1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Koneet eivät enää tunnista muistitikkua

Viestiketju Tulostimet, näppäimistöt ja muut oheislaitteet -osiossa. Ketjun avasi Henkka66 21.11.2015.

 1. Henkka66

  Henkka66 Member

  Liittynyt:
  22.12.2008
  Viestejä:
  41
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Ikivanha Kingston DTI/2G muistitikkuni on toiminut hienosti vuosikausia, mutta nyt tietokoneilla on yhtäkkiä vaikeuksia tunnistaa sitä ja lisätä resurssienhallinnan listaan. Mitään ei tapahdu, kun laitan tikun koneeseen. Päivitin Windowsin 9--->10, mutta muillakaan koneilla ei enää toimi.

  Tavarat olisi saatava tikulta ulos! Onko mitään tehtävissä?
   
 2.  
 3. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  6,501
  Kiitokset:
  658
  Pisteet:
  173
  Minultakin on pari muistitikkua vikaantunut. Jos tietokone edes huomaa, että USB-porttiin liitettiin jotakin, kannattaa odottaa, sillä Windows koittaa jotenkin korjata tiedostojärjestelmää. Saattaa kestää muutaman minuutin ja sitten tikun sisällysluettelo ilmestyy ruudulle. Jos näin tapahtuu, kopioi heti tikun sisältö talteen.

  On myös olemassa ohjelmia, joilla vioittuneesta tikusta voi yrittää palauttaa tiedostoja. Yksi tällainen on nimeltään Recuva. Jos Windows ei ollenkaan tunnista kyseistä muistitikkua, ei Recuvastakaan taida olla apua. Vahingossa poistetun tiedoston hakuun, olen sitä kerran käyttänyt onnistuneesti. On myös parempia, mutta maksullisia file recovery -ohjelmia. Jo(i)ssakin on mahdollisuus ensin ilmaiseksi kokeilla, löytyykö mitään, ja vasta palautus maksaa. Näistä ei minulla ole omia kokemuksia.
   
 4. Tonttuman

  Tonttuman Regular member

  Liittynyt:
  11.01.2007
  Viestejä:
  191
  Kiitokset:
  22
  Pisteet:
  28
  Jos tikku ei toimi usealla eri koneella on hyvin todennäköistä että tikku itsessään on sökö. Ja eipä tuo sinänsä kovin ennenkuulumatonta ole. Itselläni nopeiten hajosi verbatimin 2g tikku joka kesti käytössä kokonaiset 2 kuukautta ja tässä on muitakin mennyt vuosien varrella, toiset uudempia toiset vanhempia. Noilla 1perttin ohjeilla voit yrittää korjata tiedostojärjestelmää ja kamat pelastaa. Jos järjestelmä jossain vaiheessa ilmoittaa että tietoväline on alustettava jotta sitä voi käyttää, niin luonnollisestihan et kuitenkaan näin tee, sillä sehän hävittää kaiken sisällön. Mutta jos ei noillakaan ohjeilla onnistu niin sanoisin että eipä ole paljon muuta tehtävissä kun heittää tikulla vesilintua, myöntää menetykset ja leuka rinnassa uutta tikkua ostamaan.

  Vastaisuudessa parhaita paikkoja säilyttää tärkeää dataa on netin pilvipalvelut, sillä ne ovat yleensä moninkertaisesti varmistettuja. Tietoturvakysymys on sitten asia erikseen.
   

Jaa tämä sivu