1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Konetta kasaamassa.

Viestiketju Uutta tietokonetta ostamassa -osiossa. Ketjun avasi j3ge 12.03.2017.

 1. j3ge

  j3ge Newbie

  Liittynyt:
  12.03.2017
  Viestejä:
  5
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
 2.  
 3. wwallu

  wwallu Senior member

  Liittynyt:
  06.08.2014
  Viestejä:
  12,824
  Kiitokset:
  3,040
  Pisteet:
  223
  Prossussa ei ole jäähdytintä ollenkaan, joten se on pakko ostaa. Muisti kahdella palikalla ja kunnollinen näyttis.

  Täysin järjetön hinta neliydinprossusta. Kun et ilmeisesti kellota niin kannattaisi rakentaa tuolle pohjalle http://www.mindfactory.de/product_info.php/AMD-Ryzen-7-1700X-8x-3-40GHz-So-AM4-WOF_1144033.html. Vähän kalliimpi, mutta hintaeroa voi tasata pienemmällä ssd:llä.

  Kovalevy tuosta puuttuu. 250 gigaa ei riitä mihinkään, joten sellainen ilmeisesti löytyy jo.
   
 4. j3ge

  j3ge Newbie

  Liittynyt:
  12.03.2017
  Viestejä:
  5
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  Kiitos vinkeistä. Ja tarkotus oli joo kahden palikan muisti, väärä linkki pahoittelen.
   
 5. Tuksu82

  Tuksu82 Active member

  Liittynyt:
  20.02.2006
  Viestejä:
  1,484
  Kiitokset:
  19
  Pisteet:
  68
  Täysin järjetön hinta neliydin prossusta?... ja sitten ehdotat kalliimpaa prossua jossa ylimääräisestä 8:sta säikeestä hyödyt jossain testiohjelmissa ja marginaalisissa hyötyohjelmissa...

  Onhan se kiva että saatiin kilpailua prossumarkkinoille ja amd:llä on vihdoin kipailukykyinen vaihtoehto, mutta suoranainen valehtelu noissa myyntipuheissa on pikkasen paksua. Kasailet kuitenkin paketteja toisten rahoilla.

  Amd on nopeempi prossu monessa hyötyohjelmassa, jotka ymmärtävät yli 8 säiettä. Intel taas peleissä, niin pitkään kun toisin todistetaan. Mitkään huhut optimoinnin joskus muka parantuessa ei sitä korjaa. Niiden piti korjaantua edellisessäkin sukupolvessa mutta näin ei koskaan tapahtunut.

  Ja itse koneen ostajalle, huono päätös tuo amd ei tietenkään ole, pätevä prossu pitkäksi aikaa. Mutta näillä kasaajilla tuntuu vähän lähtevän mopo keulimaan...
   
 6. wwallu

  wwallu Senior member

  Liittynyt:
  06.08.2014
  Viestejä:
  12,824
  Kiitokset:
  3,040
  Pisteet:
  223
  Näin on. Täysin järjetön.

  Ja peleissä. Jos tosissasi kuvittelet nykypelien tyytyvän neljään säikeeseen niin tule jo lopultakin raikkaaseen ilmaan sieltä luolamiesten nuotiolta. Häkämyrkytys huolestuttaa.

  En kasaile. Kyselijät kasaavat ihan itse, minä vaan kerron mihin rahat on fiksuinta käyttää. Jos on parempia ehdotuksia niin sopii kertoa. Kovin vaan meinaa olla hiljaista.

  Optimoinnit on optimointeja, harva niiden varaan mitään odottaa. Bugikorjaukset toki parantaa. Vaikka eipä sillä että mitään parannuksia edes tarvittaisiin - Ryzen on uusissa peleissä parempi kuin 7700k.

  Katsoppa huviksesi Ryzenin pelitestejä. Fx on monissa mukana, ja vetää uusissa raskaissa peleissä helposti yli 60 fps:n lukemia.
   
