1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kotiteatterin tykki

Viestiketju Televisiot -osiossa. Ketjun avasi SolidMan 11.11.2009.

 1. SolidMan

  SolidMan Member

  Liittynyt:
  16.01.2007
  Viestejä:
  13
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Takoituksena olisi ostaa videotykki olohuoneeseen, katseluetäisyys n.3-4m ja seinää olisi vapaana 220cm leveydeltä ja 245cm korkeudelta. Kotiteatteri ja dvd-soitin on vielä hakusessa, joten nyt on mahdollisuus heittää hyviä ideoita millainen kokonaisuus olisi sopiva. En osta kaikkea yhdellä kertaa vaan tarkoituksena on rakentaa kokonaisuus muusta kuin "paketti" vehkeistä. Kangas on pakko laitaa, seinän maalaaminen asiaan kuuluvalla maalilla ei onnistu. Tykin hinta ei saisi karata yli 1000€ jos budjetissa halutaan pysyä...

  1. Millainen tykki, valoteho, kontrastisuhde?

  2. Kankaan materiaali, matta vai kirkas?

  3. Onko mahdollisuutta langattomaan kuvan siirtoon, riittääkö tiedonsiirtonopeus?

  4. Dvd-soitin, miniläppäri, ps3 vai joku muu ohjelmalähde?

  5. Mitä muuta vielä, mitä puuttuu (muuta kuin miljoona rahaa)?
   
  Viimeksi muokattu: 11.11.2009
 2.  
 3. somebodyy

  somebodyy Regular member

  Liittynyt:
  15.07.2007
  Viestejä:
  1,063
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  46
  Taidanpas lyöttäytyä tähän keskusteluun mukaan. Vähän olen kallistunut tuohon videoprojektorin suuntaan juuri elokuvien katsominen kiikarissa ja suunnilleen samoilla linjoilla kanssasi olen.

  Yleensä siis tehdään eri ketju uudelle asialle mutta menkööt nyt, tuskin ketään haittaa jos asiaa puidaan tässä..

  Omassa käytössa katseluetäisyys tulee olemaan noin 4m ja valkokankaaksi olen ajatellut 120 tuumaista moottoroitua GrandView Fantasya: http://www.elektroni.fi/?product=11052
  Hintaa sille kertyy noin 450e ja jokseenkin sopivan kokoiseksi olen sen katsonut tilaan. Siitä seuraava - 150" - on jo liian suuri katseluetäisyyteen nähden, vaikka kokonsa puolesta hyvin tilaan sopisikin .

  Mikrobitin numerossa 6/09 oli jokseenkin hyvä "Tee se itse kotiteatteri" - osio, jossa kehuttiin Screenluxin Silver Grey 100" kiinteää valkokangasta. Silver Greyn gain on 1.5 joten se heijastaa valoa enemmän kuin normaalit kankaat - täten se sopii valoisiin tiloihin. Hintaa sille kertyy noin 760e, onko liian kallis käyttöösi? MBssä katseluetäisyys kyseiselle kankaalle oli 3.9m.

  1. Millainen tykki, valoteho, kontrastisuhde?
  Alle tonnilla ei vielä mitään hyvää teräväpiirto tykkiä varmaankaan osteta. Budjetista vielä senverran, että se ei taida riittää, jos ostat valkokankaankin.

  Yksi vaihtoehto;
  http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=22574

  Ainoana miinuksena - se on DLP - eli kuva tuotetaan pyörittämällä värikiekkoa, joka saattaa aiheuttaa päänsärkyä pienelle osalle ihmisistä. Ei tosin ole kokemusta - mutta jotta ei aivan yllätyksenä tule - niin mainitsin.

  Muutenhan noita löytyy melko laaja skaala, alle tonnin tosin ei mitään hyvää tykkiä taida saada - ainakaan teräväpiirtävää. Eri asia on sitten, haluaako sellaista. Oma näkökulma on, että jos kerran laittaa kunnon vehkeet niin kuvan (120") pitää myös näyttää hyvältä.

  2. Kankaan materiaali, matta vai kirkas?
  Mikäli oikean käsityksen olen saanut, kankaan ominaisuudet valitaan täysin käyttökohteen perusteella. Valoisaan tilaan on juurikin suositeltu tuota Silver Grayta sen hyvän Gain arvon vuoksi.

  3. Onko mahdollisuutta langattomaan kuvan siirtoon, riittääkö tiedonsiirtonopeus?
  Minkä vehkeiden välillä? Luulen että Wlan b/g riittää siirrettäessä normaalitarkkuista 480p kuvaa, mutta jos teräväpiirtoa haikailet niin sitten taitaa olla tarvetta Wlan-N lähetin/vastaanotin parille. Suosittelen kuitenkin johtoa, sillä kyllä se data liikkuu siinä nopeammin ja varmemmin.

