1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kone sekaisin

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi Taavi5 27.07.2018.

  1. lautanen9

    lautanen9 Regular member

    Liittynyt:
    04.10.2010
    Viestejä:
    225
    Kiitokset:
    18
    Pisteet:
    28
  2.  
  3. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,101
    Kiitokset:
    1,033
    Pisteet:
    223
    Ensiasennus taidettiin tehdä aika monta kertaa jos oikein muistelen, kun ei tahtonut millään onnistua.
    Ei windows kahteen paikkaan asennu asentamatta, eikä ominpäin.
    Kyllä asennus on tapahtunut 100:sti käyttäjän toimesta. Sitä meidän on mahdotonta sanoa oliko vahingossa vai tarkoituksella, mutta muistelen koneen käyttöönoton olleen melkoista hommaa, jossa kone kai kävi systemassakin välissä.

    Muistan vaan koneen käyttöönoton ja kaiken sekoilun siinä, taisi tekijän ja vastaajienkin päät olleen melkoisessa mylläkässä ja sekaisin, kun sivukaupalla jankattiin samaa asiaa eri kanteilta. Paljon pahemmassa kun nyt Sata johtojen irtiotossa.

    Kyllä Taavi5 kuitenkin hoiti lopulta kunniallisesti haastavan tehtävän, kun eka kertaa silloisen 13-vuotisen elämänsä aikana tietokoneen sisään näki. Välillä meinasi usko loppua, kun kaikki oli niin vaikeaa. Vahva usko asiaan pitää olla, niin menee kuulemman vaikka harmaan kiven läpi. Pitää vielä muistaa, että ainoa tuki hänelle tuli etänä täältä foorumin kautta.

    edit: kaiken lisäksi tuo HHD on ilmeiseti ollut koko ajan koneessa kiinni, myös silloin alun sekoilujen aikana, joten ihmekö sen on jos sielläkin windows löytyy.
     
  4. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    16,096
    Kiitokset:
    3,824
    Pisteet:
    223
    @Taavi5 mitä windows-kansioita kovalevyltä oikein löytyy? Pelkkä windows apps ilmeisesti lähtenyt omille reissuilleen?
     
  5. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,101
    Kiitokset:
    1,033
    Pisteet:
    223
    Voitko ottaa Windows kansion auki HDD:llä ja siitä kuvakaappauksen tänne?

    Edit: wwallu, mikä appi oli järjestelmäosion tehnyt HDD:lle?
     
  6. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    16,096
    Kiitokset:
    3,824
    Pisteet:
    223
    Ei mikään appi, järjestelmän varaama osio menee hdd:lle jos se on asennusvaiheessa kytketty.
     
  7. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,101
    Kiitokset:
    1,033
    Pisteet:
    223
    Tämä kuva löytyy #162 Tämä kertoo, että molemmille levyille on Asennettu windows.
    Ei mene jos sitä siellä ei aikaisemmin ole.

    Juuri tuolla aikaisemmin kerroit, että et osaa, miksi turhasta nyt väittelet, joka ei ole totta.
     
    Viimeksi muokattu: 30.07.2018
  8. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    16,096
    Kiitokset:
    3,824
    Pisteet:
    223
    En ymmärrä miten se siitä kertoo. D on tullut ensiasennuksen yhteydessä. Jos kovalevy on kiinni asennuksen aikana niin on käytännössä automaatio että järjestelmän varaama osio menee sinne.

    En ole sen tason psykologi että edes yrittäisin ottaa windowsin sielunelämästä selvää, ja siksi notkunkin tällä osiolla lähinnä kyselemässä. Mutta samat oli ohjeet kuitenkin - kaikki windowsiin viittaava tauhka pois kovalevyltä.
     
  9. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,101
    Kiitokset:
    1,033
    Pisteet:
    223
    Jos et ymmärrä, miksi sitten väittelet asiasta turhaan jos et ole asiasta perillä. Se kertoo sen, että kummallekin levylle on erikseen tehty Windows asennus, ei järjestelmäosio tule levylle ilman asennusta.
    Voisit nyt sen verran olla psygologi, että tajuaisit, että tuolla asiattomalla väärällä vänkäämisellä karkoitat muut neuvojat ja auttajat, jotka eivät sinun kanssasi viitsi vängätä asiattomista asioista.

