1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kovalevy acer aspire 5552:een

Viestiketju Kannettavat tietokoneet -osiossa. Ketjun avasi Meetu 02.06.2011.

 1. Meetu

  Meetu Member

  Liittynyt:
  02.06.2011
  Viestejä:
  2
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Eli ajattelin ostaa isomman ja ehkä myös nopeamman kovalevyn läppäriini (acer aspire 5552)

  Kuinka ison levyn tuohon saisi, mitä suosittelisitte ja miten saisin helpoiten siirrettyä käyttöjärjestelmän ja muut tarpeelliset uudelle levylle? Ulkoistakovalevya ja pöytäkonetta voi käyttää apuna...
   
 2.  
 3. Ashtamnir

  Ashtamnir Member

  Liittynyt:
  27.05.2011
  Viestejä:
  13
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Hei, En ole varma mitä BIOS:ia Acer käyttää koneissaan, mutta jos kone on ostettu 2005+ jälkeen, veikkaisin että läppärin pitäisi tukea ihan mitä vaan kovalevyä, ei pitäisi olla enää rajoituksia koolle. Ja jos jostain syystä on, niin BIOS päivitykset yleensä korjaa moiset ongelmat.

  Käyttöjärjestelmän saisit siirettyä esim Ghost:lla. Eli teet imagen vanhasta ja purat sen uudelle kovalevylle. Periaatteessa pitäisi sitten olla ihan toimiva kokoonpano, samalla kun purkaa saa määriteltyä osioiden koot samalla, eli saa samantien uuden tilan käyttöön esim D osiolle tai voi jälkeenpäin luoda E osion.

  Mutta jos löytyy läppäriisi palautuslevyt niin suosittelisin että vetää ihan tuoreen asennuksen uudelle kovalevylle, niin ei oo wanhat roskat hidastamassa meininkiä :) Tässä tapauksessa voit kytkeä vanhan kiintolevyn USB<>SATA adapterilla läppäriisi ja silloin se toimisi kuin tavallinen USB muistitikku ja saisit datasi talteen, muista vaan ottaa bookmarkit yms data talteen.
   
 4. Meetu

  Meetu Member

  Liittynyt:
  02.06.2011
  Viestejä:
  2
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Kone on ostettu viime tammikuun lopulla eli kaippa se sitten tukee, tälläisen levyn ajattelin siihen pistää.

  Palautuslevyjä en tehnyt, mutta voisin tehdä ne nyttenkin. Sitten kaikki muut tärkeät (kuvat, videot, musiikki jne) talteen ulkoisellelevylle ja sitten vaihdon jälkeen sieltä takaisin.

  Vielä pitäisi selvittää miten kovalevyn saa koneesta irti ja uuden tilalle, ei vaikuttaisi ainakaan tästä koneesta lähtevän kovin helposti, mutta kaippa se tästä...

  Ja kiitos avusta :)
   

Jaa tämä sivu