  Oma laitteisto: Serveri -> Läppäri -> Videotykki :tulee toimimaan gigabit langallisella verkkoyhteydellä, katsoin sen kaikista varmimmaksi tavaksi siirtää materiaalia.

  4. Dvd-soitin, miniläppäri, ps3 vai joku muu ohjelmalähde?
  Useasti todettuna; käyttötarpeiden mukaan.

  Jos pelaat - PS3 (joka on todettu myös hyväksi Blu Ray soittimeksi > vaatii jo melkein teräväpiirto tykin).

  Ei DVD-soitinta (jos ennestään ei ole paljon DVD-levyjä), sen kuva tulee olemaan melko kuraa, jos harkitset teräväpiirto videotykin ostoa. Muutenkin DVDt toistuvat vaikka Blu-ray soittimella, jos sellainen tulee erikseen ostettua.

  Ei miniläppäriä. Niissä ei ole ulostuloja HDMInä ja vaikka olisikin, niiden tehot eivät yksinkertaisesti riitä jos suunnitellaan videon toistamista niillä. Kuvien katselu ehkä vielä menee, mutta en usko että haet sitä "ohjelmalähteellä" =D

  Tehokkaampi, "kunnon" tietokone sen sijaan - ehkä Blu ray asemalla ja TV -virittimellä > hoitaa koko ohjelmien tarjonnan :)

  Omassa käytössä on tietokone, jossa on Blu-ray asema ja langallinen yhteys serverille kuvia ja muuta matskua varten. Tietokoneelta saa kätevästi kuvan HDMI:llä tykille.

  Äänentoistoon kannattaa myös hieman panostaa. Yleensä järkevin johdotus on: Ohjelmalähde (vaikka tietokone) > Hdmi > vahvistin (kierrätys) > Hdmi > Videotykki.

  5. Mitä muuta vielä, mitä puuttuu (muuta kuin miljoona rahaa)?
  No toinen miljoona tietenkin! Mutta jos mahdollista, niin kannattaa hieman venyttää tuota budjettia. Laskeskelin tuossa itse että menee ainakin se 1800e koko projektiin, vaikka vain tykki ja valkokangas puuttuvat.

  No mutta, toivottavasti tästä jotain apua on. Minä ainakin tarvitsen rimanalentajaa - ainakin videotykkien osalta - se on kovin harmaata seutua vielä minulle.
   
 4. juuSOS

  juuSOS Regular member

  Liittynyt:
  27.09.2006
  Viestejä:
  751
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Nyt on pakko sanoa että somebodyyn kirjoitus on aivan valtaisan hyvää tekstiä, itsekkin kun olen videotykkiä hommaamassa.

  Yksi parhaimmista aD:n foorumilla näkemistäni viesteistä. Teksti ei kyllä yksinkertaisesti jättänyt mitään epäselväksi.

  Kiitos! :)
   
 5. dommy

  dommy Member

  Liittynyt:
  17.12.2003
  Viestejä:
  58
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Bumppaillaampas tätä viestiä vähä jos joku todella viisas osais antaa todella viisaita vastauksia :) Itsekkin olen tykkiä olohuoneeseen juuri suunnittelemassa.
   
 6. Trilogiar

  Trilogiar Regular member

  Liittynyt:
  08.08.2007
  Viestejä:
  793
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  No eikös Somebodyyn viesti ollut aika tyhejentävä? Lisäksi näitä ketjuja löytyy pilvin pimein lisää kun vähän selaa taakespäin.


  Lisäyksenä vielä tuohon aiempaan se, että Ps3:sta suosittelen henk.koht. Paras DVD skaalaus, mitä olen eläissäni nähnyt (prosessorin ansioita) ja itselläni toimii myös digivirittimenä (PlayTV, maksaa n. 50-70e riippuen mistä tilaa. Hakkaa monet huippu digiboxit, mutta laite melkeinpä rampautettu suomen oloihin, kun ei ole kaapeli verkkoon vaan antenniin ja ilman korttipaikkaa (jota en tosin edes tarvi)).

  Mutta siis tuommosta. Ps3:sta saa todella hyvän viihdekeskuksen pienellä vaivalla ja rahalla. Niin ja tuo PlayTV skaalaa kuvan 1080p tilaan, eikä kuva siltikään paljoa kärsi. jälleen kerran tehokkaan prosessori skaalauksen ansiosta. Lisäksi monet sanovat, että kuva PlayTV:llä on erityisen hyvää varsinkin tykillä.
   
