1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma Kovalevy raksutaa

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi touran 20.09.2018.

  1. FiveBridges

    FiveBridges Senior member

    Liittynyt:
    12.12.2014
    Viestejä:
    2,539
    Kiitokset:
    507
    Pisteet:
    123
    Hatusta vedettynä veikkaisin,että olis vanhempi HP masiina.
    mATX emolla varustettuna.
     
  2.  
  3. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    9,719
    Kiitokset:
    1,187
    Pisteet:
    223
    Mulla on vähän samanlainen käry nokassa että juurikin tuontyyppinen masiina on kyseessä. :)
     
  4. FiveBridges

    FiveBridges Senior member

    Liittynyt:
    12.12.2014
    Viestejä:
    2,539
    Kiitokset:
    507
    Pisteet:
    123
    Voishan ketjun aloittaja @touran hieman valaista,meitä tiedonjanoisia foorumilaisia.
    Millainen masiina on kyseessä ja mitä vuosikertaa.:D:)
     
  5. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,343
    Kiitokset:
    908
    Pisteet:
    123
    Asia on varmaan näin, eiköhön kysyjä siihen vielä vastaa.
    Vaikka vainu olisi hyvä, niin fakta on vasta oikeaa tietoa, jonka perusteella menee varmasti maaliin, ja voi tehdä hankinnan.
     
  6. touran

    touran Regular member

    Liittynyt:
    14.01.2004
    Viestejä:
    101
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    28
    Terve,
    Kiitos kaikille.
    Pöytäkone käytössä. Uuden kovon ostoon sitten. Pientä jelppiä tarteis. Miten siirrän nykyisen kovon tiedot uuteen SSD kovoon simppelisti
     
  7. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,343
    Kiitokset:
    908
    Pisteet:
    123
    Koneesi pitäisi saada uusi ja vanha levy kiinni samanaikaisesti.
    Tee ensin uuteen levyyn käyttöjärjestelmän asennus, täältä voit ladata käyttöjärjestelmän DVD:lle tai USB:lle. Poista vanhan levyn johdot asennuksen ajaksi, jottei tule sekoiluja.
    Asennuksessa ohita tuotetunnuksen kysely ja vastaa "Minulla ei ole tuotelisenssiä".

    Asennuksen jälkeen voit laittaa vanha levyn uuden rinnalle, jotta voit kopioida siitä sinulle tärkeän datan.

    edit: unohtui laittaa linkki, josta käyttiksen voi ladata: https://www.microsoft.com/fi-fi/software-download/windows10
    linkin kohdasta "Lataa työkalu nyt". Tarvitset tyhjän DVD-levyn tai =>8Gt USB-tikku.

    edit: ehdotus vielä edullisesta 500Gt:n SSD-levystä. https://www.verkkokauppa.com/fi/product/7872/jvbss/Samsung-860-EVO-SSD-500-Gt-2-5-SATA3-SSD-kovalevy
    Pienempiä saa kyllä edullisemmin: https://www.jimms.fi/fi/Product/Lis...evyt-ssd-levyt--ssd-levyt-2-5--120-299gb?ob=4
     
    Viimeksi muokattu: 23.09.2018
  8. Nice2BHi

    Nice2BHi Member

    Liittynyt:
    25.05.2007
    Viestejä:
    21
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    13
    Speccy näyttää myös levyn kunnon.
     

    Liitetyt tiedostot:

  9. touran

    touran Regular member

    Liittynyt:
    14.01.2004
    Viestejä:
    101
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    28
    Tervehdys kaikille ja hyvää uuttavuotta.
    Pitkäaika on kulunut, kun viimeksi olin täällä. On ollut kaikenlaista ja tämä pöytäkone on ollut ns huililla. No nyt olen taas yrittämässä sitä kovalevyn vaihtoa. Ostin uuden ssd kovalevyn ja asensin sen koneeseen. Koneessa on kaksi sata virtaliitintä ja yksi dataliitin jossa toinen kiinni(slave?). Kopioin sen käyttiksen dvd levylle ja tein asennuksen niin kuin Tarantella neuvoit. Kone ei käynistynyt. Katsoin biosista, että käynistys on cd asemalta, mutta se ei silti käynistynyt. Ilmoitti vaan että asenna media levy sisään ja paina jotakin nappulaa.
    Tutkin tota Macriumia ja huomasin että kovalevyn voi myös kloonata. Ei ku kokeilemaan. Macrium putsas levyn ja kloonas asemat levylle. tämän jälkeen vaihdoin vanhan kovalevyn pistokkeet uuteen kovalevyyn ja käynistin koneen. kone käynisty,mutta ei windows 10. Käynistyksen jälkeen näytössä näykyi vain kursori joka sykki. Eli, tarteis neuvoa taas kerran. Kiitos. Pöytäkone on kloonikone ehkä 7-8 vuotta vanha.
     
  10. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,343
    Kiitokset:
    908
    Pisteet:
    123
    Teikö varmasti puhtaan asennuksen?

    Varmista, että biossin "Boot Order" levynä on ekana tuo uusi levy.
    Tuo kloonaaminen tuo kaiken vanhan roskan mukaan uudelle levylle, siksi ehdotin tuota asennusmediasta asentamista puhtaana asennuksena.

    Jos uusi levy on samassa datapistokkeessa, missä käyttöjärjestelmälevy oli, on syytä epäillä, ettei kloonaaminen ihan onnistunut

    edit: sata liittimissä ei ole slave-levyjä, vaan käynnistysjärjestys määritellään biossista.
    Koneessa ei ole ylimääräisiä satajohtoja, vaan uuden levyn mukana tulisi se hankkia jos ei ole ennestään. Et siis onnistunut asentamaan ohjeeni mukaan? Teitkö asennusmedian Microsoftin sivulla ehdotetun mukaan DVD:lle, vai kopiotko asennus iso-tiedoston suoraan levylle.
     
