1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kysymys Koneen päivittäminen

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Konelainen 24.12.2018.

  1. Konelainen

    Konelainen Regular member

    Liittynyt:
    21.07.2017
    Viestejä:
    125
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    26
    Ajattelin nyt alkaa päivittäö nykyistä settiä ram:illa ja ssd:llä niin mitä ehdottaisitte. Joku DDR4 8gb rami sekä 240gb SSD:tä m.2 tai normaalia. Onko niilla paljon eroa?
    Liitteenä alla näkyy koneen specsit, mutta rami ei ole aivan sama kun tuo kuvassa näkyvä
     

    Liitetyt tiedostot:

  2.  
  3. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    14,760
    Kiitokset:
    3,520
    Pisteet:
    223
  4. Konelainen

    Konelainen Regular member

    Liittynyt:
    21.07.2017
    Viestejä:
    125
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    26
    Ostin tälläsen kaupasta, niin eikös tämä ole ihan sopiva. Ja kertoisko joku ohjeet asennukseen?
    EDIT. Tutkin tuota slottia mihin se menisi, niin johdot ei selvästi ole yhteensopivia tohon.
     

    Liitetyt tiedostot:

    Viimeksi muokattu: 24.12.2018
  5. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    14,760
    Kiitokset:
    3,520
    Pisteet:
    223
    Normaali ssd-levy. Sopii se sinne. Ota sata-piuha pois kovalevystä ja tökkää se tuohon uuteen levyyn, samoin virtajohto, ja sitten vaan asentelet windowsin. Lopuksi pistät kovalevyn kiinni seuraavaan vapaaseen sata-liitäntään.
     
  6. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    3,531
    Kiitokset:
    776
    Pisteet:
    123
    Asennus menee ihan samalla tavoin, kuin tuolla ongelma keskustelussa kerroit tehneesi. Vai teitkö sen?
    Mikä johtojen yhteensopimattomuudessa sitten on?
    Muiden levyjen datajohdot irti asennuksen ajaksi.

    Kuvat kertoo paljon!
     
  7. Konelainen

    Konelainen Regular member

    Liittynyt:
    21.07.2017
    Viestejä:
    125
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    26
    Kovalevy paikassa on vain tuollasia johtoja jotka ei sovi ssd levyyn. Ainut sellanen johto mikä tohon mun ssd levyyn menis on kiinni tossa cd asemassa.
     

    Liitetyt tiedostot:

  8. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    3,531
    Kiitokset:
    776
    Pisteet:
    123
    Jos SSD:n mukana ei tullut datajohtoa, pitää ottaa nykyisen kovalevyn tai DVD:n datajohto käyttöön, siksi kunnes saat uuden johdon.
     
  9. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    14,760
    Kiitokset:
    3,520
    Pisteet:
    223
    Kovalevyn roikat löydät kun avaat kopan toisen kyljen.
     
  10. Konelainen

    Konelainen Regular member

    Liittynyt:
    21.07.2017
    Viestejä:
    125
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    26
    Joo tuola on vaan vanhan kovalevyn johto ja cd - aseman johto jotka sopii siihen ssd:hen ja mukana ei tullut johtoa. Miten voin kytkeä ne cd-asemaan menevät johdot ssd:hen, pitääkö ne vain poistaa cd-asemasta ja kiinnittää ssd? Ja pitääkö vanhasta teran hdd kovalevystä ottaa johdot pois asennuksen ajaksi?
     
  11. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    3,531
    Kiitokset:
    776
    Pisteet:
    123
    Vaikeaa niitä DVD-aseman johtoja on kiinnittää uuteen levyyn jos niitä ei ota irti DVD:stä ja siirrä SSD:lle.
    Ota HDD:n datajohto todella asennuksen ajaksi irti, ettei järjestelmäosiot sekoile keskenään.
     
  12. Konelainen

    Konelainen Regular member

    Liittynyt:
    21.07.2017
    Viestejä:
    125
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    26
    Pitääkö ssd kiinnittää jollain tavalla tuonne?
     
  13. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    3,531
    Kiitokset:
    776
    Pisteet:
    123
    Normaalisti se kyllä kiinnitetään kyljen tai pohjan kiinnityksistä ruuvien avulla.
     
  14. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    14,760
    Kiitokset:
    3,520
    Pisteet:
    223
    Helpointa ottaa johdot kovalevystä koska ssd tulee ensimmäiseen sata-liitäntään sen tilalle. SSD säilyy vaikka irrallaan, mutta voihan sen ruuvatakin jos tykkää.
     
  15. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    3,531
    Kiitokset:
    776
    Pisteet:
    123
    Jos HHD vaan on eka paikasssa? Suositellaan yleensä eka paikkaan, mutta biossista määrätään bootissa käynnistyvä levy.
     
  16. Konelainen

    Konelainen Regular member

    Liittynyt:
    21.07.2017
    Viestejä:
    125
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    26
    Elikkä otin nyt HDD levyn ja cd aseman sata johdot irti ja kytkin cd asemaan menneen sata johdon ssd levyyn ja asensin windowsin sille. Nytkö kytken HDD sata johdon takasin. Pitääkö sieltä poistaa se vanha windows nyt ettei vie siellä turhaa tilaa ja häiritse jotenkin?
     
  17. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    3,531
    Kiitokset:
    776
    Pisteet:
    123
    Voit kytkeä vanhan levyn paikoilleen ja suorittaa windowssin poiston sen jälkeen.
    Tarkista biossista ensin kuitenkin, että SSD on ekana käynnistyvä levy.
     
  18. Konelainen

    Konelainen Regular member

    Liittynyt:
    21.07.2017
    Viestejä:
    125
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    26
    Joo tarkistin että ssd boottaa ekana. Mites hoidan tuon windowsin poiston hdd:ltä
     
  19. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    3,531
    Kiitokset:
    776
    Pisteet:
    123
    Ihan normaalisti Windows kansion poistolla.
    Jos vanhalla levyllä ei ole mitään tärkeää voit poistaa levynhallinnassa kaikki osiot ja tehdä uuden.
     
  20. Konelainen

    Konelainen Regular member

    Liittynyt:
    21.07.2017
    Viestejä:
    125
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    26
    Vaikka laitan biosista ton ssd #1 boot optioniks niin sitten kun käynnistän uusiksi niin se vanha HDD on taas #1 boot optionina ja levynhallinnassa näkyy tolleen..
     

    Liitetyt tiedostot:

  21. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    3,531
    Kiitokset:
    776
    Pisteet:
    123
    Olet väärässä nyt, nuo ovat satapaikkojen numeroita, ei biossin boot järjestyksiä.
    Nuo numerot ovat muutettavissa ainoastaan satakaapelien ristikkäisellä vaihdolla.

    Ei tuo sinänsä häiritse, jos vaan biosissa käynnistysjärjestys on oikein.

    Muista tallentaa poisteuessasi biossista jos vaihdat boot järjestystä.
     

Jaa tämä sivu