  Viimeksi muokattu: 26.01.2010
 7. Iguanodon

  Iguanodon Guest


  Vinkkaisitko mistä tuota PlayTv:tä saa tuohon reilu 50e hintaan? Oletko miten tyytyväinen ollut, onko jumitellut, hukkailut tallennuksia, jättänyt tallentamatta, ylen tekstit toimii ym... mitä näitä tauteja yleensäkin noissa normi digibokseissa on?
  Tuossakin varmaan tallennettavat ohjelmat haetaan epg:stä mutta pitääkö PS3 olla päällä vai osaako herättää sen kun tallennus alkaa?

  Vielä varsinaiseen viestin kysymykseen. Mikäli tykkiä ei voi sijoittaa aivan kohtisuoraan kankaan keskelle niin kannattaa siinä tykin valinnassa kiinnittää huomiota linssin siirtoon ettei tule ikävä yllätys asennuksen jälkeen. Varsinkin jos kuvaa joudutaan siirtämään paljon sivusuunnassa niin vaihtoehdot karsiutuu aika hyvin. Samoin siihen miltä etäisyydeltä tykki voi minkäkin kokoisen kuvan heittää. Budjetissa kannattaa varautua myös n.50-200e tarvike kuluihin joita tulee kaapeleista, kaapelien kiinnikkeistä ja kouruista, kankaan kiinnikkeistä, liittimistä, tykin telineestä ym... sälästä.
   
 8. Trilogiar

  Trilogiar Regular member

  Liittynyt:
  08.08.2007
  Viestejä:
  793
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Pistin yksityisviestillä, toivottavasti tuli perille. Pahoittelen, että meni vähän Off Topic:iin tämä viesti.
   
  Viimeksi muokattu: 28.01.2010
 9. tubbana

  tubbana Active member

  Liittynyt:
  01.10.2004
  Viestejä:
  1,316
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
  -PlayTV:n tallennukset on DRM-suojattu ja niitä voi katsoa vain pleikkarilla
  -Voi tallentaa vain yhtä kanavaa kerrallaan
  -Ei conax mahdollisuutta
  -Kello jatkuvasti väärässä (ajastukset menee vituilleen)
  -Ei teksti-tv:tä
  -Kanavajärjestys väärä, eikä pysty järjestelemään uudelleen
  -Surkea EPG
  -kaatuilee (huomasi kun oli kokopäiväisessä käytössä, nyt on HTPC tilalla)

  Siinä nyt jotain negatiivista mutinaa. En kyllä suosittele kodin ainoaksi "digiboksiksi". Johonkin makuuhuoneeseen satunnaista käyttöä varten sopii
   
  Viimeksi muokattu: 28.01.2010
 10. Trilogiar

  Trilogiar Regular member

  Liittynyt:
  08.08.2007
  Viestejä:
  793
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Höpö höpö nyt vähän faktoja pöytään. En tiedä mitä olet laitteellesi tehnyt, mutta ei vastaa oikein omia kokemuksiani.

  - Nuahoitetut ohjelmat voi siirtää XMB valikkoon (kestää max. 5 sekuntia). Tämän jälkeen ne voidaan siirtää tikulle tai ulkoiselle kovalevylle ja katsoa vaikka PC:ltä jos mieli tekee. PlayTV:n käyttämää m2ts formaattia toistaa ainakin seuraavat ohjelmat kodekeilla: VLC, Media player classic ja monet muut. Tuo uutinen, että ohjelmat ovat suojattuja on jo yli vuoden vanha, jota Sony vatvoi ennen PlayTV:n julkaisemista.

  - Vaikka PlayTV:n oma kello on tunnin edellä se ei sekoita tallennuksia. PlayTV tallentaa 90% varmuudella ohjelman, jos sen asettaa max 4 päivän päähän. Ongelma miksi tallenukset eivät ole paikallaa, johtuu vain siitä, että laite ei virallisesti ole suomeen ja ohjelmien lähettämät koodit sekoittavat nauhoitus jonon.

  - EPG on yksi parhaista ja sulavimmista mitä olen käyttänyt. Helppo laittaa ohjelmat nauhoitukseen.

  - 3 kertaa on kaatunut. Tämän jlkeen vaihdoin suoraan Ps3:en etupaneeliin hubin sijasta. Nyt ei ole vuoteen kaatunut.

  - Kanavat voi merkata suosikeiksi ja ainoa "väärässä" kohdassa tällä hetkellä oleva on YLE:n teema. Muuten kanavat ovat täsmälleen samassa järjestyksessä, kuin televisoni digiboxsissakin.