    Tässä on vielä kertaalleen kuva, jossa oli kahden levyn kokoonpano, jonka eilen tein. Kuten kuvasta näkyy asennustiedostot menee kyllä ihan oikein kahden levyn koneessa, kun asennuksen tekee oikein.
    Ei tee järjestemäosioita eikän mitään muutakaan Windowsiin liittyvää toiselle levylle.

    Tuo aikaisempi naurettava väitteesi, että asentelee sinne missä on eniten tilaa, on jostain satukirjasta varmaan.

    Levynhallinta.PNG

    Lupaan itse tästä lähtien pysyä poissa täältä tästä ongelmasta, koska en viitsi neuvoa ketään, jos siitä pitää jonkun kanssa väitellä ja vängätä aivan vääristä asioista, joten jätän koko asian wwallun hoidettavaksesi, jotta Taavi5 saa koneensa kuntoon?, mitä se tällä hetkellä ei ole, vaikka saattaa väliaikaisesti toimia.
    Sorry vaan Taavi5
     
    Taavi5 kiitti tästä.
  10. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    16,096
    Kiitokset:
    3,824
    Pisteet:
    223
    Muutaman kerran on itelläkin unohtunut kovalevy kiinni asennuksen ajaksi. Järjestelmäosio on mennyt joka kerta sinne. Kai sitä sitten ei osaa.
     
  11. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    10,082
    Kiitokset:
    1,266
    Pisteet:
    223
    Koneen kasaus, kaikki osaset paikoilleen. Biosissa tarkastaa että kaikki kytketyt palikat näkyvät. Boottausjärjestys tässä samalla paikoilleen. Kone kiinni. Naps hdd:n datapiuha irti. Winukka sisään. Kone kiinni ja töks hdd:n datapiuha paikoilleen. Ala käyttämään konettasi ongelmitta.

    Eräs tapa tällainenkin. Tuolla on menty jokunen aika etiäppäin.
     
  12. Taavi5

    Taavi5 Regular member

    Liittynyt:
    25.08.2017
    Viestejä:
    635
    Kiitokset:
    16
    Pisteet:
    28
    sori eilen oli vähän hommia eli poistanko nyt tuon windos aps jutun kovalevyltä ja lisäksi sen d osion, se järjestelmä varaama?
     
  13. Taavi5

    Taavi5 Regular member

    Liittynyt:
    25.08.2017
    Viestejä:
    635
    Kiitokset:
    16
    Pisteet:
    28
  14. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    16,096
    Kiitokset:
    3,824
    Pisteet:
    223
    Ota pois. Antaa tarantellan mököttää.
     
    Taavi5 kiitti tästä.
  15. Taavi5

    Taavi5 Regular member

    Liittynyt:
    25.08.2017
    Viestejä:
    635
    Kiitokset:
    16
    Pisteet:
    28
    ei pystynyt poistaa
     
  16. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    16,096
    Kiitokset:
    3,824
    Pisteet:
    223
    Ei kumpaakaan? Mitä se valittaa?
     
    Taavi5 kiitti tästä.
  17. Taavi5

    Taavi5 Regular member

    Liittynyt:
    25.08.2017
    Viestejä:
    635
    Kiitokset:
    16
    Pisteet:
    28
    pitää olla windos apsiin tarvitaan poisto luvat ja d en vain voinut en löytänyt poisto kohtaa
     
  18. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    16,096
    Kiitokset:
    3,824
    Pisteet:
    223
    Oletko kirjautunut sisään järjestelmänvalvojana?
     
    Taavi5 kiitti tästä.
  19. Taavi5

    Taavi5 Regular member

    Liittynyt:
    25.08.2017
    Viestejä:
    635
    Kiitokset:
    16
    Pisteet:
    28
    en, minulla on vain yksi kääyttäjä koneessa
     
  20. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    16,096
    Kiitokset:
    3,824
    Pisteet:
    223
    Viimeksi muokattu: 31.07.2018
    Taavi5 kiitti tästä.
  21. Fredor

    Fredor Regular member

    Liittynyt:
    08.02.2017
    Viestejä:
    115
    Kiitokset:
    29
    Pisteet:
    38
    Sellainen vinkki ensi kertaa varten, että ensiksi kannattaa ihan suosiolla kokeilla Windowsin asennusmedialta käynnistyksen korjausta. Tuo toimii välillä boottiongelmiin, jos UEFI:sta/BIOS:sta on jo boottilaitteet oikein.
     
    Viimeksi muokattu: 01.08.2018
    Taavi5 kiitti tästä.

Jaa tämä sivu