1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma Kotiverkon reititin kadottaa kaapelimodeemin kautta tulevan Internet-yhteyden

Viestiketju WLAN ja lähiverkot -osiossa. Ketjun avasi Penter 19.01.2023.

  1. Penter

    Penter Newbie

    Liittynyt:
    19.01.2023
    Viestejä:
    9
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Kaapelimodeemin luoma wifi-verkko alkoi käydä epävakaaksi eli katkeili. Vaati aina modeemin boottauksen. Selvittelin, kyselin ja kokeilin ratkaisuja, mutta ei tulosta. Hankin erillisen reitittimen, kytkin sen kaapelilla modeemiin, siltasin modeemin ja otin modeemin wifin pois päältä. Netti tulee siis suoraan sillatun modeemin läpi reitittimeen. Reititin tekee hyvän wifin ja siihen olisin tyytväinen. Mutta nyt reititin välillä kadottaa modeemin kautta tulevan nettiyhteyden. Yhteys palautuu kun reitittimen hallinnasta komennan ottamaan yhteyden. Mikä voi olla syynä yhteyden katkeiluun?
     
  2.  
  3. vps358

    vps358 Active member

    Liittynyt:
    14.11.2009
    Viestejä:
    4,348
    Kiitokset:
    199
    Pisteet:
    93
    Vikailmoa operaattorille vaan, kyllä siinä motukassa tai yhteydessä on vikaa, vikaa, vikaa.

    T: Vesku
     
  4. Penter

    Penter Newbie

    Liittynyt:
    19.01.2023
    Viestejä:
    9
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Tuskimpa ne tunnustaa. Alun perin sen kaapelimodeemin tekemää wifiä DNA:n kanssa ihmeteltiin moneen kertaan tuloksetta. Totesivat että sorry, takuu on ummessa ja sulla on ehkä maanantaikappale. Silloin en todennut Internetin pätkimistä kun piuhalla aina toimi silloinkin kun wifi pätki. Ne luultavasti sanoo että osta uusi kaapelimodeemi - no hinta 200 egeä...
     
  5. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    8,854
    Kiitokset:
    1,168
    Pisteet:
    243
    Oletko koittanut tehdä yhteyden katkettua Windowsin vianmääritystä WLAN-yhteydelle? Siitä voisi saada vinkkiä, missä ongelma syntyy. Esimerkiksi sen, jääkö läppäri vai reititin ilman IP-osoitetta, jos katkoksen syynä on, ettei IP-osoitteen laina-aika jatku automaattisesti.
     
  6. Penter

    Penter Newbie

    Liittynyt:
    19.01.2023
    Viestejä:
    9
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Windowsin vianmääritys ei onnistu kun mulla on MacBook. Onko siinä vastaavia kaluja? Reitittimen IP-osoitehan lienee staattinen, verkon päätelaitteiden IP uusitaan kerran päivässä ja kun vika ilmenee useammin niin ei liene siitä kiinni.
     
  7. Penter

    Penter Newbie

    Liittynyt:
    19.01.2023
    Viestejä:
    9
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Äskenkun netti oli taas poikki niin soitin DNA:n tukee ja pyysin tarkistamaan miltä modeemi näyttää heille päin. Ihan kunnossa näytti olevan. Mutta kun reitittimeen asti ei tule niin eikö vika olie jotenkin modeemin ja reitittimen välissä? Ja tosiaan aina kun reitittimen hallinnassa - vaikka siinäkin näyttää että WAN on kunnossa - komennan 'yhdistä uudelleen' niin johan taas pelittää.
     
  8. vps358

    vps358 Active member

    Liittynyt:
    14.11.2009
    Viestejä:
    4,348
    Kiitokset:
    199
    Pisteet:
    93
    Vaihda verkkokaapelia, josset sitä vielä ole tehnyt.
    Vika voi olla myös jommassa kummassa portissa.

    T: Vesku
     
  9. Penter

    Penter Newbie

    Liittynyt:
    19.01.2023
    Viestejä:
    9
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Nuo oli harkinnassa. Mutta kummalta tuntuu että yhteys palautuu aina kun yhdistän uudelleen reitittimestä. Miten se taklaa fyysisen kaapeli- tai porttivian?
     
  10. vps358

    vps358 Active member

    Liittynyt:
    14.11.2009
    Viestejä:
    4,348
    Kiitokset:
    199
    Pisteet:
    93
    Ja reititin oli?
    Sitä et ole vielä kertonut.
    Onko firmis päivitetty?

    T: Vesku
     
  11. Penter

    Penter Newbie

    Liittynyt:
    19.01.2023
    Viestejä:
    9
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Huawei AX wifi WS7001, päivitykset automaattisesti
     
  12. vps358

    vps358 Active member

    Liittynyt:
    14.11.2009
    Viestejä:
    4,348
    Kiitokset:
    199
    Pisteet:
    93
    Oletko koettanut muita portteja, kun vaikuttaa että tuo automatiikka lienee se mikä kusee.

    T: Vesku
     
  13. Penter

    Penter Newbie

    Liittynyt:
    19.01.2023
    Viestejä:
    9
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Otin automatiikan pois päältä, käyttää kiinteästi samaa porttia. Ei auta.
     
  14. Penter

    Penter Newbie

    Liittynyt:
    19.01.2023
    Viestejä:
    9
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Käyn tänään hankkimassa uuden kaapelin, katsotaan mitä seuraa
     
  15. lettas

    lettas Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    03.03.2003
    Viestejä:
    4,388
    Kiitokset:
    211
    Pisteet:
    93
    Kokeile tiputtaa modeemin ja reitittimen välistä yhteyttä 100/100-nopeudelle, jos kaapelin vaihto ei auta.
     
  16. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    6,259
    Kiitokset:
    1,138
    Pisteet:
    223
    Jos se modeemi on huonossa hapessa tai muuten vain ei niin hyvä. Oon itse huomannut, että operaattorien tarjoamat ei vain ole olleet hyviä. Epävakaudet loppui siihen, kun ostin itse uuden. Näin ei tietenkään kaikilla ole, mutta omakohtaisena kokemuksena.
     
  17. Penter

    Penter Newbie

    Liittynyt:
    19.01.2023
    Viestejä:
    9
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1

Jaa tämä sivu