1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

kotiteatterin kytkeminen

Viestiketju Muuta keskustelua kotiteatterista -osiossa. Ketjun avasi Pastori_kiiton 02.01.2015.

 1. Pastori_kiiton

  Pastori_kiiton Newbie

  Liittynyt:
  02.01.2015
  Viestejä:
  2
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  Alkujaan TV (Samsung UE40ES6535U) oli kytketty Pioneerin DVD - tallentimeen ( DVR - 540HX - S, ei HDMI - liitäntää) scart + sovitin ja TV:n RGB liitäntään. Antennijohto seinä - Pioneer - TV, eikä ongelmia ollut. TV pystyi katsomaan, ettei tarvinnut laittaa virtaa päälle boxiin.

  Onko parempi kytkeä boxi TV:eek:on kolmipäisellä johdolla komponentti liitännästä?

  Nyt ostin kaiuttimet ja Yamahan AV - vahvistimen (RX - V477). Liitäntöjä en ole muuttanut TV:n ja digitallentimen välillä, mutta HDMI - kaapeli on vahvistimen HDMI - out ja TV:n HDMI (ARC on) liittimessä.

  Ongelmia ja kuvan häviämistä on varsinkin DVD - levyä kuunnellessa ja välillä kuvakin hävisi. En ole ehtinyt kovin perehtyä vahvistimen h-----n monimutkaiseen ja laajaan käyttöohjeeseen. Liitäntöjä ja asetuksia piisaa kummassakin laitteessa.
  Pitkiä kolmipäisiä komponenttivideokaapeleita ei ollut kaupassa. Ovat kuulemma vanhentuneita. Pitäiskö vetää jotkut piuhat digiboxista suoraan? Koaksiaalidigitaalinen audioliitäntä näkyy olevan. melkein, kuin RCA. Sellainen löytyisi. En ole varma, mihin kohtaan vahvistinta ja tarviiko muun kaapelin lisäksi.
   
 2.  
 3. xbkrypt0n

  xbkrypt0n Active member

  Liittynyt:
  16.06.2010
  Viestejä:
  3,154
  Kiitokset:
  120
  Pisteet:
  73
  Mikä tahansa RCA-piuha käy. Mitä paksumpaa/suojatumpaa piuhaa, sitä pidemmälle sitä voi vedellä.

  Esim. tuo käy:
  http://www.jimms.fi/tuote/MM-122
  Siihenkin kelpaa mikä tahansa RCA-piuha. SPDIF/Digital In/Coaxial saattaa lukea vahvarissa. Digitaalinen liitäntä ei ole niin herkkä häiriöille, joten voi käyttää periaatteessa mitä tahansa kaapelia.

  Esim.
  http://www.jimms.fi/tuote/9690
   
  Pastori_kiiton kiitti tästä.
 4. Pastori_kiiton

  Pastori_kiiton Newbie

  Liittynyt:
  02.01.2015
  Viestejä:
  2
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  Kiitos vinkeistä. En aluksi painottanut äänen säännöllisesti tapahtuvaa sekunnin pari katkeamista, joka tapahtui ehkä puolen minuutin välein. Nyt tehdessäni uudelleen kytkennät seuraavasti, vähenivät kolmen - viiden minuutin välein tapahtuviksi. Liitännät TV - Yamaha vahv. ennallaan (HDMI), digiboxista TV:hen RCA ja video (kolmipäinen), digiboxista Yamahaan coaxiaalikaapeli, sekä komponentti kaapeli. Liitännät luullakseni oikein, mutten ole tarkemmin perehtynyt digiboxin ja Yamahan asetuksiin, joita pitäisi varmaan muutella. Haluan, että digitallenninta voi käyttää myös ilman kotiteatteria.
   
 5. xbkrypt0n

  xbkrypt0n Active member

  Liittynyt:
  16.06.2010
  Viestejä:
  3,154
  Kiitokset:
  120
  Pisteet:
  73
  Yamahan asetuksista ja TV:n asetuksista kannattaa varmistaa ettei ole HDMI-ohjaus (HDMI control) käytössä. Muu mikä voisi pätkimistä aiheuttaa on HDMI-signaalin pätkiminen joka saattaa korjaantua jos HDMI-tilaksi Yamahasta pistää Direct tai Pass-through (suora / läpivienti).

  Digiboksin videoliitäntää ei vahvistimeen kannata vetää, jos olet jo jonkinlaisen videokaapelin (komposiitti?) vetänyt digiboksista suoraan telkkariin. Sotkee vaan kun se digiboksi arpoo kumpaa pitäisi käyttää. Äänihän tulee vahvistimesta kun vaan ulostulon valitsee oikeaksi ja kuva menee telkkariin suoraan boksista riippumatta siitä onko se kotiteatteri eli viritinvahvistin päällä vai ei.
   

Jaa tämä sivu