi vaikein osa, kun ei ole tuttua puuhaa, mutta kyllä se pienen ähräyksen jälkeen onnistui ja uusi kokoonpano tunnistaa kovalevyn ja DVD-aseman.

  Ongelmana on se, että en löydä tiedostoja vanhalta levyltä. Oletan että siinä on joku tiedostopolkujuttu, mutta en saa niitä mitenkään näkyviin. Kiva olisi löytää Omat tiedostot ja Omat kuvatiedostot (jälkimmäiset tosin varmuuskopioin onneksi ulkoiselle kovalevylle), myös Thundebirdin postikansiot olisi kiva löytää. Apua?

  Siirsin joitain ohjelmia (jotka löytyivät Program files tai Program files (x86) -kansioista) kovalevyltä uuden koneen SSD-levylle, jotta kävisivät nopeammin, mutta ne joko ei käynnisty, tai käynnistyvät kuin ensimmäistä kertaa, ei tunnista aiemmin tallentuneita tietoja. Saako vanhalle levylle tallentuneita tietoja jotenkin yhdistettyä siirrettyihin ohjelmiin?

  Vielä kysyisin neuvoa siihen, miten saan kaikki Windows 10:n lukemattomat osat poistettua vanhalta levyltä? Konehan ajaa nyt Windowsia uudelta SSD-levyltä ja kaikki samat Windows-osat näyttävät löytyvän sieltä.
   
 2.  
 3. tarantella

  tarantella Senior member

  Liittynyt:
  20.10.2012
  Viestejä:
  5,021
  Kiitokset:
  1,015
  Pisteet:
  223
  Näin ei voi toimia jos haluaa kaiken toimimaan. Kaikki ohjelmat jotka ovat Program files tai Program files (x86) kansioissa pitää ehdottomasti asentaa, koska muuten niiden rekisterimerkinnät ja mahdolliset muut ohjaukset puuttuvat.
  Ne löytyvät users-kansiosta.
   
 4. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  7,912
  Kiitokset:
  996
  Pisteet:
  193
  Omat vanhat tiedostot pitäisi löytyä polusta C:\Käyttäjät\[Käyttäjänimi]\Tiedostot tai C:\Users\[Käyttäjänimi]\Documents
  Muita kuin ns. portable sovelluksia ei voi siirtää tuolla tavalla kovalevyltä toiselle. Toimiakseen sovellukset on asennettava uudelleen.

  edit. olinpa aika hidas
   
 5. Kuunmies

  Kuunmies Senior member

  Liittynyt:
  05.03.2010
  Viestejä:
  4,464
  Kiitokset:
  688
  Pisteet:
  143
  Kun olet haalinut kaikki haluamasi matskut talteen levyltä, avaat levynhallinnan (win-näppäin+x -> levynhallinta), menet sen vanhan kiintolevyn kohdalle ja painat hiiren kakkospainiketta, aukeavasta valikosta "alusta" joka tyhjentää levyn.
   
 6. kurkkari

  kurkkari Member

  Liittynyt:
  22.02.2015
  Viestejä:
  5
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Juuri tätä uudelleenasennusrumbaa halusin välttää. Mutta ei näköjään onnistunut. Paitsi jotkut ohjelmat kyllä toimivat näinkin, tosin ilman aiempia rekistereitä.
  Vai ymmärsinkö jotain väärin? Tarkoitatko asentamisella jotain muuta kuin koko ohjelman asentamista uudestaan jostain levykkeeltä/nettilatauksesta? Ja miten nyt C:\ -levylle asennettu ohjelma löytää ne rekisteritiedot E:\ -levyltä, josta en itsekään löydä mitään.

