1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kysymys Koneen päivittäminen

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Konelainen 24.12.2018.

  1. Konelainen

    Konelainen Regular member

    Liittynyt:
    21.07.2017
    Viestejä:
    125
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    26
    Vaikka tallennan, niin kun tuun takasin niin sama järjestys on taas
     
  2.  
  3. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    3,531
    Kiitokset:
    776
    Pisteet:
    123
    Mitä järjestystä tarkoitat, bios vai levynhallinta?
    Laita kuva biossista, jossa valitaan järjestys.
    Levynhallinnasssa ei mikään muutu, eikä pidä muuttua riippumatta käynnistysjärjestyksestä.
     
  4. Konelainen

    Konelainen Regular member

    Liittynyt:
    21.07.2017
    Viestejä:
    125
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    26
    Bios järjestystä.
    Menee aina järjestykseen
    Boot option #1
    Windows Boot Manager (P2: WDC. .) joka on KAI se HDD
    Boot option #2
    Windows Boot Manager (P3: Kingston..
    Ja #3
    Kingston SA4...
     
  5. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    3,531
    Kiitokset:
    776
    Pisteet:
    123
    Sinulla on tuossa näkyvillä kaksi vaihtoehtoa:
    Boot Option #1 , Jossa käynnistyvä levy on HDD
    Boot Option #2, jossa käynnistyvä levy on tuo Kingston

    Sinun tulee valita käynnistymään tuo ekana Boot Option #2, jossa SSD
    Sen numeroa ei tarvii vaihtaa, vaan jossain muualla biossissa valitaan mikä Boot Option käynnisteään.
    Vaikeaa neuvoa, kun ei tippakaan kyseistä biossia tunne ja niiden kuvien laittaminen on niin vaikeaa.

    Laita kaikista ikkunoista kuva, jossa bootista on jotain.
    Mikä vaihtoehto tuo#3 on?
    Kuvia nyt.

    Et kai tuota Optionia ja sen numeroa voi muuttaa mihinkään, se valitaan muualla mikä käynnistetään.
    Boot Option = Käynnistysvaihtoehto.

    Katso, pystyykö Boot Optionin sisällä vaihtamaan käynnistyvää levyä.
     
    Viimeksi muokattu: 24.12.2018
  6. Konelainen

    Konelainen Regular member

    Liittynyt:
    21.07.2017
    Viestejä:
    125
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    26
    Tässä oikeastaan kaikki mitä bootista löysin. Pystyn valita mikä tulee tuohon boot optin 1,2,3, mutta ne ei tallennu.
     

    Liitetyt tiedostot:

  7. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    3,531
    Kiitokset:
    776
    Pisteet:
    123
    Jos muu ei auta, niin valitse joka Boot Optioniin ekaksi "Windows Boot Manager (P3: Kingston.. "

    Edit: Kerro vielä, mikä emo, jotta voi manuaalista katsoa nuo bios ikkunat.
     
    Viimeksi muokattu: 24.12.2018
  8. huuko

    huuko Member

    Liittynyt:
    22.12.2017
    Viestejä:
    73
    Kiitokset:
    9
    Pisteet:
    18
    Käynnistä kone ; paina F12 > avaa boot menun , katso tuolta järjestys
     
  9. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    3,531
    Kiitokset:
    776
    Pisteet:
    123
    Kun olet Boot Optioniin #1 valinnut ekaksi"Windows Boot Manager (P3: Kingston.. ", paina F10 joka tallentaa muutoksen.

    edit Tuli menu väärään paikkaan, korj.
    Edit: Katso todella Boot menusta, kuten ehdotettiin, mikä on nykyinen käynnistysjärjestys ja laita kuva siitä tänne.
     