 7. j3ge

  j3ge Newbie

  Liittynyt:
  12.03.2017
  Viestejä:
  5
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  No ihan mielenkiinnosta, minkälaista pakettia itse ehdottaisitte tuolla 1200-1300e hintabudjetilla? Näyttö, koppa, näppis ja hiiri löytyy. Kone pääasiallisesti pelikäyttöön.
   
 8. Tuksu82

  Tuksu82 Active member

  Liittynyt:
  20.02.2006
  Viestejä:
  1,484
  Kiitokset:
  19
  Pisteet:
  68
  Ekakskin kai tiedät monta säiettä 7700k:ssa on, vai oonko oikeesti saanu jonkun häkämyrkytyksen? Ja toiseks missä peleissä se on parempi? Joka ainoa pelitesti jonka olen lukenu on menny niin että 7700k on ollut nopeempi kun 1700x, joten en nyt saa käsitystä mitä testejä sinä oot lukenu? Oisko jotain linkkiä vaikka?

  Kuten sanoin amd on parempi hyötyohjelmissa, ja jos se olisi pelitesteissä menny samalla erolla ohi, olisin samaa mieltä kun sinäkin. Se olis ollu ylivertanen hinta/teho suhteeltaan ja hintaero ois perusteltu. Se vaan ei mennyt. Siksi suurimmaksi osaksi pelejä pelaavalle on valhe myydä sitä nopeampana peliprossuna, kun hintaa tulee vielä vajaa satku lisää. Nekin rahat voi käyttää parempaan näyttikseen, kun tietääkseni:
  Halvempi ja nopeempu prossu + kalliimpi ja nopeempi näyttis = enemmän fps

  Mutta jos nyt välttämättä haluut pitää tosta väitteestä kiinni, että kalliimpi ja hitaampi prossu on parempi pelikäyttöön niin en rupee siitä tän enempää vääntää, on miulla muutakin tekemistä. Mutta yritin ainakin saada faktat esille. Faktoillahan noita koneita pitäis kasailla, ei tunteella, mut en minä siinä penniäkään häviä joten tee kuten tykkäät.

  Ja alottajalle ottasin mielummin sen setin jonka itse kasasit ensin koska se 7700k on nopeempi peleissä. Jos teet töitä koneella ja pyörität raskaita softia + aika on rahaa sit ota amd.

  Mutta toivottavasti kukaan ei liikaa mieltänsä pahoita, yritin vaan neutraalisti oikasta tässä ketjussa väitteitä jotka on miusta väärin. Amd on loisto prossu aikasempiin verrattuna, mutta pelikäytössä se ei kuitenkaan ihan pärjännyt, vaikka se ihan riittävästi siitä suoriutuukin.
   
 9. wwallu

  wwallu Senior member

  Liittynyt:
  06.08.2014
  Viestejä:
  12,824
  Kiitokset:
  3,040
  Pisteet:
  223
  Hei, mä tiedän ton! 8! Homma menee niin että 7700k:ssa on neljä ydintä ja niiden lisäksi neljä optimitilanteessa 40% teholla toimivaa ht-"ydintä". Seuraava väite varmaankin kuuluu että tuollainen yhdistelmä on parempi kuin 8 oikeaa ryzen-ydintä, siitäkin huolimatta että ipc on käytännössä sama. Nyt kun tuli puheeksi niin ryzenin "heikkous" pelitesteissä johtuu pitkälti siitä että windows ei ymmärrä ytimien ja "ytimien" eroa, vaan saattaa nakata säikeitä "ytimille" vaikka oikeitakin ytimiä olisi vapaana. Tuohon tulee varmasti korjausta pikaisesti.

  Jos tyytyy katsomaan pelkkiä keskiarvoja pikkuvikaista ryzeniä vastaan niin onhan se 7700k kova. Kuitenkin useat testaajat ovat todenneet että pelikokemus ryzenillä on parempi koska fps ei heittele niin paljon. Ja bugikorjausten jälkeen tulee olemaan vielä parempi.

  Jos katsot ketjua vähän tarkemmin, saatat huomata että en väittänyt ryzeniä nopeammaksi peliprossuksi, totesin vaan että uusi kone kannattaa rakentaa sen varaan. 7700k:n osto on mahdollista sekin, mutta voi vähän harmittaa kun huomaa että amd:ltä saa kevään aikana vastaavan alle kahden sadan.

