1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kone sekaisin

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi Taavi5 27.07.2018.

  1. Taavi5

    Taavi5 Regular member

    Liittynyt:
    25.08.2017
    Viestejä:
    635
    Kiitokset:
    16
    Pisteet:
    28
    Ei ole hhd vanhaa Windowswsia enkä osaa ottaa datajohtoja pois

    Edit ja mitkä muut levyt hdd lisäksi
     
  2.  
  3. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,072
    Kiitokset:
    1,026
    Pisteet:
    223
    Osaat kai kovalevyn datajohdon ottaa irti, katso vaan onko siinä napukka mitä pitää pistokkeessa painaa, ettet vahingossa revi koko pistoketta irti, Kovalevyyn menee kaksi johtoa, data ja virtajohto, datajohto on kapeampi pistoke.
     
    Taavi5 kiitti tästä.
  4. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    16,060
    Kiitokset:
    3,810
    Pisteet:
    223
    upload_2018-7-28_16-29-3.

    Muita levyjä ei tainnut ollakaan.
     
  5. Taavi5

    Taavi5 Regular member

    Liittynyt:
    25.08.2017
    Viestejä:
    635
    Kiitokset:
    16
    Pisteet:
    28
    Mutta kun ne on semmoisessa piilossa kotelossa pelkään rikkovani koko koneen olen umpikujassa
     
  6. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,072
    Kiitokset:
    1,026
    Pisteet:
    223
    Ei kai HDD ole missään piilossa, laita kuva joe ei selviä muuten.
    Ei tarvii ottaa kuin kovalevyn puolelta, ei emolta,
     
    Taavi5 kiitti tästä.
  7. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    16,060
    Kiitokset:
    3,810
    Pisteet:
    223
    Kovalevyn johdon voi irrottaa myöskin emolevystä jos siihen pääsee helpommin käsiksi. Windowsin asennukseksihan tämä menee, mutta hyvä tuotakin kokeilla.
     
  8. Taavi5

    Taavi5 Regular member

    Liittynyt:
    25.08.2017
    Viestejä:
    635
    Kiitokset:
    16
    Pisteet:
    28
    Otanko nyt HDMI virtajohdon ja kaikki muut ulkoiset johdoton ennenkuin alan tekemään mitään
     
  9. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,072
    Kiitokset:
    1,026
    Pisteet:
    223
    Älä koske HDMI johtoihin. Vaan yksi kovalevyn johto.
     
    Taavi5 kiitti tästä.
  10. PerttiGG

    PerttiGG Active member

    Liittynyt:
    22.04.2017
    Viestejä:
    448
    Kiitokset:
    123
    Pisteet:
    53
    Mikä kotelo kyseessä?
     
  11. Taavi5

    Taavi5 Regular member

    Liittynyt:
    25.08.2017
    Viestejä:
    635
    Kiitokset:
    16
    Pisteet:
    28
    Ei vaan niinkuin koneen ulkoinen virtajohdon ja HDMI johto joka menee näyttöön ja kaikki USB johot
     
  12. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,072
    Kiitokset:
    1,026
    Pisteet:
    223
    Mitään muita johtoja ei irroiteta, virtakytkin off-asentoon siksi aikaa, kun irroitat datajohdon. Sekin riittää, että kone ei ole käynnissä.
    Ainoastaan kovalevyn datajohto.
     
  13. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    16,060
    Kiitokset:
    3,810
    Pisteet:
    223
    Itse sammutan powerin ja otan virtaroikan irti aina kun koneen avaan. Muut saa olla.
     
  14. Taavi5

    Taavi5 Regular member

    Liittynyt:
    25.08.2017
    Viestejä:
    635
    Kiitokset:
    16
    Pisteet:
    28
    Onko pakko jotain datajohtoja ottaa pois vai voinko vain nyt asentaa sen windosin
     
  15. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,072
    Kiitokset:
    1,026
    Pisteet:
    223
    Parempi ottaa irti, koska asennuksen aikana ne on viisinta olla irti, mutta hyvä kokeilla ensin levyllä jossa käyttöjärjestelmä oli aikaisemmin.
     
    Taavi5 kiitti tästä.
  16. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    16,060
    Kiitokset:
    3,810
    Pisteet:
    223
    Windowsin asennus niin työlästä että kokeile nyt tuota ensin. Helppo homma.
     
    Taavi5 kiitti tästä.
  17. Taavi5

    Taavi5 Regular member

    Liittynyt:
    25.08.2017
    Viestejä:
    635
    Kiitokset:
    16
    Pisteet:
    28
    Häh aikaisemmin mulla on aina ollu käyttis SSD mutta se nyt ei aukesi/on poistunuto_O. Siis pakko myöntää että alkaa nämä vinkit mennä sekavaksi, siis johtuen siitä että olen aika huono näissä niin en ymmärrä aina
     
  18. Taavi5

    Taavi5 Regular member

    Liittynyt:
    25.08.2017
    Viestejä:
    635
    Kiitokset:
    16
    Pisteet:
    28
    En ole varma uskallanko olen aika tunari
     
  19. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,072
    Kiitokset:
    1,026
    Pisteet:
    223
    Mitä sinä nyt et ymmärrä. Koneeseessa pelkästään SSD ja muut irti.
    Jos yksinään SSD ei käynnisty aletaan uudelleen asennus. Toivottavasti levy ei ole tuhoutunut.
     
    Taavi5 kiitti tästä.
  20. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,072
    Kiitokset:
    1,026
    Pisteet:
    223
    Uudelleen asennuksen aikana on viisainta, ettei koneessa ole muita levyjä kiinni, jotka saattaisi sotkea hommaa.
     
  21. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    16,060
    Kiitokset:
    3,810
    Pisteet:
    223
    No höh, minäkin olen monta kertaa ottanut eikä ole koskaan hajonnut. Ja kuten tarantella totesi, vain ssd saa olla kiinni windowsia asentaessa.
     

Jaa tämä sivu