1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Koukuttavimmat elokuvat

Viestiketju Keskustelua elokuvista -osiossa. Ketjun avasi surri 27.10.2012.

 1. surri

  surri Member

  Liittynyt:
  27.10.2012
  Viestejä:
  1
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  En pikaisen googlettamisen jälkeen löytänyt vielä moista keskustelupalstaa, joten päätinpä aloittaa uuden! Eli nyt ois siis hakusessa ne kaikista koukuttavimmilla juonilla varustetut elokuvat. Kertokaas omat suosikkinne :)
   
 2.  
 3. _kooma_

  _kooma_ Active member

  Liittynyt:
  28.06.2007
  Viestejä:
  2,051
  Kiitokset:
  29
  Pisteet:
  78
  Hmm, tarkoitatko koukuttavimmalla "omasta mielestä parasta" vaiko "parasta juonta"? Koukuttava juoni sinällään ei kerro aina muutoin elokuvasta, ja genre rajat tulevat varmasti paukkumaan :) Heitänpä muutaman filmin missä omasta mielestäni on loistava juoni, sekä tarinankerronta.

  Saw (siis ensimmäinen!)
  Lord Of War
  Terminator 2: Tuomion Päivä
  Lord Of The Rings trilogia, jos jätät yhdenkin filmin katsomatta, menee koko idea hukkaan.
  Braveheart
  Batman ja Batman Returns (Tim Burtonin ohjaamat)
  Kummisedät
  Omen (originaali vuodelta 1976)
  Man from earth (aivan törkeän hyvä elokuva, suosittelen kaikille!!)
  Alien 1-3
  Book of Eli
  Men in Black 1-2, naurussa pitelemistä
  E.T The Extra Terrestial
  The Thing
  Charlie And The Chocolate Factory
  Imaginarum Of Doctor Parnassus
  Pan's Labyrinth

  Siinä nyt pikasesti mieleen tulevia loistavia elokuvia, listaa voisi surutta jatkaa vaikka kuinka pitkään. Huonoja leffoja taas on aivan liikaa, ja siitä listasta tulisi lähes loputon... Elokuvat jotka listasin ovat siis omasta mielestäni loistavia sekä katsomisen arvoisia, ja joita voi katsoa kyllästymättä useammankin kerran. Useampaan kertaan tsekattavia filmejä ei liiaksi ole varsinkaan ilman totaalista kyllästymistä (uni refleksin ilmoille saapumista).
   
 4. JullePuh

  JullePuh Regular member

  Liittynyt:
  16.09.2003
  Viestejä:
  303
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  En kans ihan oo varma, että mitä tarkoitat koukuttavimmalla, mutta itselleni sellainen ilmeisesti on Once Upon a Time in America, sillä oon yllättänyt itsenikin pari kertaa katsomalla tuon lähes neljä tuntisen elokuvan yhdellä istumalla ja en oo edes ajankulua huomannut.

  Sitten täytyy vähän ihmetellä tossa edellisessä vastauksessa ollutta Lord Of The Rings trilogiaa. En tarkoita sitä, että onko elokuva, hyvä vai huono, Enkä sitäkään, että onko juoni koukuttava, vaan sitä, että miten ihmeessä maailmassa voi olla vielä sellainen ihminen, joka ei muka etukäteen tiedä hyvinkin tarkkaan sen juonta, eli elokuvan ideaa. (Olikohan niitä montaa edes elokuvien ilmestymisen aikoihin).

  Kyseessä on meinaan yksi 1900-luvun loppupuolen myydyimmistä kirjoista ja itse en ainakaan elokuvan ilmestyessä tiennyt montaakaan ihmistä, joka sitä ei olisi lukenut tai jotenkin muuten juonen kuullut. Esimerkiksi itselleni se oli jo silloin sellainen elokuva, jonka katsomisen saattoi aloittaa kohdasta kuin kohdasta ja heti oli kärryillä, että missä mennään.
  Kyseinen trilogia ei muutenkaan Itselleni ollut ainakaan niitä "koukuttavimpia" elokuvaelämyksiä johtuen ehkä nimenomaan sen liiasta tuttuudesta. Kirjan kyllä luin nuorena poikana melkein yhdeltä istumalta ja jopa pidinkin siitä ja pidän tavallaan vieläkin. Eivätkä ne elokuvatkaan mitään huonoja ole, mutta vaikea niitä on koukuttavaksikaan sanoa.
   
 5. _kooma_

  _kooma_ Active member

  Liittynyt:
  28.06.2007
  Viestejä:
  2,051
  Kiitokset:
  29
  Pisteet:
  78
  Minusta aiheessa sitten ei taas ole mitään ihmettelemistä, itse en meinaan tiedä kuin kaksi heppua kaveri piiristäni joka olisi lukenut tuon opuksen, lähes kaikki kuitenkin on katsonut elokuvat. Varmaan johtuu siitä että kaikki eivät joko jaksa tai sitten viitsi lukea yli 500 sivun opuksia :) Sama juttu periaatteessa elokuva nimeltä, Linnunradan käsikirja liftareille, kirja on mainio, mutta niin on mielestäni filmatisointikin ihan onnistunut.
  Useissa tapauksissa kirja on huomattavasti parempi tarinaltaan sekä kerronnaltaan kuin siitä tehty filmatisointi.
  Esimerkiksi itselleni kävi Sormusten herrasta kanssa siten että aluksi pidin koko aihetta joidenkin über nörttien larppaus oppaana (toisin sanoen en tiennyt aiheesta oikeastaan mitään muuta kuin että on juu hirveen suosittu jne), kun sitten olin katsonut ensimmäisen osan tuosta trilogiasta, joutui käsitykseni koko aiheesta sen verran koetukselle että sittemmin elokuvien katsomisen jälkeen luin myös itse kirjan.
  Samassa innostuin lukemaan myös Narnian Tarinat, jota en edes ollut tullut koskaan ajatelleeksi tekeväni.
  Eli joskus hyvä elokuva saattaa avata silmiä ja myös mieltä siten että tutustuu aiheeseen vieläkin pintaa syvemmältä.
   

Jaa tämä sivu