1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kovalevy putosi, liitännät ei toimi kunnolla?

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Julkke 11.11.2014.

 1. Julkke

  Julkke Member

  Liittynyt:
  06.07.2013
  Viestejä:
  35
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Hei. Elikkä, tuossa yksi päivä kun väsäsin konetta, niin omaa huolimattomuuttani pudotin tietokoneen kotelon päällä olevan ulkoisen kovalevyn ( Seagate Expansion 2 TB, kuva ) lattialle, en siinä kohtaa huomannut mitään. Kun pistin koneen päälle, ei tietokone löytänyt kovalevyä. Heti muistu mieleen, että perkule, pudotin sen maahan. Siinä vähän kattelin ja kokeilin eri USB- portteja yms. ja rupesi jo toivo hiipumaan. Virtajohto joka menee pistorasiaan toimi normaalisti, mutta kun hieman koskin USB piuhaan, joka on tosiaan vähän erikoisempi ( kuva ) niin lähti tuo kovalevy hyrräämään, ja siihen syttyi se valo. Tässä kohtaa ajattelin, että huh, selvisin säikähdyksellä, pitää vaan pistää johdon pää kovalevyssä tiettyyn asentoon ja toimii. Eihän se näin mennyt, nimittäin kovalevy hyrrää pelkästään ja on päällä, mutta kone ei löydä sitä. Ei mitään ilmoitusta.

  Vähän taustaa tähän, kovalevy sisältää tärkeitä (lähinnä tunnearvoltaan) materiaalia, koko 2 TB:n edestä, sekä tekstitiedostoina, videoina että kuvina. Eli erittäin tärkeää saada kaikki pois toiselle kovalevylle, tähän en luota enään vaikka saisi toimimaan jollakin konstilla. Löytyy kyllä toinen 1 TB:n kovalevy varmuuskopio näistä, mutta siinä on vain osa.

  Mietin, että koska tuo on tuommoinen johto, onko se niin, että toinen noista tuossa siirtää ja toinen laittaa virtaa? Nimittäin jos toinen kovalevyn sisässä olevista liittimistä ottaisi sitä virtaa, toinen taas ei saa sitä dataa siirrettyä. Niinkuin näkyy, niin toinen on Micro-B liitin. Kokeilin micro B USB liitintä koneeseen, ja sama juttu, hyrrää ja valo päälle mutta ei tapahdu koneessa mitään, eli oliskohan tämä se joka antaa virtaa?

  En ole ehtinyt vielä testata toiseen koneeseen, mutta olisko mahdollista, että tuon huonon liitännän takia kun kovalevy mennyt pois ja päälle kokoajan, niin tietokone ei jaksa tunnistaa sitä tms? Uusi laite ja löytäisi?(kokeilen tätä kyllä pian)

  Entä näistä ulkoisista kovalevyistä, pystyykö liitännän vaihtaa, tai nuo liikkeet pystyykö varmuuskopioimaan (jos mikään muu ei auta)?

  Arvostan kaikkea apua, ja annan tarvittaessa kuvia/lisätietoja.
   
 2.  
 3. Kuunmies

  Kuunmies Senior member

  Liittynyt:
  05.03.2010
  Viestejä:
  4,007
  Kiitokset:
  638
  Pisteet:
  123
  Sen levyn voi purkaa sieltä kotelosta ulos ja liittää tietokoneen sisälle tavallisen kiintolevyn tapaan.
   
 4. Whatta Heck

  Whatta Heck Senior member

  Liittynyt:
  16.09.2011
  Viestejä:
  8,633
  Kiitokset:
  980
  Pisteet:
  173
  Juurikin näin mitä tuossa edellä Kuu-ukko mainitsi. Itsellänikin on pikkuisena varastolevynä 500gb:n 2,5" kovo jolle kävi vastaavasti, sisäisesti toimii ok.

  Kannattaa tosiaan purkaa se kotelostaan ja kokeilla normaalisti liitettynä koneesesi. Ei ole mikään ihme operaatio. Jos löytyy sata-piuha ja virtalahteeltä liitin niin koneen käynnistyessä pitäisi tunnistautua uusi laite.

  Jos noita koneesi tietoja laittaisit ilmi... :rolleyes:
   
 5. Julkke

  Julkke Member

  Liittynyt:
  06.07.2013
  Viestejä:
  35
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Juu, samana iltana kun postasin, niin tajusin tutkia youtubesta purkausohjeet ja se olikin tosi näppärästi valmis, koneeseen ylimääräisellä sata piuhalla ja virtalähteeseen, ja toimii kuin uusi.

  Tosiaa kun avasi, niin se kortti joka muuntaa sata ja virta paikat usb ja verkkovirta paikoiksi oli vähän entinen. Heti kun sen sai auki, tämä usb paikka mikä temppuili, yksinkertaisesti vain irtosi paikoiltaan. Oli varmaan vaan yhellä pinnillä kiinni. Nooh, kun alta paljastii normi kovo, niin kaikki on selvitetty.

  Kiitos kuitenkin, jos en olisi tehnyt aijemmin, niin nuo neuvot olisi pelastanut!
   
 6. Kuunmies

  Kuunmies Senior member

  Liittynyt:
  05.03.2010
  Viestejä:
  4,007
  Kiitokset:
  638
  Pisteet:
  123
  Hyvä kun tuli kuntoon. Itsellä yks siirrettävä 2,5" levy, jossa alkaa temppuilla tuo usb-liitäntä. Tota ei ole pudoteltu eikä mitään, mut kyllä ne kuluu käytössä kummasti.
   

Jaa tämä sivu