1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Konetta 1080p60fps striimaamiseen/nauhoittamiseen

Viestiketju Uutta tietokonetta ostamassa -osiossa. Ketjun avasi Kaera 19.02.2018.

  1. Kaera

    Kaera Member

    Liittynyt:
    04.12.2013
    Viestejä:
    59
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Morjens!

    Eli hakusessa olisi kone joka kykenisi 1080p60fps laatuisten videoiden striimaamiseen ja nauhoittamiseen (softa todennäköisesti OBS).

    Nykyinen kone on seuraavanlainen:

    Emo: Asus M5A97 EVO R2.0
    Käyttis: Win 7
    Kovalevy: Samsung 850 EVO SSD 500 Gt 2,5" SATA3
    RAM: 8gb
    Prossu: AMD FX(tm)-8320 Eight-Core Processor, 4000 Mhz
    Näyttis: NVIDIA GeForce GTX 760
    Prossun tuuletin: Cooler Master Hyper 212 EVO
    Virtalähde: Super Flower Golden Green SF-500P14XE
    Näyttö: Asus VE247H
    Koppa: Phanteks Enthoo Luxe Tempered Glass

    Eli olisiko ehdottaa parannuksia kyseiseen koneeseen tai vaihtoehtoisesti kokonaan uusi kone.
    Budjetti on melko joustava, tietenkin mitä vähemmän tulee kustantamaan niin sen parempi.

    Jos nykyinen kone tai joku muu kaipaa tarkennusta niin huudelkaa!

    Thänks ;)

    PS: Tyttöystävä on ostamassa seuraavanlaisen koneen:
    https://www.verkkokauppa.com/fi/product/15223/jffbr/Apple-iMac-27-Retina-5K-3-4-GHz-tietokone-MNE92

    Riittääkö tässä speksit kyseisen laatuiseen nauhoittamiseen?

    PSS: Tarkennuksena vielä että tarkoituksena olisi striimata Elgaton 60HD Pro:lla Switch pelejä ja myös satunnaisesti jotain PC pelejä (esim. Okami HD, Total War Warhammer, Star Wars Battlefront 2, Dota 2)
     
    Viimeksi muokattu: 19.02.2018
  2.  
  3. Pekkavaltteri

    Pekkavaltteri Regular member

    Liittynyt:
    15.09.2017
    Viestejä:
    826
    Kiitokset:
    222
    Pisteet:
    43
    En ole noista streamausvehkeistä ja toimintatavoista ihan perillä, mutta jos aiot pelkästään streamata koneella ja pelaat jollain muulla vehkeellä, niin se ei taida juuri tehoja tarvita. Sitten jos pelaat samaan aikaan laitteella jolla striimaat niin se taas vaatii tehoja ja paljon. Suosittelen pelaamaan eri koneella kuin millä striimaaminen tapahtuu, mutta on sulla tietysti 8-ydin prossu niin voihan sitä kokeilla miltä se striimi näyttää. Rammia vois hommata toisen mokoman lisää.
     
  4. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    14,084
    Kiitokset:
    3,360
    Pisteet:
    223
  5. Kaera

    Kaera Member

    Liittynyt:
    04.12.2013
    Viestejä:
    59
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Haha :D Macin käyttiksestä pitää ja tekee graafikon hommia :)

    Onko wwallulla ehdotuksia kyseiseen kone tarpeeseen?
     
  6. Pekkavaltteri

    Pekkavaltteri Regular member

    Liittynyt:
    15.09.2017
    Viestejä:
    826
    Kiitokset:
    222
    Pisteet:
    43
    Graafikolle Mac-pc on mielestäni ihan perusteltu vaihtoehto. Eno on graafikko ja hänelläkin on macci ihan softasyistä. Tehoissahan se häviää samanhintaiselle peeceelle.
     
  7. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    14,084
    Kiitokset:
    3,360
    Pisteet:
    223
    Löytyihän se syy sieltä. Lisää nyt kuitenkin ssd pakettiin - yli kahden tonnin kone ilman sitä on melkoinen vitsi.

    Edit: Graafikko varmaan tarttee myöskin vähintään 16 gigan muistia. Ja parempaa prossuakin, mutta nuo applen hinnat...
     
  8. Kaera

    Kaera Member

    Liittynyt:
    04.12.2013
    Viestejä:
    59
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Eei kun kysyin mielipidettä tuohon alkuperäiseen ongelmaan eli 1080p60fps striimaamiseen tai nauhoittamiseen ihan perus peeceellä? :D
     
  9. lyyri

    lyyri Senior member

    Liittynyt:
    19.04.2017
    Viestejä:
    1,681
    Kiitokset:
    526
    Pisteet:
    123
    tuo fusion drive on ssd ja hdd samassa paketissa, käytännössä kaksi erillistä levyä
     
    wwallu kiitti tästä.
  10. Ehni

    Ehni Active member

    Liittynyt:
    01.02.2012
    Viestejä:
    1,153
    Kiitokset:
    127
    Pisteet:
    73
    Eikös sen macin käyttöjärjestelmän saa ihan pc:llekkin. "hackintosh" vai oonko ulapalla. Njoo offtopic, en vaan ymmärrä miks jengi maksaa noista noin paljon, ellei sitten se käyttis oo juuri se syy
     