  Paras 1200 euron pelikone juuri tällä hetkellä on kuitenkin tollanen:

  upload_2017-3-13_19-48-21.

  Edit: Peliongelmasta https://muropaketti.com/uutiset/bugi-windows-10ssa-haittaa-ryzen-prosessoreiden-suorituskykya/. Ton takia ei todellakaan kannata karsia prossun potentiaalia puoleen, varsinkin kun ne pelit tosiaankin jo nyt toimii hienosti.
   
  Viimeksi muokattu: 13.03.2017
 10. Tuksu82

  Tuksu82 Active member

  Liittynyt:
  20.02.2006
  Viestejä:
  1,484
  Kiitokset:
  19
  Pisteet:
  68
  Vissiin sit ymmärsin ton jotenki väärin :)

  Mutta näistä bugien korjauksesta ja optimoinneista on ollu viimosen 10 vuoden aikana niin isoja puheita ja pieniä tekoja, leirissä kun leirissä, että en jaksa uskoa ennen kun ne testeissä todetaan. Jos amd ihan oikeesti kirii intelin ohi peleissä niin onhan se sitten todettava, mutta niin pitkään kun testit puoltaa toista asia ei ole vielä niin.

  Ja kuten sanottua suurin osa peleistä toimii edelleen 4:llä säikeellä, koska se usealle säikeelle optimointi ei ole niin yksinkertaista peleissä kun se on staattisissa softissa. Kaikista paras vaihtoehtohan olisi suorittaa kaikki yhdellä hemmetin nopealla ytimellä, mutta siinä kun tulee fysiikan lait vastaan jossain vaiheessa. Säikeissä suorittaminen kun vaatii aina viivettä vaihdon yhteydessä. Kai pelit nyt muuten koodattais hyödyntämään vaikka 30 ydintä jos vaan se olisi niin yksioikoista että niitä vaan sinne lätkittäis. Se säikeiden määrä tuo siis myös haittapuolia. Sitä milloin siis pelit ymmärtää järkevästi tuon 16 säikeen päälle ei siis oikeestaan voi vielä tietää.

  Mutta jos pelikonetta rakentaa on minusta järkevämpi käyttää enemmän resursseja siihen näyttikseen, tietysti järkevässä suhteessa prossun kanssa. Koneella on yleensä tarkoitus pelata sillä hetkellä eikä sitä rakenneta pahan päivän varalle.

  Teet kuitenkin hyvää duunia saitilla ja arvostan tottakai sitä, välillä vaan vähän tuntuu että tuo ryzen hössötys lähtee lapsesta, kun nuo pelitestit eivät edelleenkään minusta siihen +70e hintaeroon oikeuta.

  Mutta aattelin vaan antaa ajattelemisen aihetta, en kettuilla tai muuta, ihmiset kuitenkin toivoo täällä parhaita koneita hinta/teho suhteeltaan tälle päivälle, yleensä leiriin katsomatta.
   
 11. wwallu

  wwallu Senior member

  Liittynyt:
  06.08.2014
  Viestejä:
  12,824
  Kiitokset:
  3,040
  Pisteet:
  223
  Kirjoitin tuon kommentin vasta sen jälkeen kun aloit pelinopeuksia vertailemaan. Nopein ei aina ole paras, vaan myös kyydin tasaisuus on merkittävä asia.

  Mulla on selkeä näkemys että jonkin 1200 euron koneen pitäisi kestää useampia vuosia. 70 euron lisäys näyttikseen ei kuitenkaan mitään merkittävää tehoeroa tarkoita, joten sen voi sijoittaa myöskin mielenrauhan varmistamiseen. 8-ydin ryzenin kanssa ei tartte miettiä jaksaako prossu tulevien kunnolla kahdeksaa (tai useampaakin) säiettä tukevien pelien kanssa. Varmasti jaksaa. Jos vain nykypelejä katsoo niin intelin 4c8t prossut ovat totta kai hyviä (mittaustavasta riippuen jopa parempia) valintoja.
   