  - Käyttöliittymä on suomeksi
  - Voidaan helposti päivittää
  - 120x kelaus ynnä muuta
  - YLE:n tekstit eivät kertaakaan ole takkuilleet

  Tekstitv, korttipaikka ja yhden kanava tallenuksen puutteet pitävät paikkansa. Tekstitv:tä kyllä en edes pidä puutteena ja korttipaikka ei ole välttämättömyys mielestäni. Mitä yhden kanavan tallenukseen tulee, niin Sony on ilmeisesti korjaamassa tilannetta päivityksellä. Muuten vain ihmettelen, että miten/mitä laitetta olet käyttänyt...

  Käytössä päivittäin ja ainoa digiboxi. En tule PlayTV:tä vaihtamaan mihinkään. Mutta tosiaan tuo tubbanan mainitsema kahden tallennuksen puute on ikävä homma. Toivottavasti tajuavat päivittää sen pian kuntoon.
   
 11. SolidMan

  SolidMan Member

  Liittynyt:
  16.01.2007
  Viestejä:
  13
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Nyt on hankittu Harman Kardon HKTS 11 kaiuttimet. Vielä pientä mietintää aiheuttaa viritinvahvistin, PS3 on hankinta listalla samoin tykki tulee myöhemmin (Epson EH - TW5000). Suomessa H/K:n paketti 669€, eBay:ssä kotiin kuljetettuna briteistä tasan 400€. Heittäkää ajatuksia virivahvistimesta, 7.1 vai 5.1?
   
 12. Trilogiar

  Trilogiar Regular member

  Liittynyt:
  08.08.2007
  Viestejä:
  793
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Hmmmm.... Pahan nakkasit. 7.1 tuella on potentiaa tulevaisuutta varten, mutta tällä hetkellä ei monikaan asia sitä tue esim. pelit ja elokuvat vähisissä määrin (Tosin GT5 pelissä taitaa olla tuki 7.1:lle). Herää kuitenkin kysymys, että ovatko vahvistimen muut ominaisuudet siinä vaiheessa vanhentuneita, kun 7.1 tuki on yleistynyt valta-asemaan ja 5.1 katoamassa. Tosin enpä usko näin räjähdysmäiseen kasvuun ääniteknologian saralla, että ominaisuudet äkkiä vanhenenisivat.

  5.1 etuja ovatkin sitten edullisempi hinta (Halvempi vahvistin, vähemmän kaiuttimia ja silti voi saavuttaa erinomaisen äänimaailman laadukkailla purkeilla).

  Jos rahaa löytyy kaiuttimiin yms. lisämateriaaliin, niin ehkäpä 7.1 vahvistimen. Tosin vertailu/kilpailuttaminen muiden valmistajien ominaisuuksien/tuotteiden kanssa tässä asiassa voisi olla hyväksi. Sillä haluaisin hintavalta 7.1 järjestelmäiseltä pitkää ikää ja laatua.

  Toisaalta laadukas 5.1 vahvistin olisi ehkä myös nannaa, sillä purkeista tulee jokaisesta oma ääni, eikä kahdesta samaa, kuten 7.1:ssä. Eli teoriassa nuo 2 kaiutinta olisivat "hyödyttömiä" tuossa 7.1 paketissa, kun harva media vielä 7.1 tukee kuten aiemmin mainitsin.
   
 13. salisali

  salisali Member

  Liittynyt:
  17.04.2009
  Viestejä:
  5
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Vinkkaisitko minullekin halvan PlayTV:n ostopaikan. Pystyykö ulkomailta ostettua konetta käyttämään Suomessa? Mistä saa uuden virtapiuhan, jos ostaa esim. Englannista?
   
 14. Trilogiar

  Trilogiar Regular member

  Liittynyt:
  08.08.2007
  Viestejä:
  793
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Kaikki nuo laitteet tulevat ulkomailta vaikka suomestakin ostaisit, koska sitä ei virallisesti suomen markkinoilla myydä. Laitteessa ei ole myöskään erillistä virtapiuhaa, vaan virta laitteeseen tule pleikkarista USB:n kautta, joka myös välittää datan.

  Suomesta noita ei kovin halvalla saa vieläkään vaikka näin luulin. Omani ostin n. reilu vuosi sitten ja hinta ei näytä laskeneen juuri ollenkaan, joten voi tuo satku kyäydä lompakolle kipeää. Mielestäni oli kuitenkin hintansa väärti.

  http://www.puolenkuunpelit.com/kauppa/product_info.php?products_id=28827

  http://www.elektroni.fi/?product=12317

  Ylhäällä taitaa melkeinpä olla ne ainoat tämän hetkiset suomen markkinoijat (laitteet siis tuotu ulkomailta). Amazonista tai Play.com:sta taitaa saada aika halvalla, jos ulkomailta rohkenee tilailla.
   

Jaa tämä sivu