  11. Pekkavaltteri

    Pekkavaltteri Regular member

    Liittynyt:
    15.09.2017
    Viestejä:
    826
    Kiitokset:
    222
    Pisteet:
    43
    Saahan sen, mutta mitä nyt netistä lukenu ja kyselly niin ei vissiin oo kovin sulava vs oikea käyttöjärjestelmä
     
  12. lyyri

    lyyri Senior member

    Liittynyt:
    19.04.2017
    Viestejä:
    1,681
    Kiitokset:
    526
    Pisteet:
    123
    Ja ajurit Macille on aika herran kädessä toimiiko. Onhan tuossa toki laatunäyttö ja kompakti paketti, kun ei ole erillistä keskusyksikkö, jos positiivisia puolia hakee.
     
  13. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    6,745
    Kiitokset:
    718
    Pisteet:
    193
    Vastatkaa nyt joku tuohon AP:n kysymykseen. Itse en osaa, kun en pöytäkoneita yhtään tunne, mutta ihmettelen tuota OT-ryöppyä.

    (Sen sijaan huomaan laittaneeni yhteen viestiin suunnilleen kaikki sosiaalisen median lyhenteet, jotka tunnen.)
     
  14. lyyri

    lyyri Senior member

    Liittynyt:
    19.04.2017
    Viestejä:
    1,681
    Kiitokset:
    526
    Pisteet:
    123
    Jos capture cardin lyöt koneitten väliin, niin ihan perus pc riittää kyllä striimaamiseen. Ei vaadi edes erillisnäyttistä, kun prossulla striimaat.
     
    Kaera kiitti tästä.
  15. Kaera

    Kaera Member

    Liittynyt:
    04.12.2013
    Viestejä:
    59
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Okei, entä jos haluan striimata/nauhoittaa ja pelata samalla koneella? Vai kannattaako olla erillinen striimaus/nauhoitus kone?
     
  16. Pekkavaltteri

    Pekkavaltteri Regular member

    Liittynyt:
    15.09.2017
    Viestejä:
    826
    Kiitokset:
    222
    Pisteet:
    43
    Ramia tarvitset ainakin lisää. Se, miten pelit pyörii ja minkä laatuisen streamin saat tuolla koneella selviää vain kokeilemalla. 8 ydintä sulla on jo prossussa, joten ytimet ainakin piisaa, tehot välttämättä ei. Ihan kuten jo kerran tuolla ylempänä vastasin.
     
    Kaera kiitti tästä.
  17. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    14,084
    Kiitokset:
    3,360
    Pisteet:
    223
    Eikös nuo nimestä huolimatta ole näitä pelleilyvehkeitä https://www.karkkainen.com/verkkokauppa/wd-blue-1tb-sata3-hybridikovalevy?

    Kieltämättä meni vähän ohi aiheen, mutta jos joku on ostamassa yli kahden tonnin konetta niin varmaan hyvä mainita että ei sovellu haluttuun käyttötarkoitukseen.
     
  18. lyyri

    lyyri Senior member

    Liittynyt:
    19.04.2017
    Viestejä:
    1,681
    Kiitokset:
    526
    Pisteet:
    123
    En ole pahemmin perehtynyt noihin applen vehkeisiin, mutta jostain mulla sellanen käsitys jäänyt, että tuossa fusiondrivessa on se käyttis asennettu ssd:lle ja loput siitä ssd:stä toimii cachena tuollaisen hybridin tapaan. Eli ssd olisi ihan oikeasti ssd:llä, voin toki olla aivan väärässäkin.
     
  19. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    14,084
    Kiitokset:
    3,360
    Pisteet:
    223
    Näköjään 32 gigan ssd josta korkeintaan 28 gigaa ohjelmien käytössä https://en.wikipedia.org/wiki/Fusion_Drive. Tiedä sitten paljonko applen käyttis vie tilaa, mutta ei tuo ihan asiallinen ratkaisu ole tuon hintaluokan koneessa.

    Harmillista perseilyä applelta. Tekivät ennen ihan hyviä koneita.
     
  20. i9Extreme

    i9Extreme Active member

    Liittynyt:
    22.09.2011
    Viestejä:
    2,503
    Kiitokset:
    369
    Pisteet:
    93
    En näe tuossa mitään ns. perseilyä, onhan tuossa 5K- näyttö, joka maksaa.
     
  21. lettas

    lettas Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    03.03.2003
    Viestejä:
    3,792
    Kiitokset:
    109
    Pisteet:
    93
    Fusion drive kannattaa ottaa tosiaan isommalla levyllä, jolloin osa kapasiteetista on 128-gigaisella ssd:llä. Näytönohjain riittää pelailuun ja streamaamiseen kevyellä käytöllä, mutta i5-7500 voi olla jossain määrin pullonkaulana. Tiedä sitten löytyväkö nuo pelit macOS:lle.

    Hackintoshien kanssa saa olla aina varovainen päivityksien yhteydessä, kun ei ikinä voi olla varma milloin menee särki. Applen vahvuus on testattu ja sertifioitu rauta ja softa, voi jossain määrin luottaa siihen että kone toimii aina. Hackintosh rikkoo tämän aika lailla.
     

Jaa tämä sivu