 12. j3ge

  j3ge Newbie

  Liittynyt:
  12.03.2017
  Viestejä:
  5
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  Kiitoksia vastauksista. Kiinnostuin vain mikä tekee tuosta xeonista paremman prosun pelikäyttöön, eikö ole tarkoitettu serverikäyttöön? Ja onko näillä näyttiksillä valtavia eroja, kun hinnat vaihtelevat version mukaan melko paljon.
   
 13. wwallu

  wwallu Senior member

  Liittynyt:
  06.08.2014
  Viestejä:
  12,824
  Kiitokset:
  3,040
  Pisteet:
  223
  Tuo pikku-Xeon on i7 ilman integroitua näytönohjainta, isommat onkin sitten niitä serverivehkeitä. Eikä se paras ole, noista kunnollisista prossuista vaan selkeästi halvin joten sen kanssa saa kunnon tykin näyttikseksi.

  Näyttiksissä on paljon eroja, mutta nykyään helppoa kun hinnoittelun vuoksi valinta on käytännössä joko gtx1080 tai rx480. Jos siitäkin pitää tinkiä niin rx460 siksi aikaa että saa säästettyä rahat parempaan.
   
 14. j3ge

  j3ge Newbie

  Liittynyt:
  12.03.2017
  Viestejä:
  5
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  Muotoilin ehkä kysymyksen vähän väärin tuon näyttiksen kohdalla. Eli siis saman näyttiksen eri versiot, esim tuo 1080:
  Eri versioiden välillä oli 300e hintaero. Jotain huippuominaisuuksia vai semiturhaa hifistelyä? :)
   
 15. Whatta Heck

  Whatta Heck Senior member

  Liittynyt:
  16.09.2011
  Viestejä:
  8,442
  Kiitokset:
  935
  Pisteet:
  173
  Niin... yllättävän isoja hinnaneroja noissa on. Joku maksaa brändistä ja joku vaikka jostain muusta. Tuollaisella kortilla ei kuitenkaan metsään mennä mikäli muu kalusto masiinassa on ok.

  Tuollainen vaikkapa: http://www.mindfactory.de/product_i...l-OC-Aktiv-PCIe-3-0-x16--Retail-_1141916.html

  Mistä muuten näkee tuotteen saldon tuolla MF:lla?

  muoks
  Jaa wwallulla olikin jo sama näyttis pakettiehdotuksessa. #8
   
  Viimeksi muokattu: 14.03.2017
 16. i7Extreme

  i7Extreme Active member

  Liittynyt:
  22.09.2011
  Viestejä:
  2,398
  Kiitokset:
  356
  Pisteet:
  93
  Heittelee "paljon".... Kyse kuitenkin muutaman FPS: n eroista.:rolleyes: Monet sivustot ja Ryzenin jo ostaneet käyttäjät suosittavat Intelliä /i7-7700K: ta pelaamiseen.
  Kova olet kyllä lupailemaan parempia aikoja.:rolleyes: = vain omia toiveitasi.
  Tuokin uutinen on jo vanhentunutta tietoa, kun AMD on itse jo kumonnut sen:

  "AMD:n omien tutkimusten mukaan Windows 10:n säieskeduler toimii Ryzen-prosessoreiden kanssa juuri niin kuin sen pitäisikin ja se osaa käsitellä prosessorin loogisia ytimiä oikein."

  "Viimeinen seikka, johon Hallock pureutuu blogissa on Simultaneous Multi-threading eli SMT-ominaisuus. Vaikka lukuisat testit ovat raportoineet useiden pelien suorituskyvyn kärsivän SMT:n ollessa käytössä, pitäisi AMD:n mukaan suorituskykyerojen olla joko olemattomia tai jopa positiivisia. Myös jotkut arvosteluista ovat todenneet samaa huolimatta lukuisista poikkeavista tuloksista".


  Lähde: https://www.io-tech.fi/uutinen/amd-otti-kantaa-ryzenin-suorituskykyyn-liittyviin-spekulaatioihin/
   
 17. wwallu

  wwallu Senior member

  Liittynyt:
  06.08.2014
  Viestejä:
  12,824
  Kiitokset:
  3,040
  Pisteet:
  223
  Mistä sinä sen tiedät kun minimejä ei nykyään kerrota missään?