    Viimeksi muokattu: 02.01.2019
  11. touran

    touran Regular member

    Liittynyt:
    14.01.2004
    Viestejä:
    101
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    28
    Tervehdys,
    No niin, olen alustanut nyt sen uuden kovalevyn. Seuraavaksi jos nyt ymmärsin oikein niin.
    1. uuteen kovalevyyn liittimet kiinni ja vanhasta pois
    2. biosista bootaus ensiksi uuteen kovalevyyn.
    3. asennusmedia dvd kelkkaan ja tästä se pitäisi lähteä käyntiin automaatisesti

    onko järjesty oikein, liitteenä dvd sisältö.
     

    Liitetyt tiedostot:

  12. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,343
    Kiitokset:
    908
    Pisteet:
    123
    Biossin boottausjärjestys voi olla 1. DVD ja 2. käyttöjärjestelmälevy (johon asennetaan), asennuslevyke sisään ja koneen uudelleen käynnitys. Kone pyytää painamaan jotain nappia jos haluaa käynnistää DVD:ltä, kun asemasta löytyy käynnistyvä levy.
    Kone käynnistyy asennuksessa uudelleen. Eka uudelleen käynnistyksen jälkeen, älä paina nappia, koska se käynnistäisi asennuksen alusta. Näin käynnistys siirtyy kovalevylle.

    ÄLÄ TEE TÄTÄ ENNEN, kun olet vastannut, mille levylle asennat, koska noin monta levyä tai asemakirjainta!

    Sinulla noita asemia levyllä on useita, poista "Mukautettu" asennusvaihtoehdolla ainkin C ja D osiot.
    Mitä tuo Sysytem F: ja OS G: sisältää? Käyttöjärjestelmä voi sekoilla useille levyille jos niissä on jotain vanhan käyttöjärjestelmän osia.


    Laittamasi kuva ei kerro käynnistysjärjestyksestä mitään, sen näkee ainoastaan biosssista.

    Kysy jos et ymmärtänyt jotain kohtaa.
     
    Viimeksi muokattu: 03.01.2019
  13. touran

    touran Regular member

    Liittynyt:
    14.01.2004
    Viestejä:
    101
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    28
    Moi,
    D asema on HP_Recovery. siinä on tämä ProgramData\Microsoft\Diagnosis\ETLLogs\AutoLogger ja yksi rep ja dat tiedosto
    F on pelkästään SYSTEM tiedosto 1 kt tämä tuli varmaan siitä kloonauksesta
    G on uusi kovalevy (alustettu)
    Liite tiedostossa boot kuva
     

    Liitetyt tiedostot:

  14. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,343
    Kiitokset:
    908
    Pisteet:
    123
    Kannattaa vaihtaa uudelle levylle tuo nykyisen levyn datapistoke ja jättää vanha levy asennuksen ajaksi irti.
    Uutta levyä ei olisi tarvinnut alustaa, koska se suoritetaan automaattisesti asennuksessa.

    Suorita asennus "Mukautettu" muodossa ja poista varmuudeksi uuden levyn osio. Asennus hoitaa osioinnin ja alustukset automaattisesti. osion poiston jälkeen klikkaa "Seuraava".

    Asennuksen jälkeen myöhemmin voit laittaa vanhan levyn kiinni ja poistaa siitä noita turhia osioita ja laajentaa osio yhtenäiseksi.

    Tuoteavainta ei uudelleen asennuksessa pidä antaa, vaan ohittaa kohta jossa kysytään sitä "Minulla ei ole tuoteavainta"
     
  15. touran

    touran Regular member

    Liittynyt:
    14.01.2004
    Viestejä:
    101
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    28
    Kiitokset, Teen tämän huomenna. kerron sitten kuinka kävi.
     
  16. touran

    touran Regular member

    Liittynyt:
    14.01.2004
    Viestejä:
    101
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    28
    Tervehdys,
    Win 10 pro on nyt asennettu. Aktivointi ei onnistu, koska tuotetunnus on käytetty toisessa laitteessa. Miten saan tuotetunnuksen käyttöön ja aktivoitua tämän. Koneessa on aikoinaan ollut win 7 ja se on päivitetty ilmaiseksi win 10.
     
  17. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,343
    Kiitokset:
    908
    Pisteet:
    123
    Ethän antanut tuotelisenssiä asennettaessa?
    Tiedätkö, että tuotelisenssi on käytetty toisessa koneessa?
    Mitä "Asetukset" -> Päivittäminen ja suojaus -> Aktivointi näyttää?
     
  18. touran

    touran Regular member

    Liittynyt:
    14.01.2004
    Viestejä:
    101
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    28
    Hei,
    En antanut tuotelisenssiä asennettaessa. Aktivointi näyttää seuraavaa.
     

    Liitetyt tiedostot:

  19. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,343
    Kiitokset:
    908
    Pisteet:
    123
    Mitä vianmääritys kertoi?
     
  20. touran

    touran Regular member

    Liittynyt:
    14.01.2004
    Viestejä:
    101
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    28
    Moi, No niin, mun moka. Asensin Pro:n kun koneessa oli home. Menikö tämä asennus uusiksi,:(
     
  21. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,343
    Kiitokset:
    908
    Pisteet:
    123
    Pane uusiksi, ei ole onneksi suuri juttu. Poista taas sitten kaikki osiot alta pois asennuksessa.
     
    touran kiitti tästä.

Jaa tämä sivu