  Valitettavasti ei löydy C:\ ... Users -kansiosta, ei myöskään E:\ ... Users -kansiosta, eikä Käyttäjät, K"ytt"j"t tai Käyttäjät -nimisistä kansioista. Nythän uuden koneen SSD-levy on Windows (C: ), jossa tällaista sisältöä ei vielä pitäisikään olla, lisäksi löytyy System (D: ), joka lienee edellisen osa, virtuaalilevy, sitten on Windows (E: ), joka on vanhan koneen kovalevy, sisältöä vajaat 100Gt, josta löytyy murto-osa, sekä vielä Uusi asema (F: ), joka lienee edellisen osa, virtuaalilevy, joka näyttää olevan täysin tyhjä. (Jouduin lisäämään ylimääräisen välilyönnin, kun tämä sivusto tulkitsee muuten :+) hymynaamaksi. :))

  Kiitos tähänastisille vastaajille, mutta epäselviä kohtia on vielä.
   
 7. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  7,912
  Kiitokset:
  996
  Pisteet:
  193
  Minun moka oli kirjoittaa, että vanhat tiedostot löytyvät polusta C:\Käyttäjät\, sillä C: on tietysti uuden järjestelmälevyn tunnus. Mutta mitä tarkoitat kirjoittamalla
  Mitä nuo välipisteet tarkoittavat?
  Koska vanha levy on nyt E: -asema, pitäisi vanhat tiedostot siis löytyä polusta E:\Käyttäjät\[Käyttäjänimi]\Tiedostot.

  Polussa C:\Käyttäjät\[Käyttäjänimi]\Tiedostot\ pitäisi vastaavasti löytyä uuden Windowsin järjestelmäkansiot, vaikka ne tietysti aluksi ovat tyhjiä. Tarkoitatko, ettei tuollaisia "Käyttäjät\[Käyttäjänimi]\Tiedostot" -kansioita löytynyt ollenkaan, vai olivatko ne tyhjiä?

  Minulla on yhä vain Windows 7, joten en pysty tarkistamaan, mutta käsittääkseni Windows 10:ssä pitäisi olla oletuksena sama tiedostorakenne. Se sen sijaan ei yllättäisi, että kansiot löytyvät, mutta Windows estää aluksi niiden avaamisen "Käyttö estetty" -ilmoituksella. Siihen taas on oma korjauksensa.
   
 8. turboapc

  turboapc Member

  Liittynyt:
  15.02.2006
  Viestejä:
  78
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16

  tilanne seuraava: Vanhasta pöytäkoneesta aikoinani pelastama kiintolevy jossa kuvia ym nyt kiinni telakalla ja usb johdolla läppärissä.
  tiedostot selvästi löytyvät levyltä kun siellä on noin 400 megaa tavaraa mutta resurssien hallinta ei näytä mitään "kertoo että käyttäjä kansio olisi tyhjä" komentokehote antaa tuon "käyttö estetty" ilmoituksen

  Miten tästä eteenpäin?
  Salasana ehkä voisi olla vielä mielenpäällä jos se auttaa
   
 9. turboapc

  turboapc Member

  Liittynyt:
  15.02.2006
  Viestejä:
  78
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Moi!
  Homma ratkesi :)
  oli liian helppo. kovalevun kuvakkeen päällä hiiren oikeaa ja valikosta anna käyttöoikeudet tsp ja tästä vain jakoi itselle käyttöoikeudet..
   
 10. tarantella

  tarantella Senior member

  Liittynyt:
  20.10.2012
  Viestejä:
  5,021
  Kiitokset:
  1,015
  Pisteet:
  223
  No hyvä, kun sait ratkottua.
  Ihan vastaisuuden varalle neuvo. Kaikki tärkeä data tulee ottaa talteen etukäteen ja ohjelmat tulee ladata valmistajalta (jos ei ole asennuslevyä) ja asentaa uudelleen, ettei tule yllätyksiä niiden toiminnassa.
  Kaikken aktivoitavien ohjelmien aktivointitunnukset kirjataan huolella talteen juuri uudelleen asennuksen takia.
   

Jaa tämä sivu