  Se on selvää että monet sivustot (maksetut) suosittelee. Ryzenin "ostaneista" suosittelijoista tuskin kovin moni on oikeasti ostanut. Webbi on sellainen että ihan kaikkea ei kannata pureskelematta niellä. Mutta onhan se 7700k kova peliprossu - jos ei katso yhtään nenänvartta pidemmälle ja haluaa tukea Intelin toimintatapoja.

  Liekkö poika kännissä bloggaillut. Lähteesi linkissä kumotaan kumoaminen.
   
 18. Tuksu82

  Tuksu82 Active member

  Liittynyt:
  20.02.2006
  Viestejä:
  1,484
  Kiitokset:
  19
  Pisteet:
  68
  Niin.. Kuten tossa io techin artikkelissakin todetaan, niin sen säikeistyksen toteuttaminen ei todellakaan oo niin helppo juttu kun miltä se päältäpäin kuullostaa. Toki sekin jossain vaiheessa saadaan toteutettua lähes viiveettömäksi mutta hetkessä se ei tule tapahtumaan. Staattinen ohjelmistoympäristö ja dynaaminen peliympäristö luo ihan eri lähtökohdat ja tarpeet viiveiden hallitsemiseen.
  Ja se että kohta saat parilla sadalla i7 tehoisen ryzenin on ikävä kyllä täyttä utopiaa.
   
 19. wwallu

  wwallu Senior member

  Liittynyt:
  06.08.2014
  Viestejä:
  12,824
  Kiitokset:
  3,040
  Pisteet:
  223
  Missä noin sanotaan ja mitä ylipäätään tarkoitat tuolla? Monet pelit käyttää nytkin kahdeksaa säiettä hienosti, ja intelillä ht toimii. Samaten Ryzenin smt jos sitä ajetaan kunnollisella käyttöjärjestelmällä.

  Pari sataa pitäisi maksaa 4c8t-Ryzen.

  Mitä tulee tuohon bloggaukseen niin lainaan poikkeuksellisesti Sampsaa:

  upload_2017-3-14_18-53-23.

  Jotta ei ne paremmat ajat ole pelkästään minun toiveissa.
   
 20. i7Extreme

  i7Extreme Active member

  Liittynyt:
  22.09.2011
  Viestejä:
  2,398
  Kiitokset:
  356
  Pisteet:
  93
  Niitähän on vaikka missä (uus-avuttomuus iskee sulla aina sopivasti):
  http://www.techspot.com/review/1345-amd-ryzen-7-1800x-1700x/page4.html
  http://www.toptengamer.com/amd-ryzen-1800x-review/
  https://arstechnica.com/gadgets/2017/03/amd-ryzen-review/2/
  http://wccftech.com/amd-ryzen-7-1700-gaming-performance-benchmarks-leak/
  http://www.tomsguide.com/us/amd-ryzen-benchmarks,review-4232.html
  [​IMG]
  Kun näillä Ryzenin ostaneilla on kuvaa uusista osistaan ja on 3DMark- tuloksia, on HWmonitoria, on CPU-Z: tä.:)
  En tiennytkään, että tässä komponenttien ostossa onkin kyse jostain ideologiasta ja tukemisesta.
  Sulla vaan on turhan kovat toiveet.
   
 21. wwallu

  wwallu Senior member

  Liittynyt:
  06.08.2014
  Viestejä:
  12,824
  Kiitokset:
  3,040
  Pisteet:
  223
  Onhan noita kaiken maailman roskasaiteilta. Mainostamaasi tiukkaa kotimaista faktaa:

  upload_2017-3-14_19-14-47.

  Pitää muistaa että tuo 99. persauksen tiili ei ole lähelläkään minimiä.

  On mullakin vaikka minkälaisia kuvia. Ja jos erilaisia haluaisin niin vanhojen muokkaaminen ei ole mikään ongelma.
   

Jaa tämä sivu