1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Koneesta kuuluu ritisevää/ratisevaa ääntä

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Arakorni 20.03.2016.

 1. Arakorni

  Arakorni Regular member

  Liittynyt:
  10.08.2005
  Viestejä:
  194
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Otsikon mukainen ongelma, jostakin kuuluu kuolonkorinaa. Vaihdoin virtalähteen juuri, kun ääni kuulosti tulevan siitä. Kone kuitenkin on vain jonkin aikaa käynnistyksestä ilman tuota "grinding" ääntä. Ääni muistuttaa vähän vanhan kovalevyn lukuääntä, joka on jatkuvasti lukemassa jotain, mutta tästä ei ole kyse. Koneen takaosassa kuunnellessa äänen voi kohdistaa jonnekin sinne.. se on joko näytönohjain, virtalähde tai miksi ei jopa emolevy. Kysymys kuuluukin.. onko nämä äänet aina tuulettimesta johtuvia vai voiko joku muu asia päästää ääntä? Kuinka vaarallista se on koneen tai ympäristön hyvinvoinnille/turvallisuudelle? Tuskin on korjattavissa? Pitäisi varmaan ostaa seuraavaksi uusi näytönohjain ja kokeilla lähteekö ongelma sillä.. Ääni joko hukkuu tai sitä ei kuulu silloin, kun tuulettimet pyörivät kovasti esim. Diablon pelaamisen aikana, mutta levossa se korisee sen verran kovasti, että kuuluu useamman metrin päähän.

  Tiedän, että asiaa voisi kaiketi kokeilla sillä, että nyhtää näyttiksen irti ja antaa koneen pyöriä ilman näkymiä, mutta sehän nyt olisi aivan liian helppoa. Paljon mielenkiintoisempaa tuskailla ongelman kanssa ja kysellä tyhmiä täällä, onhan teistäkin varmasti kiva jakaa tietoutta asiasta =) Näyttis on noin 5 vuotta vanha 6950, kuten kaikki muukin koneessa paitsi prossutuuletin.. Justiinsahan tuo näytti amd sen siirtävän legacy tuotteisiin, että kaippa pitäis irti päästää, vaikka ei ole kyllä ollut mitään suorituskykyongelmia. :(
   
  Viimeksi muokattu: 20.03.2016
 2.  
 3. Whatta Heck

  Whatta Heck Senior member

  Liittynyt:
  16.09.2011
  Viestejä:
  8,504
  Kiitokset:
  954
  Pisteet:
  173
  Noh tilannehan on siellä päällä ja helposti ainakin tuo asia todettavissa. Sammuta kone normaalisti, virtakytkin o-asentoon ja paina käynnistysnappia jolloin emon konkat purkaantuvat. Näyttis irti. Virrat poweriin ja kone käyntiin. Kuulet windowsin käynnistysäänen ja sitten voit kuunnella loppuikos häiriöääni. Paikallistaminen on helppoa joten turha sitä on arvuutella sen kummemmin. Talouspaperirullalla on myöskin kätevä kuunnella ja paikallistaa outoja ääniä.
   
 4. Arakorni

  Arakorni Regular member

  Liittynyt:
  10.08.2005
  Viestejä:
  194
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  No.. minähän irrotin näyttiksen sitten ja käynnistin koneen ilman sitä. Ei mitään ääniä kuulunut, oli puolisen tuntia päällä. Löin sitten takaisin näyttiksen kiinni ja käynnistin. Heti kuului puolen sekunnin ajan napin käynnistyksestä sitä ääntä, mutta sitten ei mitään enää. Saa nähdä tuleeko se takaisin. Oli myös kuulumatta jonkun aikaa silloin, kun asensin uuden virtalähteen ja käytin samalla näyttiksen irti, kun putsasin sen. Eli eiköhän se ääni sieltä taas luikertele esiin jossain vaiheessa. Kummallista sinäänsä, että siitä pääsee eroon hetkeksi, kun käyttää irti koneesta.

  Pitänee siis uutta näytönohjainta katsastella? Vika siis on nimenomaan siinä, eikä esim näytöt, jotka ovat siinä kiinni, voi aiheuttaa kyseistä ongelmaa? Olisi ikävä hommata uusi näytönohjainkin ja vain huomata, että vika onkin jossain muualla. :D

  EDIT: Ääni is back. Meni 5minuuttia. Heikompi kuin ennen irroitusta, mutta kuuluu kyllä, kun siirtää korvaa lähemmäksi konetta. Varmaan taas yhtä kova kuin ennen parin tunnin päästä..
   
 5. Arakorni

  Arakorni Regular member

  Liittynyt:
  10.08.2005
  Viestejä:
  194
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Jatkoa varten, jos muilla on sama ongelma. AMD:n overdrivesta laitoin tuulettimen 0%:iin sen oletus 30%:sta. Ääni hävisi. Kuuluu 30%:ssa koviten. Eli jostain ebaysta uudet tuulettimet tilaamalla ja asentamalla ongelmasta pääsisi, mutta kun ei jaksa, niin uutta näyttistä tilaukseen..
   
 6. JTPN

  JTPN Active member

  Liittynyt:
  03.09.2010
  Viestejä:
  1,147
  Kiitokset:
  71
  Pisteet:
  58

Jaa tämä sivu