    Viimeksi muokattu: 24.12.2018
  10. Konelainen

    Konelainen Regular member

    Liittynyt:
    21.07.2017
    Viestejä:
    125
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    26
    Siis jos painan F12 ja valitsen tuolta tuon ensimmäisen kingstonin niin tulee teksti että "Reboot and Select proper Boot Device...", mutta jos valitsen tuon alimmaisen Windows Boot Managerin niin sitten se boottaa tuolle uudelle ssd:lle.. Mutta sitten taas jos käynnistän uusiksi niin boottaa taas tuolle HDD:lle.
     

    Liitetyt tiedostot:

  11. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    3,531
    Kiitokset:
    776
    Pisteet:
    123
    Koska tähän ei selvyyttä löydetä tai onnistuta asetuksia tallentamaan niin, vaihda HDD:n ja SSD:n datajohdot keskenään kovalevyistä, niin käynnistyy SSD:ltä.
     
  12. Konelainen

    Konelainen Regular member

    Liittynyt:
    21.07.2017
    Viestejä:
    125
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    26
    Joo tämä auttoi!
    Kiitos suuresti kaikkia ketkä auttoi!! :)
     
  13. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    3,531
    Kiitokset:
    776
    Pisteet:
    123
    Mua jäi vaivaamaan, teitkö tuo käynnistyslaitevalinnan punaisella merkityltä valinnoilta?
    Siitä valitaan käynnistyvät laitteet ja tallennetaan ja korostetaan se Boot Option joka halutaan käynnistää ja sen oikealta puolelta valitaan käynnistyvä kovalevy. Näin kai se menee.

    Boot.

    Kerrotko nyt vielä, korjaantuiko tuo aikaisempi ongelmasi?
     
  14. Konelainen

    Konelainen Regular member

    Liittynyt:
    21.07.2017
    Viestejä:
    125
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    26
    Joo noin tein, mutta kun lähdin ja tulin takaisin niin nuo boot optionit oli taas vaihtunut takaisin siihen vanhaan..
     
  15. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    3,531
    Kiitokset:
    776
    Pisteet:
    123
    Vaikuttaa täysin hölmöltä jos asetus on tallennettu, mikä sen muuttaa. Joku vika? Bios paristo?
    Säilyykö aika-asetukset, nollaantuuko koskaan?
     
  16. Konelainen

    Konelainen Regular member

    Liittynyt:
    21.07.2017
    Viestejä:
    125
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    26
    Ei mitään hajua. Saattaa olla. Nyt kumminkin levyn käyttö pysyu alle 20% ja raminkin käyttö idlessä vain 15% joten jees.
     
  17. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    3,531
    Kiitokset:
    776
    Pisteet:
    123
    Eli aikaisemmin (edellisen keskusteluketjun), et tehnyt puhdasta asennusta, minusta tuo on merkki siitä jos nyt tuli kuntoon. Säilyykö aika-asetuksen aina oikeina?
     
  18. huuko

    huuko Member

    Liittynyt:
    22.12.2017
    Viestejä:
    73
    Kiitokset:
    9
    Pisteet:
    18
    Yksi juttu voisi olla se , että noissa GiBy emoissa on tuplabios josta seuraa se , että ensimmäisenä boottina pitää olla UEFI bios valinta ja vasta sitten käyttöjärjestelmä

    Mutta kyllä lukituksen pitäis pelata jos kone rebootataan , oletko käyttänyt tätä BIOSn oikeaa yläkulmaa ?
     
  19. Konelainen

    Konelainen Regular member

    Liittynyt:
    21.07.2017
    Viestejä:
    125
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    26
    Kyllä clean boottasin ihan samalla tavalla nyttenkin ja joo aika-asetukset pysyy samana
     
  20. Konelainen

    Konelainen Regular member

    Liittynyt:
    21.07.2017
    Viestejä:
    125
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    26
    Mitä meinaat että BIOSin yläkulmaa
     
  21. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    3,531
    Kiitokset:
    776
    Pisteet:
    123
    Save & Exit.
     

Jaa tämä sivu